Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Gymnasiedagarna & Future Skills 2019

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Gymnasiedagarna & Future Skills 2019"— Presentationens avskrift:

1 Gymnasiedagarna & Future Skills 2019
Information till dig som är vårdnadshavare Regionens viktigaste mötesplats för dig som ska göra ett studie- eller yrkesval

2 Film om Gymnasiedagarna och Future Skills, kopplad till Youtube
Film om Gymnasiedagarna och Future Skills, kopplad till Youtube. Ofta dyker det upp en notifiering om att extern media har blivit blockerat, för att kunna se videon i presentationen måste du välja att visa innehållet då. Filmen kan även nås direkt på vår Youtube-kanal: Filmen kan även nås direkt på vår Youtube-kanal:

3 5 snabba om mässan 8-10 oktober på Svenska Mässan i Göteborg.
Målet med mässan är att de som ska göra sitt gymnasieval ska lära sig mer om sina möjligheter. Gymnasiedagarna har funnits sedan 2000 och är till för att vägleda och informera elever om olika program och skolor. Den del som heter Future Skills har funnits sedan Här lär eleverna sig mer om arbetsmarknaden, olika yrken, företag och branscher. Eleverna besöker i de flesta fall mässan med sin skola och den biljetten gäller för hela familjen under mässans samtliga dagar. I annat fall finns biljetter att köpa på plats för 30 SEK för hela familjen.

4 På mässan medverkar Gymnasieskolor från Göteborgsregionen
Gymnasieskolor med riksintag Eftergymnasiala utbildningsanordnare Företag och branscher från regionen Oberoende studie- och yrkesvägledare Språkguider Förmedlare av utlandsstudier och språkresor

5 Att stärka ditt barns valkompetens
Målet: Att stärka ditt barns valkompetens Besök skolornas montrar - Ställ frågor om både programmen och skolan - Prata med branscher och företag - Lär dig mer om branschernas förutsättningar och framtidens jobb - Oberoende vägledning

6 En del av gymnasievalet
Öppet hus Antagningsbesked Ansökan på indra2.se Samtal med SYV Gymnasiedagarna & Future Skills Mässan är ett startskott på gymnasievalet och en möjlighet att träffa regionens gymnasieskolor innan eleverna bestämmer hos vilka skolor de vill gå på öppet hus.

7 Skola <3 arbetsmarknad
På den del av mässan som heter Future Skills får du och ditt barn möta en mängd olika företag och branscher, och får svar på frågor som: Vilka yrken och branscher finns nu och i framtiden? Vilka utbildningar krävs för olika yrken? Vilka kompetenser behöver jag?

8 Future Skills I år medverkar alltifrån byggindustrin och Chalmers till polisen och besöksnäringen. Syftet är att synliggöra vilka utmaningar och möjligheter som finns på framtidens arbetsmarknad och stärka kopplingarna mellan gymnasieprogrammen och arbetsmarknaden. Här kan ditt barn prova på olika yrken och träffa förebilder från olika branscher.

9 Informationsmöte om gymnasievalet och framtidens arbetsmarknad

10 Om informationsmötet Information för vårdnadshavare och elever
Hör mer om de olika gymnasieprogrammen och hur gymnasievalet går till Företag och branscher berättar om möjligheterna på framtidens arbetsmarknad Tisdag och onsdag kl på mässans stora scen Vi erbjuder även ett Föräldramöte på arabiska! Tidpunkt meddelas längre fram, håll koll på vår Facebook!

11 Vill du veta mer? På kan du läsa mer om mässan. Här finns information om utställare, öppet hus, vad som händer på mässan och mycket mer! Följ oss på för att hålla dig uppdaterad kring mässan och gymnasievalet.

12 Tips! Mässans magasin Kartor, öppet hus-information och mängder av inspiration och fakta kring gymnasievalet, program och arbetsmarknaden.

13 Nästa steg Öppet hus Skolornas öppet hus startar efter mässans sista dag. Datum och tider finns på gymnasiedagarna.se och i magasinet.

14 Arrangörer Gymnasiedagarna är ett arrangemang av Göteborgsregionen (GR). Future Skills är ett samarbete mellan Göteborgsregionen (GR), Business Region Göteborg, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, Västra Götalandsregionen och Arbetsförmedlingen. Göteborg Stad Arbetsmarknad och Vuxenutbildning är projektpartner till Future Skills.

15


Ladda ner ppt "Gymnasiedagarna & Future Skills 2019"

Liknande presentationer


Google-annonser