Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Strategi för hälsa ”Strategi för hälsa innebär att Sveriges viktiga välfärdsverksamheter; skola, socialtjänst, vård- och omsorg, hälso- och sjukvård ska.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Strategi för hälsa ”Strategi för hälsa innebär att Sveriges viktiga välfärdsverksamheter; skola, socialtjänst, vård- och omsorg, hälso- och sjukvård ska."— Presentationens avskrift:

1

2 Strategi för hälsa ”Strategi för hälsa innebär att Sveriges viktiga välfärdsverksamheter; skola, socialtjänst, vård- och omsorg, hälso- och sjukvård ska styras och samordnas för att främja hälsa och förebygga ohälsa. Detta genom att arbeta mot gemensamma mål, oavsett verksamhet.”

3 Styrelsebeslut SKLs styrelse beslutade 15 december 2017
att anta Strategi för hälsa att stödja kommuner, landsting och regioner i arbetet för att de gemensamma målen i Strategi för hälsa ska uppnås år 2022 att uppdra åt VD att återkomma med en genomförandeplan för hur förbundet kan stödja, samordna och följa upp arbetet med strategin och, tillsammans med medlemmarna, utveckla den.

4 Utveckla stödet till medlemmarna
SKL stödjer medlemmarna i olika frågor i det dagliga arbetet idag. Vid workshopparna efterfrågades bl a: Bättre samordning av SKL:s stöd och insatser. Behov av generell kompetens/stöd (skola, socialtjänst, vård och omsorg, hälso- och sjukvård) regionalt och nationellt (systematiskt förbättringsarbete, uppföljning, analys, ledarskap m m). ”För ihop regioner med sina läns kommuner i workshops. Fortsätt arbeta regionalt. Bygg vidare på samspelet i regionerna. Initiera samarbeten över organisationsgränser.” (Kommundirektörsnätverket).

5 Insats från SKL Uppföljning av strategins mål (redovisas årligen).
Samordning av stödet inom områdena: Uppföljning och analys Systematiskt förbättringsarbete Ledarskap Stödja utveckling av mötesformer


Ladda ner ppt "Strategi för hälsa ”Strategi för hälsa innebär att Sveriges viktiga välfärdsverksamheter; skola, socialtjänst, vård- och omsorg, hälso- och sjukvård ska."

Liknande presentationer


Google-annonser