Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Brev från Pingvinen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Brev från Pingvinen."— Presentationens avskrift:

1 Brev från Pingvinen

2 Hej alla föräldrar! Det här är första brevet efter vi har delat på oss( Pingvinen, Svalan).Vi vill tacka er för er förståelse för denna situationen. Vi vill uppmärksamma att barnen äter frukost tillsammans inne på Pingvinen och vissa dagar kommer Svalan vara på Pingvinen på eftermiddagar. Vi vill först välkomna Elliot, Aryo och Sofia med sina familjer till Pingvinen. I mars började vi läsa en bok som heter ”Allan och Micke på promenad” den handlar om hur en dag kan se ut i förskolan. Vi läser den efter lunch innan vi går och vilar. Vi valde just denna bok eftersom att vi såg att barnen kunde relatera till handlingen, de känner igen sig i boken. Barnen har visat ett stort intresse för boken och därför tänker vi fortsätta att arbeta med samma den ett tag till. Tips! Låna gärna boken på biblioteket, så att ni kan tala med barnen om den på ert modersmål!

3 Med tanke på barnens språkutveckling, så fortsätter vi med ”Före Bornholmsmodellen”.
Vår vardagliga språksamling innehåller: Sångsamlingsstart Upprop Högläsning : Vi läser Petter och hans 4 getter och Ludde-böckerna. Veckans ramsa: Gubben Röd och Gubben Grå. Språklek: Vi har börjat med rimord, t.ex. katt- hatt och mus- hus. Veckans ramsa: ”Baka, baka liten kaka”. Avslutningssång. Här är några sånger som vi brukar sjunga under samlingen; ”en liten båt”, ”klappa händerna”, ”tänk om jag hade liten, liten apa”. När det gäller aktiviteter, så delar vi upp barnen i mindre grupper: Måndagar: Vattenlek, projekt sinnen! Tisdagar: Ateljén, vi skapar! Onsdagar: Sandlådan, ute eller inne! Torsdagar: Skapande på avdelningen! Fredagar: I rörelserummet och en gemensam sångsamling på svenska och engelska.

4 April är en ”lurig” månad när det gäller väder och vind
April är en ”lurig” månad när det gäller väder och vind. Eftersom vi nu tänker vara ute mycket, så vill vi att ni tänker på att vädret kan variera mycket från dag till dag, då är det viktigt att det finns kläder för alla väder! Det är underbart med sol och värme, vi får hålla tummarna att våren verkligen har kommit för att stanna! Utifrån en av våra åtagande ”Vi åtar oss att väcka barnens intresse och nyfikenhet för hälsa och kost” har vi börjat jobba med sinnena; känselsinnet, luktsinnet, smaksinnet, synsinnet och hörselsinnet. Vi kommer att experimentera, sätta ord på det barnens upptäckter och göranden!

5 Med vänlig hälsning/ Arkawan, Annika och Shukrya.
Vi har nu firat påsk med en gemensam påsklunch med Svalan. Barnen har påsk- pysslat; målat påskycklingar och påskkort. Pedagogerna kommer att ha en utvärderingsdag den 21/5-13 och då är förskolan stängd. Ni som arbetar eller studerar och behöver omsorg under denna dag, kontakta Anita Sadeghi snarast! Vi måste också påminna er om att anmäla ert barn om ni har behov under sommarveckorna, senast den 17/4, samt den planeringsdag som är inplanerad till den 12/8! Ring gärna före kl:9.00 när barnen är sjuka, lediga eller kommer senare . Nu kommer vi vara ute och oftast gå i väg när det är fint väder . Med vänlig hälsning/ Arkawan, Annika och Shukrya.


Ladda ner ppt "Brev från Pingvinen."

Liknande presentationer


Google-annonser