Äventyr & kompisar! Scouterna är en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser. Vi är 70 000 scouter som varje dag gör världen bättre, bland annat genom.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
Advertisements

UPPFÖLJNING I KOMMUNERNA 10 MARS Agenda Syfte Process och målgrupp Rapportering Summering.
Föräldrarmöte Flickor 06/07 Fotboll VÄLKOMNA!
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
Opinionsbildning och påverkan i stort och smått. Varför beslutsfattarna ska lyssna på Företagarna?
U 2015:06 Samordnare för unga som varken arbetar eller studerar Ungas väg in i samhället Inger Ashing – Nationell samordnare unga som varken arbetar eller.
Oskrivna och skrivna regler i Kallhälls scoutkår Hälsodeklaration, personuppgifter och kontaktuppgifter Kåren har som policy att ta in en ny hälsodeklaration.
Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.
Svenska kyrkan i utlandet Ett folk i rörelse Våra resor går allt längre bort i världen och varar allt längre tid. Fler och fler svenskar bosätter.
Kommunikation Tove Phillips Olika perspektiv att studera ämnet kommunikation: Sociologi  Sociologiska perspektiv Kommunikation är en naturlig del.
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
Frukostmöte i Nässjö 6 juni 2015
Barn och ungdomars utveckling
Studie- och yrkesvägledare Finns på skolan: Måndag – Fredag
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Religion - vad är det?.
Äventyr och kompisar!. Äventyr och kompisar! Unga som gör världen bättre Scouterna ger barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva.
Fair play Samhällskunskap åk 4.
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
En kort presentation av Tillväxtverket
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
Leda och utveckla en förening
Stenungsunds Handbollsklubb
Mänskliga rättigheter istället för välgörenhet
Likheten förenar Möt Maria Johansson som uppmanar oss att se vad som förenar människor, trots våra olika upplevelser och erfarenheter.
APL info åk 1 Arbetsförlagt arbete.
Vad är religion och vad är livsåskådningar?
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Årets mest hållbara förening
Hej! Vad roligt det ska bli att ha ett Tupperwareparty tillsammans med dig och dina vänner. Här kommer lite mer om det vi har pratat om.   Datum och klockslag.
Nyreligiositet OCH FRIKYRKKOR
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Fyra företags förväntningar på kommunal tillsyn – en intervjustudie
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Religion.
EXEMPEL GLOBALISERING Megatrend Konsekvenser för Helsingborg
IFK MARIEFRED VERKSAMHETSIDÉ VERKSAMHETSOMRÅDEN VÄRDEGRUND VISION MÅL
Soloföretagare 4 december 2015.
Samtalsgrupper - ett sätt att främja hälsa!
Hur mycket använder ungdomarna olika beroendeframkallande ämnen i Helsingborg, Skåne, Sverige & Europa? Arbetsmaterial med diskussionsfrågor i klassrummet,
Din lön och din utveckling
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Hej! Vad roligt det ska bli att ha ett Tupperwareparty tillsammans med dig och dina vänner. Här kommer lite mer om det vi har pratat om.   Datum och klockslag.
Kurs mindfulness Studenthälsan
Det kan bara du svara på. Vägen till målet finns på Ledarskapsön.
FRIIDROTT ÅR INTRODUKTION.
SAMVERKAN FÖR EN POSITIV UTVECKLING I STOCKHOLM
Ny vision VARFÖR HAR VI EN VISION?
Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling
- Att vara personlig och beröra
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Karin Elardt leg psykolog Barn- och ungdomspsykiatrin Nässjö
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
Ordförandekonferens BlOF 2018
Årshjul Xxx-avdelningen.
Kurs mindfulness Studenthälsan
Ersättningskollen.
Hållbar utveckling måste vara
Unga som gör världen bättre
Tips för det praktiska ledarskapet
5 stegsmodellen Utbildardagarna 2019
- LISTAR DE STÖRSTA LEDARSKAPSUTMANINGARNA 2019
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Angereds unga stadsutvecklare
Om Tro.
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
HjärtLung Forskning Patientvald forskning för ett längre liv och en bättre vardag Riksförbundet HjärtLung samlar in medel och delar ut pengar till forskningsprojekt.
Presentationens avskrift:

Äventyr & kompisar! Scouterna är en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser. Vi är 70 000 scouter som varje dag gör världen bättre, bland annat genom att engagera oss i samhället och vara schyssta kompisar.

Scouterna är unga som gör världen bättre! Vi gör det genom att varje person som deltar i scoutverksamhet blir redo för livet, utvecklas till sin fulla potential och blir en aktiv världsförbättrare. Kraften i att alla scouter – var och en för sig, och alla tillsammans – utvecklas och tar aktiv del i samhällsutvecklingen är ostoppbar. Den lilla handlingen får ringar på vattnet som förflyttar berg.

Scouterna i siffror… 70 000 medlemmar i Sverige från norr till söder 3,5 miljoner ideella timmar i Sverige varje år 5 000 unga ledare utbildas varje år 4 400 artiklar i media 99,5% av alla svenskar känner till Scouterna 84% har en positiv/mycket positiv bild 60 miljoner medlemmar i 165 länder Scouterna blir fler och fler!

