VISA DENNA BILD: INLEDNING

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Generell bedömningsmatris i SVENSKA (fortsättning på baksidan)
Advertisements

Ett förslag på arbetsgång
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Redovisning Case november 2015.
Vad är du för typ av person? (Skriv vid raderna i dina papper)
Etik - Att göra det rätta.
Styckeindelning Anette Wahlandt Språkhandledare.
INLEDNING Presentera dig själv, dagordningen och eventuell information om möteslokalen. BESTÄM DISKUSSIONSNORMER Gå igenom “grundregler” för diskussionen.
 80% av en ledares arbetsdag ägnas åt att kommunicera.  Olika perspektiv på ledarskap inom forskningen  Egenskapsperspektivet  Stilperspektivet 
VISA DENNA BILD: INLEDNING
Gåvor från försäljare.
Empowerment i teori och praktik?
VISA DENNA BILD: INLEDNING
Penninginsamlingar på kontoret
Arbetsintervju och arbetssökning
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Nätverksträff för lärare i fritidshem Verksamhetsutveckling
Insändare Vad kan vi om insändare?
Samuel Svenson samsv
Inför det muntliga nationella provet i svenska
Vardagens komplexitet - Samhällets tankeförenkling
VISA DENNA BILD: INLEDNING
VISA DENNA BILD: INLEDNING
Stoppa mutor.
Farlig utrustning.
Konsten att läsa skönlitteratur
Konsten att läsa sakprosa
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
Action Learning A group of peers, each seeking to bring about some change in the world, who meet regularly to discuss where they are each experiencing.
ANALYS av målvakter För att bli en framgångsrik målvakt/målvaktstränare måste man vara bra på att identifiera de problem som målvakten har. Det mest intressanta.
Etik och moral.
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Hur blir ett lag BRA?  Vi i laget På match & träning Jag som spelare
Lektion 2:1 Våldets uttryck Våldet tar sig olika uttryck
Steg för livet
Vad är sociologi? – en repetition Momentöversikt Vad är en analys?
Iris Rosengren Larsson
Etik- planering.
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Öka effektiviteten och produktiviteten
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Vårdplaneringsprocessen
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Ha kul ihop man måste få något gott på avslutningen
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
9...
CASE Jolanda Riissanen
Sökes: CNC-operatör Har du kompetensen har vi arbetstillfället!
FRIIDROTT ÅR INTRODUKTION.
Föreningen Samtal och erfarenhetsutbyte
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
ÅP / Lektion 8 Omtumlande händelser och inledda återfall
Styrkor Svagheter Möjligheter Risker/Hot SWOT
Kan du begreppen? Para ihop rätt begrepp med rätt beskrivning. Algoritm Precis Program Är ett annat ord för exakt, tydlig eller noggrant. Är klara och.
Rapportera framsteg eller status
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Hur grupper utvecklas och hur folk beter sig i grupper
ARBETSMODELL FÖR PLANERING AV DISKUSSIONEN
Öka effektiviteten och produktiviteten
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Påverka i förbundet Motionsskola
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
Förslag på Power-Point för introduktioner till:
Målsättning och handlingsplanering för framgång
Slutsats Berätta alltid huvudbudskapet först, studiens slutsats
5 stegsmodellen Utbildardagarna 2019
Guide för genomförande av grundutbildning Barnkonventionen
Presentationens avskrift:

VISA DENNA BILD: INLEDNING Presentera dig själv, dagordningen och eventuell information om möteslokalen. BESTÄM DISKUSSIONSNORMER Gå igenom “grundregler” för diskussionen och inkludera att erkänna varandras erfarenheter; att hålla det som sägs på mötet konfidentiellt; och att delta fullt ut i diskussionen. FARLIG UTRUSTNING INLEDNING VISA DENNA BILD:

VISA DENNA BILD: FALLÖVERSIKT Denna bild “berättar en historia”, som du eller en frivillig deltagare ska läsa högt. DISKUSSIONSÄMNEN Som facilitator måste du se till att du går igenom medarbetarens situation och påföljande handlingar innan du går över till nästa bild. Se till att eventuella personliga upplevelser som deltagarna vill berätta om har samband med det visade scenariot. FARLIG UTRUSTNING FALLÖVERSIKT VISA DENNA BILD:

VISA DENNA BILD: FARLIG UTRUSTNING INLEDANDE FRÅGOR SVAR PÅ FRÅGOR Vad skulle du göra om du var Jedda? Instruktion till facilitatorn: Låt deltagarna svara fritt och diskutera i gruppen. Handlar Jedda på ett lämpligt sätt? Han handlar felaktigt eftersom han inte sätter säkerheten främst. Vi åsidosätter aldrig säkerheten för att nå ett affärsmål. Oavsett deadline skulle Jedda omedelbart ha rapporterat problemet till sin chef för att se till att utrustningen var säker innan han återupptog produktionen. Vilka potentiella problem och konsekvenser finns med detta handlingssätt? Genom att använda utrustning som inte är säker kunde Jedda ha åsamkat sig själv eller någon annan Tyco-medarbetare skada. Att inte rapportera problemet och/eller inte handla på ett säkert sätt, kan leda till disciplinära åtgärder och även uppsägning. Skulle situationen vara annorlunda om den baserades på följande variabler? Produktionslinjen hade exemplariska säkerhetsmeriter under Jeddas ledarskap. Exemplariska säkerhetsmeriter ger honom inte möjlighet att tillåta osäkra förhållanden i fabriken. Om Jedda vet att förhållandena är osäkra och någon kommer till skada är hans tidigare meriter betydelselösa. Jedda hade sakkunskap om utrustningen och var övertygad om att den provisoriska reparationen var säker. Nej. Utrustning och maskiner får aldrig ändras utan en adekvat säkerhetsanalys. Jedda ska tala med sin chef och Environmental Health & Safety (EHS)-avdelningen. Jedda visste inte att Tycos kontrakt var i fara. Oavsett om Jedda visste att kontraktet stod på spel var agerade han felaktigt eftersom han åsidosatte säkerheten för att nå ett affärsmål. FARLIG UTRUSTNING INLEDANDE FRÅGOR VISA DENNA BILD:

VISA DENNA BILD: DISKUSSIONSÄMNEN: Hänvisa till Tyco Zero Harm policy. Påpeka för medarbetarna att Tyco anser att alla arbetsskador kan förebyggas och att vi alla ska kunna gå hem från jobbet i samma friska, oskadade skick som vi kom dit. FARLIG UTRUSTNING RIKTLINJER VISA DENNA BILD:

VISA DENNA BILD: DISKUSSIONSÄMNEN Gör några avslutande kommentarer som du tycker passar med tanke på deltagarnas reaktioner och diskussioner kring det här ämnet och fallstudien. Sammanfatta de diskussioner som varit. Ta tillfället i akt att betona de viktigaste punkterna från tidigare om en medarbetare som agerar enligt Tycos värderingar och etik. Påminn en gång till om Tycos Zero Harm policy eftersom den handlar om de problem och konsekvenser som diskuterades i fallstudien. FARLIG UTRUSTNING VAD HAR VI LÄRT OSS? VISA DENNA BILD:

VISA DENNA BILD: DISKUSSIONSÄMNEN Påminn de anställda att de inte är ensamma i sitt beslutsfattande och att det är viktigt att ta upp problem när de uppstår. Förstärk de resurser som är till för medarbetarna om det uppstår ett problem som behöver trappas upp. FARLIG UTRUSTNING TA UPP ETT PROBLEM VISA DENNA BILD: