En presentation. PYN PUA SIRIUS Visionen för SIRIUS SIRIUS bidrar aktivt till att förverkliga ”den goda arbetsplatsen” för ökad konkurrenskraft.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lärarförbundet är Sveriges största lärarorganisation har valt oss.
Advertisements

Version: En modern idrottsförening som präglas av glädje, öppenhet och ett ökat välbefinnande hos barnen, ungdomarna och de vuxna! God idrottsutbildning.
Vi förväntas alla bidra…. Ulrika Dolietis Skanska Sverige.
Ett avstamp för landstingets vilja att flytta fokus från ekonomi till kvalitet och patientsäkerhet och att skapa en förbättringskultur.
Nacka kommuns organisation. Kommunfullmäktige Beslutar om mål, avgifter, budget och skatt. Bestämmer vilka nämnder som ska finnas. Väljer ledamöter.
I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Kompetensutveckling inom området funktionshinder Consensio.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Försäkringsmedicinsk utbildning för ST-läkare och specialister Sjukskrivningsmiljarden Överenskommelse om en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess.
Genomförd av CMA Research AB Medarbetarundersökning 2014 Oktober 2014 Ängelholms kommun.
SMART KOMMUN I NACKA: ENKEL OCH ÖPPEN VÅRT MÅL ÄR ATT BLI BÄST PÅ ATT VARA KOMMUN.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Projektplan Drivmedel i fokus i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län
Teknikcollege Västra Skåne Utgångsvärden
Psykisk hälsa Specialist Primärvård
Uppföljningar av hemtjänstutförare - fokusområden
Övergripande ambition boendes inflytande och delaktighet
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
Barn och unga Skapa förutsättningar för en gynnsam hälsoutveckling
HFS - nätverkets vision, framtidsbild och strategi
Jämställd regional tillväxt Blekinge Malin Faraasen
Röda Korsets Högskola Verksamhetsplan
Nystart för nollvisionen
Kortsiktig /Långsiktig effekt
En kort presentation av Tillväxtverket
Grön infrastruktur - Friluftsliv
Strategi för hälsa Skola Socialtjänst Vård och omsorg
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER en handbok för idrotten
Arbetsformer XX vattenråd.
Miljömålen i samhällsplaneringen
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Presentation av förslag
Ett schyst arbetsliv med mångfald och likabehandling
Ny vision Samtal om framtiden
Kommunernas och Landstingens Arbetsmiljöråd (AMR)
Stadsbyggnadsbenchen
Samverkan hälsingland
Plan för lika rättigheter och möjligheter 2015
Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa
Presentation av förslag
Vässa SAM med hjälp av IA-systemet
Medarbetarenkäten december 2018.
Kommunikationsstrategi för staden Så berättar vi om stadens arbete
Regionalt utvecklingsprogram Regionalt tillväxtprogram
Förändring för kvalitet och förnyelse
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Budget- och uppföljningsprocessen
DISI-projekt Tre års mångfaldsarbete på IVF
Styrning Styrande processer Att styra en hel stad åt samma håll
Kanslimöte
Bästa fack till lägsta avgift
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Referenser – Carbon Capture and Storage (infångning och lagring av koldioxid) Bakgrund Fossila bränslen står för cirka 80% av världens energiförsörjning.
Nästa steg regionkalmar.se.
Vad är LONA? Kommunala naturvårdsprojekt där vi handlägger och distribuerar bidrag till projekt. Syftet med LONA-bidraget är att: - skydda naturen -
100-listan är ett regionalt initiativ som syftar till att öka kompetensen i styrelserummen. Vi vill tillsammans synliggöra och presentera kvinnor med styrelsekomptens.
Digital delaktighet En fråga om demokrati
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
Länsdelsgruppernas sammansättning och arbete
Biomedicinska analytikerdagen 15 april
Gymnasiedagarna & Future Skills 2019
Öka antalet personer som utbildas inom vård och omsorg i Fyrbodal Öst
Strategi för hälsa Skola Socialtjänst Vård och omsorg
Språkombud En språkstödjande funktion inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård.
- LISTAR DE STÖRSTA LEDARSKAPSUTMANINGARNA 2019
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Det svenska nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS)
Riksföreningen för anestesi och intensivvård
Våra kvalitetstränare
Presentationens avskrift:

En presentation

PYN PUA SIRIUS

Visionen för SIRIUS SIRIUS bidrar aktivt till att förverkliga ”den goda arbetsplatsen” för ökad konkurrenskraft

Uppdrag I linje med samverkansavtalet stödja företagens och medarbetarnas utveckling av kompetens, hälsa, säkerhet, arbetsmiljö, ledarskap och medarbetarskap för att stärka massa- och pappersindustrins konkurrenskraft

Strategi SIRIUS ska vara vägledande och inspirerande som: viktig kunskapsbärare och naturlig partner för samverkansgrupper och andra intressenter känd mötesplats med hög aktivitet kommunikationskraft för bransch, företag och medarbetare trendspanare med framtids- och omvärldsperspektiv

Arbetsmiljö / säkerhet / hälsa Stärka företagens arbete inom arbetsmiljö, säkerhet och hälsa. Driva på utvecklingen inom området människa, miljö och arbete Kompetens- och utbildning Stödja utvecklingen av branschens yrkesutbildningar Säkerställa kvalitet av våra certifieringsutbildningar Ledarskap, medarbetarskap och arbetsorganisation Visa på nya vägar till en utvecklad arbetsorganisation Skapa nätverk för erfarenhetsutbyte och kommunikation mellan bruk Jämställdhet och mångfald Verka för ökad jämställdhet och mångfald Öka andelen kvinnliga medarbetare, med särskilt fokus på operatörer SIRIUS fokusområden...

FHV Företag/bruk Arbetsmiljö - kommittéer Skydds- ombud/ ingenjörer Skydds- ombud/ ingenjörer Lokala fackl. org HR/Utb. avdelningar Media Operatörer produktions -ledare Samverkans grupper Tidningen Sirius Medlemsinformation Web/hemsida Nyhetsbrev/mail Ledarkonferenser Möten på arbetsplatser Temadagar Nätverksträffar Företags- ledningar SIRIUSUPPDRAGSIRIUSUPPDRAG SIRIUS ska vara en arena för kommunikation och erfarenhets- utbyte med fokus på det som sker på arbetsplatsen

Interna arbetsformer Styrelsen ansvarar för verksamheten och utser ett verkställande utskott (VU) som bereder och leder den löpande verksamheten Styrelsen utser olika arbetsgrupper för specifika frågor. Dessa rapporterar till styrelsen. Arbetsgrupperna är behovsstyrda, har tydliga uppdrag och består även av externa resurser Styrelsen utser en permanent arbetsgrupp - för arbetsmiljöfrågor Kompetens och organisationsfrågorna hanteras direkt inom verkställande utskottet Styrelsemedlemmarna medverkar i den löpande verksamheten, t ex i nätverk och arbetsgrupper

SIRIUS verkar för Bättre arbetsmiljö - med färre arbetsskador och förbättrad säkerhetskultur Ökad kompetens - för att möta dagens och framtidens utmaningar Effektivare arbetsorganisation - bl a genom ökad integration mellan drift och underhåll Ökad mångfald - bl a genom fler kvinnliga operatörer