Spiggens kvalitetsutvecklingsarbete: Samlingarna Vårterminen 2008.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna till förskolan Akvarellen
Advertisements

Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
Välkomna till Förskolan Lodet
Välkomna till Blåa Skor!
Järva förskoleenhet Ljus på kvalitet Järva förskoleenhet
Lärgrupper som modell för verksamhetsutveckling inom BU
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Månadsbrev oktober 2013 Måsen
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
UPPDRAGSDIALOGEN Dialog med chefen – ett sätt att få kontroll över arbetstiden och arbetsinnehållet 1.
Kommunikationsplan för Förskolechef
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
År 5 Välkomna! Föräldramöte ht-2013.
Flexibla Lärmiljöer! ”Förskolan ska erbjuda en trygg, miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska.
INDividuellt och Anpassat stöd till arbete för personer med neuropsykiatrisk/psykiatrisk funktionsnedsättning eller personal/verksamheter som möter.
verksamhetsförklaring
Brev från Pingvinen.
Verksamhetspresentation av Tunets fritidshem
Välkommen till Förskolan Ekorren
Kvalitetsredovisning 1 ÖSTERÄNGENS REKTORSENHET. kvalitetsredovisning 2.
Brev till Svalans föräldrar april 2013
Vecka 46. Nu har hösten kommit på allvar, vantar och mössor har kommit på. I dagarna delar vi ut vår ”jullapp” om ev. ledighet under julen och snart börjar.
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
Föräldramöte Ht
Ett verktyg för systematiskt kvalitetsarbete
SKAPANDE SKOLA - på agendan idag: Skapande skola 2011 Erfarenheter hittills, generellt Så ser det ut i Östra Götalands län Gynnsamma förutsättningar Kvalitet.
Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE I FÖRSKOLEVERK-SAMHETEN
För- och grundskolans utvecklingsavdelning För- och grundskolans utvecklingsavdelning Naturskolan Naturskolan i Umeå Utomhuspedagogik Temaklasser UMBRA.
IKT och lärplatta i förskolan
Välkommen! Förskoleklass hösten 2015.
Pedagogiska året Vattentornet 15/16
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Norrtälje södra förskoleområde Länna förskola Köpmanholm förskola Frötuna förskola 2015/2016 Alla har förutsättningar att lyckas!
Elev loggbok.
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Hållbart engagemang. Vad ska vi prata om? Ideellt engagemang Hållbart engagemang (övning) KASAM UNFs policy för ett hållbart engagemang.
VÄLKOMNA TILL NALLENS FÖRÄLDRAMÖTE Information Presentation av personal. Stängningsdag under hösten 26 oktober.
HELA DU KRUKMAKARENS HUS, FRÄLSNINGSARMÉ N VISBY.
Målsättning – nå sitt mål!?. SMART målsättning…..  SMART - varje bokstav motsvarar en av beståndsdelarna i att skapa användbara mål - ett populärt verktyg.
Säsong 2015 BK Sport P03. Agenda föräldramöte 24/2 Fotbollen Föräldragrupp Kansliet.
Säsongs upptakt.  Vi spelar I Div.2(näst högsta serien )  Vi spelar totalt 18 matcher, planerad serie start V. 15 eller 17.  Lagen i Serien ◦ Boo FF.
Föräldramöte UIF Friidrott – 04 2 november 2015 NOVEMBER 2015.
Vestlin Vår värdegrund Vi utgår ifrån följande tankar och begrepp Alla människors lika värde Värdigt åldrande Respekt, självbestämmande, integritet,
Ö PPEN FRÅGESTUND Adobe Connect, den 22 juni 2016.
Föräldrarmöte Hemsidan Matcher Träningar Inkomster & ekonomi Medlemsavgiften Inomhusträning Kläder Övrigt.
Med tjänstedesign som verktyg: Förstår vi kundens behov och våra utmaningar på djupet innan vi hittar på nya lösningar. Bjuder vi in kunden och olika aktörer.
Lite tankar för Nynäshamn i det systematiska kvalitetsarbetet 1. Utveckla kvalitetsdialoger: -Förskolechef samt representanter från verksamheten, representanter.
Välkommen!! Förskoleklass hösten 2017.
Lillsjöskolan 19 januari 2017 Kl
Välkomna till föräldramöte!
V37, 2016 Veckobrev för förskoleklasserna
V.43: Veckobrev för förskoleklasserna
Hållbar framtid Hopp och framtidstro Avdelning: År:
Föräldraenkät 2017 Förskola
Utvecklingsprojekt 2015 enligt förvaltningsplan
Fritidshemsverksamhet på Kappsäcken,
Hur fungerar Bokcirkeln?
Information om gjorda förändringar
V 3, 2017: Veckobrev för förskoleklass A
Regionalt utvecklingsarbete evidensbaserad praktik inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. Sammanställning av intervjuer med.
Välkomna!.
Lek, lärande och rörelse 15 hp
Samverkansråd
Nästa steg mot en attraktiv och hälsofrämjande arbetsplats
Vill du vara med och bidra till verksamhetens
Presentationens avskrift:

