Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Arbetsintervju och arbetssökning

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Arbetsintervju och arbetssökning"— Presentationens avskrift:

1 Arbetsintervju och arbetssökning
Uppgifter

2 Diskussion Har någon redan varit på arbetsintervju? Hurdan erfarenhet har du av den? Vad lönar det sig att ta med i en bra arbetsansökan?

3 Kännetecken för en bra arbetsansökan
Berätta om dig själv på ett kortfattat och slagkraftigt sätt och i positiva ordalag. Lyft inte fram dina svagheter i ansökan. Berätta om din utbildning och/eller arbetserfarenhet. Berätta om vilka färdigheter som är till nytta i det jobb du söker. Berätta om din situation. Varför väckte arbetsplatsen ditt intresse? Varför söker du jobbet? Varför skulle du vara lämplig för ifrågavarande jobb?

4 Diskussion Hur ger du ett bra första intryck vid en arbetsintervju?
Vilka frågor får arbetsgivaren ställa?

5 Ämnesområden man inte får fråga om
Sjukdomar (om de inte påverkar utförandet av arbetet). Familjeförhållanden, barn eller eventuella planer på att skaffa barn. Fackföreningsverksamhet, religion och partiaktivitet (förutom om du söker ett jobb inom till exempel en församling eller ett politiskt parti). Värnplikt (får frågas om jobbet kräver en militär grad).

6 Hur ska man svara om det ställs för personliga frågor vid en arbetsintervju?
Bibehåll ditt lugn och försök på ett kontrollerat sätt styra diskussionen i en annan riktning. Du kan till exempel återgå till ett ämne som har betydelse för jobbet. Att direkt vägra svara på frågan eller säga emot ger inte alltid rätt bild.


Ladda ner ppt "Arbetsintervju och arbetssökning"

Liknande presentationer


Google-annonser