Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldramöte Idun läsår

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldramöte Idun läsår"— Presentationens avskrift:

1 Föräldramöte Idun läsår 2013-2014
Välkomna! Föräldramöte Idun läsår

2 Emelie Frisk, Förskollärare, ämnesansvarig i matematik
Emelie Frisk, Förskollärare, ämnesansvarig i matematik. Mentor för Katterna Kerstin Stanew, Förskollärare, ämnesansvarig i SO/NO/Bild och teknik. Mentor för Hästarna. Emma Sande, Förskollärare, kompletterar och är där det behövs bäst. Mentor för Lejonen. Sara Ishak, Förskollärare, ämnesansvarig i svenska. Mentor för Delfinerna. Vilka är vi?

3 Hur ser en vecka ut? Måndag: Rörelse och högläsning.
Tisdag: Läsgrupp och ett arbetspass. Onsdag: Två arbetspass. Torsdag: Ett arbetspass och Natur & miljö med fritidspedagogerna. Fredag: Två arbetspass. Ett arbetspass innebär att eleverna har antingen svenska, matematik eller SO/NO/bild/teknik. Vi arbetar tematiskt och försöker på så sätt skapa en röd tråd genom de olika ämnena för att ge undervisningen ett sammanhang. Vi har rörelse med barnen själva och de kommer inte ha idrott i idrottssalen förrän i år 1. Däremot får de möjlighet att bekanta sig med idrottssalen under fritidstiden. Hur ser en vecka ut?

4 Hur ser en dag ut? 8:10 Mentorstid med mentorsgruppen
9:00 Rörelse eller arbetspass. 9:50-10:10 Rast 10:10-11:00 Högläsning/natur & miljö/arbetspass 11:00-12:00 Fri aktivitet 12:00 Lunch 12:30 Fritids/utevistelse Vi börjar skoldagen 8:10 och det är bra om alla elever är här då. Under mentorstiden har vi en genomgång av dagen och därefter arbetar vi med Bornholmsmodellen som främjar språket och läs- och skrivinlärningen. Vi letar efter veckans ord tillsammans för att ge eleverna ordbilder. Hur ser en dag ut?

5 LUS och kunskapskontroll
Vi gör en avstämning av elevernas språkliga medvetenhet i början av terminen för att veta hur vi ska fördela insatserna. LUS – Läsutvecklingsschemat, rapporteras en gång per termin till kommunen. Matematik – rapporteras en gång per termin till kommunen. LUS och kunskapskontroll

6 Den som hämtar barnet måste kontakta fritidspersonal och markera i pärmen att barnet är hämtat. Om någon annan än vårdnadshavare hämtar barnet vill vi veta det innan, med en lapp eller samtal. Kläder efter väder! Vi är ute varje dag. Extrakläder behövs också. Vattenflaska och inneskor är bra att ha. Vi nås på telefonnummer mellan 6:30-8:10 och nummer :00-18:00. Mellan 8:10-13:00 har vi verksamhet med era barn och svarar inte i telefonen. Ring till expeditionen om det är akut. Expeditionen har telefonnummer , där görs sjukanmälan när som helst på dygnet. På skolans hemsida finns all information och veckobrev, även information gällande fritids. Övrigt


Ladda ner ppt "Föräldramöte Idun läsår"

Liknande presentationer


Google-annonser