Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Utbildning i hantering av Behovstrapporna

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Utbildning i hantering av Behovstrapporna"— Presentationens avskrift:

1 Utbildning i hantering av Behovstrapporna

2 Innehåll Om behovstrapporna Vilka är behovs-trapporna
Att använda trapporna

3 Om Behovstrapporna Tydliggöra regelverket kring hjälpmedlen och förskrivningen Behovstrapporna är tillgängliga för allmän-heten via Landstinget Sörmlands hemsida

4 Vilka är behovstrapporna
Förflytta sig – att målmedvetet röra sig från en plats till en annan ADL – aktiviteter som alla personer behöver göra regelbundet eller dagligen Kommunicera – kommunikation genom språk, tecken eller symboler Vård och behandling – hjälpmedel som kompenserar för kroppsfunktion

5 Förflytta sig Samtliga behovstrappor är uppbyggda i ett antal steg som motsvarar olika behovsområden. Till behovs-trappan finns även en förklarande text om vad trappan avser.

6 ADL

7 Kommunicera

8 Vård och behandling

9 Att använda trapporna Som förskrivare loggar du in i WebSesam med det användarnamn och lösenord du fått tidigare.

10 Att använda trapporna För att använda trapporna vid förskrivning så behöver du påbörja en förskrivning i websesam. I utbildningen påbörjar vi förskrivningen med Kundorder

11 Att använda trapporna Nu har du börjat med Kundorder. Fortsätt genom att fylla i patientens/ brukarens person-nummer. Klicka sedan på fortsätt.

12 Att använda trapporna För att komma till behovstrapporna så klickar på Behovstrappan. Om du inte vill använda dig av trapporna så anger du artikelnumret på hjälpmedlet du vill förskriva.

13 Att använda trapporna Nu har du kommit in till Behovstrapporna

14 Att använda trapporna När du valt aktivitetstrappa utifrån brukarens/patientens behov så väljer du sedan det trappsteg som motsvarar det behov du identifierat I det här exemplet väljs Förflytta sig i bostaden för att utföra aktiviteter i det dagliga livet

15 Att använda trapporna När du valt trappsteg så får du information om vad steget innebär, vilka hjälpmedel som finns för behovet i Sörmland. Du får även tips och råd om egenansvar och exempel vad samhället skulle kunna bidra med.

16 Att använda trapporna I nästa steg så ska du välja den typ av hjälp-medel som förväntas tillgodose brukarens behov. Det gör du genom att klicka på länkarna till hjälp-medlen. I det här exemplet använder vi Rollatorer.

17 Att använda trapporna I det här steget kan du läsa vilka kriterier som finns kring förskrivning av just dessa hjälpmedel. När du fått svar på vilka kriterier som gäller går du tillbaka till websesam.

18 Att använda trapporna Om du inte vill använda dig av trapporna så kan du genomföra beställningen som du lärt dig i websesam.


Ladda ner ppt "Utbildning i hantering av Behovstrapporna"

Liknande presentationer


Google-annonser