Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

5 stegsmodellen Utbildardagarna 2019

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "5 stegsmodellen Utbildardagarna 2019"— Presentationens avskrift:

1 5 stegsmodellen Utbildardagarna 2019
Äventyr & kompisar! 5 stegsmodellen Utbildardagarna 2019 Scouterna är en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser. Vi är scouter som varje dag gör världen bättre, bland annat genom att engagera oss i samhället och vara schyssta kompisar.

2 Upplägg workshop Presentation av workshophållare och deltagare
Förväntningar Vad är 5 stegsmodellen? 5 stegsmodellen i kursteam och deltagare Utcheckning Tack för idag

3 5-stegsmodellen

4 STEG 1: Vem Nås? BUDSKAP Hur förklarar du för en ny person vad er verksamhet är? REPRESENTATION Vilka slags bilder använder ni för att presentera er? REKRYTERING Vem brukar få representera verksamheten när ni rekryterar? MÅLGRUPP Vilka skulle ni vilja nå ut till som ni inte når ut till idag? RELATIONER Måste jag känna någon för att veta att jag kan vara med?

5 STEG 2: Vem testar? VEM ÄR MEDLEMMAR Ser vi alla ungefär likadana ut bär på liknande erfarenheter? VÄLKOMMANDE Gör vi något särskilt för att alla som testar ska känna sig välkomna? TILLGÄNGLIGHET Kan alla följa med på allt vi planerar? TYDLIGHET Är vi tydliga med hur saker fungerar?

6 STEG 3: Vem gör? ANSVAR Behandlar vi varandra lika i verksamheten?
SYNLIGGÖRANDE Vem får erkännande för sitt engagemang? TILLGÄNGLIGHET Är det vi gör tillräckligt för alla som gillar oss? ELDSJÄLAR Vilka fortsätter år efter år? ENI GÄNGET Vem känner en delaktighet? ATT FÅ VARA SIG SJÄLV Vilka känner sig uppskattade för de dem är?

7 STEG 4: Vem påverkar? LIKA VILLKOR Får alla vara med och påverka och utveckla verksamheten? LYSSNAD PÅ Vad händer om jag inte upplever att jag blir hörd och kan påverka? VÄXA Finns det utrymme att lära sig? PERSONLIGHET Vem hörs i vår föreningskultur? FORMELL OCH INFORMELL MAKT Vem är det som faktiskt bestämmer?

8 STEG 5: Vem slutar? VEM SLUTAR Vet vi vilka som slutar och varför?
UPPFÖLJNING När någon vill sluta följer vi upp? ANLEDNING Vet vi om en person slutar för att den inte känner att den passar in? OLIKA VÄRDERINGAR Finns det anledningar till att det inte gör något om någon slutar? GE PLATS Är det dags för mig att sluta eller byta roll? NYSTART Kan vi inspirera folk som tappat gnistan att fortsätta?

9 Tre utvecklingspunkter
- Kom överens om tre punkter ni vill göra tillsammans i teamet. - Bestäm vem som är ansvarig - Bestäm en deadline

10 Utcheckning Prata med din stolsgranne om dagens workshop.
Vad tar du med dig? Vad är nästa steg? Feedback till workshophållarna? Dela gärna med dig i storgrupp

11 Tack för idag! Maria Holm Utvecklingskonsulent Västra Sverige Malin Wallen Regionalutvecklingschef Väst

12


Ladda ner ppt "5 stegsmodellen Utbildardagarna 2019"

Liknande presentationer


Google-annonser