Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna till Förskolan Lodet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna till Förskolan Lodet"— Presentationens avskrift:

1 Välkomna till Förskolan Lodet
Lodet är en förskola som bygger den pedagogiska verksamheten utifrån Lpfö 98/10 och Trollhättans stads mål.

2 Vår förskola Innehållsförteckning Sida Avdelningar………………………………..1
En dag på masken………………………..2 En dag på larven…………………………..3 Föräldrarkontakt………………………….4 Måltider……………………………………..5

3 Avdelningar Lodet har två hemvister med åldersindelade grupper.
På masken går våra yngsta barn (1-4 år) och på larven går våra äldsta barn(5-6 år). Vi arbetar mycket tillsammans i huset vilket gör att barnen blir trygga med all personal. På måndagar och fredagar kommer det erbjudas olika lekar, experiment och ”utegympa” under våren. På ”läroprocesser” kan ni se bilder från verksamheten.

4 En dag på masken 6.00 öppnar förskolan. Har ni behov av omsorg innan 6.00 öppnar vi givetvis tidigare äter vi frukost. Efter frukost får barnen välja vad de vill leka/undersöka/utforska. tisdagar och torsdagar är barnen indelade i tre smågrupper under förmiddagen. I grupperna fokuserar vi på samspel och teckenspråk. På onsdagar går vi till lekparken äter vi lunch. Efter lunch sover de barn som har behov av det. De sover utomhus under tak. De har med sig egna vagnar då det kan kännas tryggt för barnet. Vi pedagoger är närvarande vid vagnarna under hela vilan. De barn som inte sover är inne med en pedagog. Först läser vi en bok och sedan får de välja på en ”valtavla” var de vill leka/undersöka/utforska äter vi mellanmål i mindre grupper. Barnen delas upp i två olika grupper. De barn som inte äter mellanmål är kvar på avdelningen med en pedagog. Efter mellanmålet går vi ut och leker tillsammans med barnen från larven.

5 En dag på larven 6.00 öppnar förskolan. De barn som lämnas innan 7.15 lämnas på masken går ”larvenbarnen” och en av pedagogerna över till larven äter vi frukost. Efter frukost får barnen välja vad de vill leka/undersöka/utforska. På tisdagar och onsdagar delas barnen in i mindre grupper under förmiddagen. Vi fortsätter med vårt fokusområde KOMPISAR. Vi kommer att få göra roliga saker tillsammans, samtala om hur man är en bra kompis, prova på att tala inför andra, lyssna på sina kompisar, prova på att uttrycka oss på olika sätt. På torsdagar går 6-åringarna till Mulleskogen och 5-åringarna går till en lekplats eller skog äter vi lunch äter vi mellanmål i mindre grupper. Barnen delas upp i två olika grupper. De barn som inte äter mellanmål är kvar på avdelningen med en pedagog. Efter mellanmålet går vi ut och leker tillsammans med barnen från masken.

6 Föräldrarkontakt På hösten blir ni inbjudna till föräldrarmöte där vi pedagoger och förskolechefen ger er information samt får tillfälle att diskutera olika situationer med de andra föräldrarna. Inskolningssamtal erbjuds en tid efter att barnet skolats in. Där pratar vi om hur inskolningen kändes för Er och för oss, informerar lite om vad vi arbetar med just nu, visar bilder och ni får även möjlighet att fråga om det är något ni undrar över. På vårterminen har vi samtal med Er föräldrar där vi tillsammans pratar om Ert barns lärande och intressen. Vi tycker det är viktigt att Ni som föräldrar skall känna att ni har inflytande över verksamheten. Ett par gånger per termin är ni välkomna till föräldraråd där ni får ställa frågor och diskutera era tankar och idéer. Ni får även aktuell information från en av våra pedagoger och av förskolechefen.

7 Måltider På förskolan serveras frukost, lunch och mellanmål. Alla måltider äter vi i matsalen som är belägen i mitten av förskolan. Frukost serveras klockan Båda avdelningarna äter frukost samtidigt. Masken äter lunch och larven äter lunch Mellanmålet äter vi i mindre grupper mellan För specifika matsedlar se ”kök” och ”matsedel” i huvudmenyn på hemsidan. ALLERGIER/SPECIALKOST Om Ert barn behöver specialkost ordnas detta självklart.


Ladda ner ppt "Välkomna till Förskolan Lodet"

Liknande presentationer


Google-annonser