Spiggens kvalitetsutvecklingsarbete: Samlingarna Vårterminen 2008

Tankekarta konflikthantering lek inne Dokumentationutflykter ansvarmatte Språksaga sång, rim lunchen och ramsorlek ute Omsorgvardagliga strukturer samlingarna vilapysselav och påklädning

Förbättringsområde Samlingen: Vi upplevde att samlingen inte fungerade enligt våra och barnens önskemål. Barngruppen förändrades, från att ha varit en renodlad 3- årsgrupp kom det inskolningar i ettårsåldern. Glappet däremellan blev stort och det blev svårt att fånga barnens intresse och tillgodose barnens behov. Barnen hade inte inflytande över samlingen som vi önskade. Samlingen: Vi upplevde att samlingen inte fungerade enligt våra och barnens önskemål. Barngruppen förändrades, från att ha varit en renodlad 3- årsgrupp kom det inskolningar i ettårsåldern. Glappet däremellan blev stort och det blev svårt att fånga barnens intresse och tillgodose barnens behov. Barnen hade inte inflytande över samlingen som vi önskade.

Vår aktion Vi ska dela gruppen i två, och då efter ålder. Samlingarna kommer att ske under olika tidpunkter på förmiddagen. Vi ska dela gruppen i två, och då efter ålder. Samlingarna kommer att ske under olika tidpunkter på förmiddagen. Vi ska samtala utifrån bilder som visar vad som intresserat barnen. Bilderna har vi tagit veckan före. Vi ska samtala utifrån bilder som visar vad som intresserat barnen. Bilderna har vi tagit veckan före. Vi ska utgå ifrån barnens önskemål vid samtalsämnen och sånger etc. Vi ska utgå ifrån barnens önskemål vid samtalsämnen och sånger etc.

Verktyg Videokamera, vi har filmat samlingen både före och efter aktionen Videokamera, vi har filmat samlingen både före och efter aktionen Digitalkamera Digitalkamera Dagbok Dagbok Ev. skugga vid ett senare tillfälle Ev. skugga vid ett senare tillfälle

Vem ska göra vad? Pedagogerna turas om att ha samlingarna. Vem som har samling bestämmer vi på vår måndagsplanering. Pedagogerna turas om att ha samlingarna. Vem som har samling bestämmer vi på vår måndagsplanering. Den som är ansvarig för samlingen ser till att videokameran är på plats när det ska filmas samt tar kort med digitalkameran veckan innan. Den som är ansvarig för samlingen ser till att videokameran är på plats när det ska filmas samt tar kort med digitalkameran veckan innan.

När ska vi göra det? Samling varje vecka, tisdagar och torsdagar med början vecka 14. Samling varje vecka, tisdagar och torsdagar med början vecka 14. Kort tas veckan innan. Kort tas veckan innan. Vi filmar fyra tillfällen. Vi filmar fyra tillfällen.

Uppföljning och analys Vi upptäckte att det blev ett större lugn när vi delade samlingen. Vi upptäckte att det blev ett större lugn när vi delade samlingen. De större barnen fick mer utrymme och fler utmaningar. De större barnen fick mer utrymme och fler utmaningar. De mindre barnen fick mer plats och tid. De mindre barnen fick mer plats och tid. Mer kvalitetstid för alla barn. Mer kvalitetstid för alla barn. Vi har inte haft samling i den utsträckning vi tänkt pga. många vikarier. Vi har inte haft samling i den utsträckning vi tänkt pga. många vikarier.

Hur går vi vidare? VI TAR SEMESTER!!! VI TAR SEMESTER!!! GLAD SOMMAR!!! GLAD SOMMAR!!! VI TAR NYA TAG TILL VI TAR NYA TAG TILL HÖSTEN! HÖSTEN!