Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Målsättning och handlingsplanering för framgång

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Målsättning och handlingsplanering för framgång"— Presentationens avskrift:

1 Målsättning och handlingsplanering för framgång

2 Lektionens syfte Beskriva vikten av målsättning och handlingsplanering
Identifiera egenskaper/komponenter för effektiva mål och handlingsplaner Formulera effektiva mål Utveckla handlingsplaner

3 Fråga Dej själv: * Vart vill jag komma som zonordförande?
Dvs: Mitt mål med mitt ZO-år är .. ……och hur kommer jag dit?

4 Mål: ”Ett observerbart och mätbart resultat som ska uppnås inom en fast tidsram – slutresultatet mot vilket insatserna är riktade”.

5 Handlingsplan: ”Ett steg av flera som ska vidtas eller av aktiviteter som ska utföras för att målet ska uppnås”.

6 Effektiva mål Specifika Mätbara Kräver handling Realistiska Tidsbundna

7 Handlingsplaner VAD? Mål HUR? Handlingssteg NÄR? Slutfört datum
VEM? Person ansvarig för handlingen HUR KOMMER VI ATT VETA? Indikering att steget/målet har uppnåtts

8 Exempel på en enkel MALL FÖR ”MÅLSÄTTANDE”
HUR? (Handlingssteg) NÄR? (Tidsgräns) VEM? (Person ansvarig för handlingen) HUR KOMMER VI ATT VETA? (Indikation att handlingssteget/ målet är uppnått) Träffa distriktets GLT-koordinator (Lasse K) för att diskutera distriktets ledarutvecklingsplan och för att gå igenom ett kalendarium för distriktets utbildningstillfällen.   1. augusti Susanne Mötet ska ha ägt rum. Se till att få en kopia på distriktets ledarutvecklingsplan och utbildningskalendarium. Gå igenom tillgängliga ledarresurser online i Ledarskapsresurscentret. 15. augusti Lasse K Fyll i checklistan av resurser och en skriv sammanfattning av varje. Ge en presentation om möjligheter och resurser för ledarutveckling på ett zonmöte. Möte 15. september Lasse K (ansv) tillsammans med Ann-Britt Zonmötet ska ha ägt rum. Deltagande dokumenteras och information om resurser delas ut. Efter zonmötespresentationen, kontakta alla klubbar för att svara på frågor eller ge mer information. Resten av halvåret Dokumentera uppföljningskontakt med alla klubbar, inklusive dem som inte deltog i zonmötet.

9 Hur att Genomföra behovsanalyser
Samla in information om behov Prioritera i förhållande till betydelse Välj de viktigaste behoven att fokusera på i målen Tala med andra lionmedlemmar för att kunna samla in information om vad som behövs för att förbättra lionklubbarna i ditt distrikt. Summera behoven och prioritera dem i förhållande till deras betydelse. Du kanske inte kommer att kunna ta itu med alla behov, så välj de allra viktigaste behoven som du kommer att fokusera på i dina mål.

10 Avslutning ! Kom ihåg att fira framgångarna och ge erkänsla för
väl utförda prestationer. Följ dina planer för att kunna uppnå målen. Kom dock ihåg att fira framgångar och ge erkänsla till dem som har utfört goda prestationer under året. När ni uppnår ett betydande resultat bör detta uppmärksammas. Detta kan vara i form av mat eller förfriskningar vid nästa möte i gruppen. Detta kommer att göra att gruppen fortsätter att vara motiverad och att arbeta mot målen.


Ladda ner ppt "Målsättning och handlingsplanering för framgång"

Liknande presentationer


Google-annonser