Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vårdplaneringsprocessen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vårdplaneringsprocessen"— Presentationens avskrift:

1 Vårdplaneringsprocessen
Utvärdering av test februari och mars 2017 Test av ny samordnad vårdplanering vid in- och utskrivning från sjukhus enligt lagförslag gällande från och med januari Deltagare är Eksjö kommun, medicin- och geriatrikliniken på Höglandssjukhuset i Eksjö och Eksjö vårdcentral. Detta har innefattat test av nya arbetsätt, vårdsamordnare på vårdcentral som samordnar processen, läkare som gör vårdtidsbedömning, Ny journalmall för samordnad individuell plan - SIP. Nytt IT-stöd för vårdplanering - LINK, och att den samordnade vårdplaneringen sker i bostaden. 64 patienter har startat vårdplaneringsprocessen12 har vårdplanerats på sjukhus och 45 hade redan tillgodosedda behov. 7 har gått igenom hela processen, dvs. att vårdplanering har skett i hemmet. Rutinerna var framtagna och alla var informerade om dessa men alla var inte tillräckligt förberedda på att omsätta detta i praktiken, t ex när det främst gällde personella resurser eller förutsättningar. I februari testmånad inkluderades alla patienter som samverkats kring sedan tidigare och även de med nytt och utökat behov, detta för att de skulle erhålla en SIP. Alla professioner inom kommunen kallades till SVPL för att kommunen själva skulle avgöra vilka som skulle delta. Under mars månad har endast personer med utökat eller nytillkommet behov av vårdplanering inkluderats i testen. Endast de professioner som behövdes kring Esther kallades till SVPL.

2 Test i Eksjö februari och mars 2017
*Beräkning visar att ca 9% av alla personer som skrivs ut från slutenvård i vårt län har behov av ny eller ytterligare vårdplanering Test i Eksjö februari och mars 2017 Totalt 64 patienter har startat vårdplaneringsprocessen, varav 7 vårdplanerats i hemmet och 12 på sjukhus, 45 avslutade p g av att vårdplanerings- behoven redan var tillgodosedda.

3 Vårdsamordnare Patienter som kan ha behov av SVPL Medarbetare involverade i SVPL Biståndshandläggare Hemsjukvårdspersonal Hemtjänstpersonal

4

5

6 Hur överensstämde av läkare uppskattad vårdtid med den verkliga?

7

8 Resurser Tidsåtgång för vårdsamordnare per vårdsamordning Kompetens
Sammankalla till SVPL varierade, min Genomföra dokumentation i LINK-vårdplan, min Genomföra SVPL i bostaden, min (Alla genomfördes via platta) Kompetens Framkom i testen betydelsen av att tydliggöra vilka som behöver ha specifik respektive generell kompetens samt vad detta denna kompetens behöver innefatta.


Ladda ner ppt "Vårdplaneringsprocessen"

Liknande presentationer


Google-annonser