Vår vision är - Unga som gör världen bättre - men hur gör vi det? Vårt främsta verktyg i att jobba med samhällsförändringar är Scoutmetoden. Scoutmetoden är en metod för icke- formellt lärande. Scoutmetoden är konstruerad för att det ska vara roligt att lära sig saker, och den försöker härma hur barn och unga gör när de leker och lär sig saker på egen hand. De olika delarna av Scoutmetoden är: Learning by doing Lyssnande och stödjande ledarskap Symboliskt ramverk Patrullsystemet Friluftsliv Lokalt och globalt samhällsengagemang Scoutlag och scoutlöfte

Tillsammans möter vi samhällets utmaningar Denna och kommande tre bilder är ändamål som vi samlar in nationellt och frågor som scouterna jobbar med. Ni kan välja själva om ni vill ha kvar dem, korrigera dem eller ta bort dem. Framtidens ledarskap Trygg fritid Inkludering och mångfald

Nicklas Centring, scoutledare Trygg fritid All vår verksamhet ska vara trygg och säker - fri från kränkningar och övergrepp. Vi har utbildningar och program för att få både ledare och barn att kunna se, lyssna och agera innan det gått för långt. Det handlar om att skapa trygga individer och verksamhet – t ex att bli trygg i sig själv och i sin egen kropp innan trycket från kompisar och samhällsideal blir för stort eller att genom ledarskapsverktyg skapa tro på sig själv, sina egna idéer och att kunna förverkliga dem ”Jag vet hur det känns att bli mobbad och jag vet hur det känns att bli kränkt för den person jag är. Jag vet hur det är att ständigt vara utanför men också hur det känns att bli sedd för och lyssnad på. Jag hade turen att på min scoutavdelning ha en ledare som hette Elias som vågade uppmärksamma mig och min person, han vågade se mig och lyssna på mig. Vi behöver fler ledare som vågar ställa frågan: hur mår du? Han vågade vara en förebild för mig och andra på min avdelning. Vi behöver fler ledare som vågar vara en Elias”. Nicklas Centring, scoutledare

Inkludering och mångfald Vi vill vara en organisation för alla, därför är integration och mångfald våra ledord. Vi gör det på flera sätt, exempelvis genom våra nystartskonsulenter som jobbar på orter där scouting inte finns idag, vi stöttar lokala kårer som bjuder in barn och unga som precis anlänt Sverige. Dessutom bjuder vi på vår erfarenhet av ledarskap genom att genomföra ledarskapsutbildningar med organisationer som GUTS, Mitt 127 och Hela Malmö i syfte att tillsammans kunna starta lokala föreningar. På så vis öppnar vi upp det etablerade föreningslivet för fler och många får möjlighet att hitta en gemenskap i föreningsvärlden. ”Jag var scout i Syrien men vet inte varför. När vi kom till Sverige var vi flyktingar. Det kändes som vi hade en ram i varandra att ta hand om varandra och att vi alla är scouter. När jag gick med i kåren började jag från noll. Tillsammans utvecklades vi. Nu känns det som jag fått möjligheten att visa upp mig och ta platsen som jag behöver. Jag tror kåren är den trygga miljö som behövs för att vi ska utvecklas ” 20-årig scout i OSS-kår

Ledarskap Vi skapar framtidens ledare och det startar redan i åttaårsåldern. I Scouterna får unga tidigt prova och utveckla sitt värdebaserade ledarskap. Det gör dem medvetna om sina värderingar, medvetna om hur de beter sig men också medvetna om personerna omkring dem. Det sker i verksamheten där man i en trygg miljö får testa att misslyckas och prova igen. Vi reflekterar tillsammans kring vad som gick bra och vad som gick mindre bra. ”Alla företag har någon form av samhällsansvar. I den roll jag har i företaget ingår det att hitta företeelser som kommer Volvos aktieägare till gagn på sikt. Utbildningen Värdebaserat ledarskap är en klok investering för framtiden.” Tony Larsson, sponsorchef AB Volvo

Info om er scoutkår Här lägger ni in bilder och info om er scoutkår tex hur många ni är, i vilka åldrar, vad ni brukar göra osv. Lägg gärna till fler slides om det behövs!

Info om er scoutkår Här lägger ni in bilder och info om er scoutkår tex hur många ni är, i vilka åldrar, vad ni brukar göra osv. Lägg gärna till fler slides om det behövs!

Info om er scoutkår Här lägger ni in bilder och info om er scoutkår tex hur många ni är, i vilka åldrar, vad ni brukar göra osv. Lägg gärna till fler slides om det behövs!

Sponsring Att vara sponsor till NN scoutkår kan se ut på flera sätt. Genom samarbetet utvecklar ni ert lokala samhällsengagemang hos företaget och förknippas med Scouternas goda varumärke. Här är två förslag på sponsorpaket, se det som inspiration för fördjupade samtal. Viktigt att ni är tydliga med vad ni behöver pengar till, så glöm inte att skriva det nederst! Här skriver ni vad pengarna går till och hur företagets gåva gör skillnad

Return On Investment Stora sponsorpaketet 10 000 sek Lilla sponsorpaketet 5000 sek Diplom att sätta upp på företaget Reklamplats på scoutkårens hemsida (sociala medier?) Reklamplats vid vår scoutstuga i NN och vid våra publika arrangemang. Tackannons i NN (om sådana möjligheter finns) Rapport på hur pengarna gjort skillnad Diplom att sätta upp på företaget Rapport på hur pengarna gjort skillnad Företagsnamn på scvoutkårens hemsida och/eller tack i social medier Här får ni fundera på vad just er kår kan ge tillbaka till företaget efter era förutsättningar, se till att det är en nivåskillnad mellan paketen. Ovan är vara ett förslag, bara att ändra efter era möjligheter! Ändra gärna även penganivåerna efter era behov och möjligheter hos företaget