Ann-Marie Högberg Förbundsordförande

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Rose-Marie Nylander Utredare, Enheten för kunskapsöversikter
Advertisements

Demensvård utifrån palliativ vårdfilosofi
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Brukarfokus i biståndshandläggning
Om stöd till anhöriga.
Lag 2010 Patientlag 2015 Delaktighet
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Presentation av Stiftelsen Tryggare Sverige. 2 Tryggare Sverige - en ny aktör inom trygghetsområdet •En professionell NGO (non governmental.
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Handlingsplan för matematikutveckling
SKL:s återrapportering 6 december 2012 Överenskommelsen inom det sociala området Anna-Karin Berglund Avd. för ekonomi och styrning.
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Nordiska Kommunala Chefsrevisorskonferensen augusti 2012
Stimulansmedel för att samordna vård och omsorg om de mest sjuka äldre.
Sedan den 1 juni 2013 har den nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och.
1 Forskning & Utveckling Hannie Lundgren EU-plattformsmöte 29 april.
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
Vad är ett varumärke? Mer än bara en logotype!
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
Länsgemensam ledning i samverkan
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Modell för Utveckling av ledningssystem
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Anhörigstödets verksamhet Nacka kommun
Detta är God Vård.
Patientlagen och information till patienter och närstående
Barn som anhöriga Barn känner på sig allvaret, fantasier kan vara otäckare än sanningen Barn behöver information och stöd Ofta handlar det om att stödja.
Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö
1 Statens beredning för medicinsk utvärdering. 2 SBU:s uppgift att vetenskapligt utvärdera tillämpade och nya metoder ur (ett samlat) medicinskt, ekonomiskt,
Välfärdsteknologi.
Nya föreskrifter och allmänna råd
FYRBODALS KOMMUNALFÖRBUND
Regeringsuppdraget Länsstyrelsernas tillsyn: Granskning av handläggning och dokumentation Granskning av anmälningar Särskild tillsyn av alla HVB Tillsyn.
Var tredje timme dör en förälder till ett barn under 18 år i Sverige.
Q i förskolan Ett aktionsforskningsprojekt i sju kommuner Myndigheten för skolutveckling Lärarförbundet Göteborgs universitet, IPD Aug 2004 – Feb 2006.
Tillsynens syfte Tillsynen ska bidra till en säker vård och omsorg av god kvalitet och arbeta på ett sådant sätt som bäst gagnar vård- och omsorgstagarna.
Rudboda skolas fritidshem och fritidsklubb
Vräkningsförebyggande riktlinjer Gemensamt uppdrag i det vräkningsförebyggande arbetet Stadsdelsnämnderna och de kommunala hyresvärdarna i Göteborg har.
Kommunens stöd och service till personer med funktionsnedsättning - myndighetsutövning Introduktionsutbildning Louise Odengard - Stadsledningskontoret.
Samarbete i teamet och ett rehabiliterande synsätt i myndighetsutövningen IngaLill Karlström, Östersunds kommun. E-post:
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.
Molndal.se. Dagordning 8.30 – IBIC - Reflektionsövning - Fika – Genomgång av metodstöd, genomförandeplan & verksamhetssystem
Ett Interreg Sverige-Norge projekt
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Material och metodstöd När projekt LOS avslutas kommer MSB:s linjeverksamhet att fortsätta.
Nyhetsbrev 1, januari 2017 Trygg och effektiv vård
Tillsammans kan vi förebygga våldsbejakande extremism
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående.
ÄBIC 2016 Steg 2 Introduktion för utförare.
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående.
Riksförbundet Attention
Strategi för patient- och brukarmedverkan
Hemsjukvårdsavtalet Specialiserade vården/Slutenvård
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
ANHÖRIGSTÖD.
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en.
KPR april 2018.
Effektiv, trygg och säker utskrivning
Regionalt utvecklingsarbete EBP inom verksamhetsområdet stöd till individer med funktionsnedsättning
Verktyget Utmärkelsen….
Anhörigstödet i Falkenberg
SPF, PRO, Apoteket Farmaci
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
TILL SPF SENIORERNA LEKSAND
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET 3 Vad är SPF Seniorerna? SPF Seniorerna är en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer.
Strategi för hälsa ”Strategi för hälsa innebär att Sveriges viktiga välfärdsverksamheter; skola, socialtjänst, vård- och omsorg, hälso- och sjukvård ska.
Diagnosstöds-verksamheten
Presentationens avskrift:

