Plan international sverige BILD 1 (2 min) Presentera oss och Plan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Men det här är väl ingenting nytt?
Advertisements

TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
MODUL 1: ATT VARA SAMHÄLLSMEDBORGARE, YTTRANDE- OCH INFORMATIONSFRIHET, TILLGÅNG TILL INFORMATION, DET DEMOKRATISKA SAMTALET OCH LIVSLÅNGT LÄRANDE.
Namn Namn Praktikplats Egen bild….
Föräldramöte 12 september 2011
Förskolan Matrisens Likabehandlingsplan
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
SAMTAL.
En guide till SKLs Millenniemålsprojekt (2015)
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Så gör du.  Namn  Arbetsplats/Yrke  Fritidsintresse   En bra bok/film 5 SNABBA Kaffe – The Bil –
Modeller.
Våren 2009 Beskriv ett land Mathias Ahrn Jan-Eije Hammaräng.
SET Social Emotionell Träning
Enskild uppgift: 1. Vad är mänskliga rättigheter för något?
I transit – ensamkommande barn berättar
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Läroplansnätverk förskola
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Dessa bilder vill vi ha som ett bildspel, vi vill bara ha ett bildspel, som är stort. Där vi i nuläget har de 4 småbilderna. Ta bort det lilla bildspelet.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Värdegrunden Copyright Niklas Josefsson.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen
Välkommen till Verksamhetstyrelsen i Sävast!
BETYGSKRITERIER I GEOGRAFI
1 Barnkonventionen - en introduktion Fisksätra
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
Rädda Barnen Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Rättigheter och rättsskipning
BRIS är en länk mellan barn, vuxna och övriga samhället.
Medlemsmodellen SPF 26 november Om Medlemsutveckling Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Nämndplan 2015.
4 årtal Från lydnadskultur till ansvarskultur
Självutveckling Modul 6 PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624.
SUA – Skriva.
The Capital of Scandinavia Det här är ett utbildningsmaterial om utredande samtal med barn och unga. Materialet är framtaget av socialförvaltningen i Stockholms.
VÄLKOMNA TILL MYGGANS FÖRÄLDRAMÖTE
Föräldramöte 8/9. Personal Idrott: Mats Hemkunskap: Eva Textilslöjd: Annika Musik: Joa Resurs: Catrin Matematik: Gunilla Träslöjd: Filip.
Barnkonventionen Regler om att alla barn i världen ska ha det bra Av Ordbild och ”BK för alla”: information om Barnkonventionen Sida 1av 7 Lyssna.
Ulf Blossings 32 levnadsregler för pedagogen, som är viktiga för ett pedagogiskt förhållningssätt. 1.Barns och ungdomars sociala liv i förskola, fritidshem.
Vem ska rädda världen? Exempel på undervisning för hållbar utveckling
Barnkonventionen i förskolan
Utbildningsmodul Svenska Röda Korset
Välkomna! Föräldramöte 8/9.
Mänskliga rättigheter
Fritidshem på Knappekulla
Plan International Barn på Flykt – Mitt Nya Hem.
Integritet läroplansanalys.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
FN-dagen uppmärksammas varje år den 24 oktober.
Osynliga i historien.
Filmtajm!.
LPP i Geografi ht Varför läser vi Vad skall vi gå igenom?
Mål och styrning Läroplansmålen
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Barnkonventionen.
ISABELLA LILJEBLAD BEHANDLARE MEDVERKAN FAMILJEFRID
ATT GÖRA FILM PÅ SÄTRASKOLAN
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Digitalisering med fokus på språk, kommunikation och programmering
Vad innebär ett mål för lärande eller utveckling
Alla barn har samma rättigheter och lika värde
Barnombudsmannen Fanny Davidsson.
Att främja små barns hälsa och utveckling.
Presentationens avskrift:

Plan international sverige BILD 1 (2 min) Presentera oss och Plan.   Presentera oss och Plan. Vårt syfte: lyfta barns och ungas situation i glömda katastrofer. Förmedla deras perspektiv och låta barn berätta själva. Målgrupp: 10-18 år (mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet). Sida-finansierat. Hur väcker vi intresset? Hus skapar vi identifikation? Hur säkerställer vi att det är barnens egna berättelser som förmedlas och att vi som organisation inte står i vägen för barnet som berättar och barnet som lyssnar? Lösning: 360 och virtual reality. Inte bara en ny häftig teknik… Barn på Flykt – Mitt Nya Hem

- är de värden som skolan ska gestalta och förmedla.” ”Människolivets okränkbarhet, (…) alla människors lika värde (…) solidaritet med svaga och utsatta - är de värden som skolan ska gestalta och förmedla.” BILD 4 För både grundskolan och gymnasiet är uppdraget för mänskliga rättigheter tydligt: I enlighet med skolans läroplaner främjar Mitt nya hem förståelse för andra människor och förmåga till inlevelse. De mänskliga rättigheternas innebörd och betydelse, inklusive barnets rättigheter i enlighet med barnkonventionen, nämns specifikt i undervisningen i samhällskunskap för årskurs 4-6, 7-9 och gymnasiet. Vidare ska undervisningen behandla enskilda människors och organisationers arbete för att förbättra människors levnadsvillkor. Hur mänskliga rättigheter kränks i olika delar av världen är en del av samhällskunskapen för årskurs 7-9.

”Vi kom till fots med pappa, mamma, syskon och grannar ”Vi kom till fots med pappa, mamma, syskon och grannar. Jag kommer ihåg att första kvällen i lägret hade vi ingenting att äta. Då var jag ledsen, men också glad över att komma hit." BILD 2 Inledning med citat från Eric. Eric är 12 år och flydde till Nyarugusu från Burundi. Berätta om krisen, nuläget och krisen. http://mittnyahem.plansverige.org/

Hur många liter använder vi i Sverige per person och dag? Workshop mitt nya hem Hur många liter använder vi i Sverige per person och dag? 2 och 2 Mobil, tablet, laptop + lurar Gå in på Mitt Nya Hem (googla eller via plansverige.org) BILD 6 10 min. Intro Sanna: Barnkonventionen De globala målen Stöd från läroplanerna Hur är det uppbyggt? Ett webbaserat material, ett pedagogiskt material, ett FN-rollspel. Dator, tablet, mobil, VR goggles.

Du har rätt till privatliv, på vilket sätt kränks den rättigheten? Uppdrag 1: SKYDD Syfte: att reflektera över olika former av skydd som en av barns rättigheter och förutsättning för liv. Hur ser ditt nya hem ut? Du har rätt till privatliv, på vilket sätt kränks den rättigheten? Vad erbjuder Plan International dig som barn för skydd i flyktinglägret? Section title [enter in Footer field from the Insert ribbon]

Uppdrag 2: VATTEN Syfte: att reflektera över vatten som en av barns rättigheter och förutsättning för liv. Hur många liter vatten får du i Nyarugusu? Vad ska vattnet räcka till? WORKSHOP 1 Section title [enter in Footer field from the Insert ribbon]

Hur togs det emot? BILD 8 Hur togs det emot? (jag pratar några sekunder, film i 1 minut)

Lärde de sig nåt? BILD 9 Lärde de sig något? (jag pratar några sekunder, film 1 minut, jag 2

Mitt nya hem, en 360-upplevelse om barn på flykt Mittnyahem.plansverige.org plansverige.org/barnen-pa-flykt skolarbeten@plansverige.org SLUTBILD    Avslutande (jag pratar 2 minuter)