Ann-Marie Högberg Förbundsordförande 2008-12-24 Ann-Marie Högberg Förbundsordförande Anhörigföreningen i Göteborg 2016-01-22 1

Anhörigas Riksförbund är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som stödjer anhöriga och anhörigvårdare oavsett ålder, kön eller diagnos hos den som vårdas. Anhörigas Riksförbund består av lokala anhörigföreningar samt enskilda medlemmar.

177 miljarder kronor årligen 1,3 miljoner anhöriga 177 miljarder kronor årligen Partnerskap, tid för möten anpassa, kompensation, avlösning under trygga former.

Två huvuduppgifter Stödja anhöriga Driva opinion 2018-12-262008-12-24

Anhöriglinjen 0340-154 40 Anhörigas Riksförbunds stödtelefon: E-post: anhoriglinjen[a]anhorigasriksforbund.se

Anhörighandboken …en webbaserad handbok av Anhörigas Riksförbund, med syfte att förmedla kunskap och råd i anhörigfrågor. Ambitionen är att handboken ska vara ett teoretiskt och praktiskt verktyg för alla med frågor och intresse inom området www.anhorighandboken.se Enkel information till anhöriga portalen för ny kunskap, användas i projekt, studiecirklar. Utvecklas till att bli faktablad mm.

Anhörigriksdag & Ordförandekonferens 2016 Anhörigriksdag 10 – 11 maj, Varberg Årsmöte 1 – 2 april 2016

Vi anhöriga Tema Medlemstidning Prenumeranter, enskilda, kommuner och företag

Grundbulten för anhöriga Vård och omsorg som håller hög kvalitet Rätt stöd till våra närstående Helhetssyn

Viktigaste frågorna Rätt till kommunalt stöd Tydligare krav på sjukvården Möjlighet att förena anhörigstöd med förvärvsarbete Ekonomisk ersättning för Vård Av Närstående Beakta jämställdhetsaspekterna

Alla målgruppers rätt till kommunalt stöd Avgiftsfri avlösning minst 20 timmar per månad Anhörigplan – metoder o dokumentation Inga inskränkningar som inte har lagstöd Anhörigperspektivet i riktlinjer Involvera anhöriga i välfärdsteknik

Tydliggör hälso- o sjukvårdens ansvar för att involvera anhöriga Tydligare lagstiftning o riktlinjer för anhörigas deltagande Utbildning till vårdpersonal om anhörigas roll Metoder för systematiska anhörigkontakter Anhörigperspektivet med i diagnosriktlinjer Bättre information och kommunikation mellan vårdens olika instanser

Förena anhörigomsorg/vård med förvärvsarbete Metoder för mer flexibelt arbetsliv med hänsyn till anhörigvårdare Utred rätt till tjänstledighet för anhöriga

Lagstiftad rätt till Vård Av Närstående VAN Påbörja arbetet med rätt för anhöriga till ekonomisk ersättning. Ett första steg rätt till 10 dagar per år

Uppmärksamma jämställdhetsaspekterna Fortsatt forskning Jämställdhetsaspekterna med i alla riktlinjer Beakta konsekvenserna för jämställdheten vid beslut som rör anhöriga

Anhörigmanifestationer… Intressepolitiska frågor… Lyft anhörigfrågorna tillsammans med oss! Anhöriga i rörelse… Anhörigmanifestationer… Intressepolitiska frågor… 2018-12-262008-12-24