Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

År 5 Välkomna! Föräldramöte ht-2013.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "År 5 Välkomna! Föräldramöte ht-2013."— Presentationens avskrift:

1 År 5 Välkomna! Föräldramöte ht-2013

2 Agenda Schema, tider Arbete i år 5 Läxor Utvecklingssamtal
Föräldrasamråd Övriga frågor

3 Schema Elevernas skoldagar börjar kl varje dag. Sluttider är på måndagar, 12.50 på tisdagar och torsdagar, 13.05 på onsdagar och på fredagar. Båda grupperna har slöjd sista passet på måndagar. 5A (Petras grupp) har idrott tisdagar 8.55 och fredagar efter lunch. 5B (Åsas grupp) har idrott tisdagar och fredagar direkt på morgonen. 5B har musik på måndagar efter rast och 5A har musik med Marie på fredagar innan rast.

4 Svenska,. Vi arbetar med boken Simsalabim textbok och arbetsbok
Svenska, Vi arbetar med boken Simsalabim textbok och arbetsbok. Strategier för att förstå och tolka texter och texters budskap. Språkets struktur, meningsbyggnad, skiljetecken, ordklasser. Muntliga presentationer. Språkliga strategier för att minnas och lära, t.ex. tankekartor och stödord. Matte, Här använder vi oss av Matte Borgen 5A och 5B. Vi jobbar med problemlösning och rika problem och kommer att ha utomhusmatte en gång i veckan. Vi tipsar er om att gå in på mattemästarens hemsida: där kan ni tillsammans med era barn träna på vissa moment som vi arbetar med i skolan. Engelska Vi använder oss av läromedlet New Champion 5 Text- och övningsbok. Vi tränar uttal och förståelse av engelska i sitt sammanhang. Samtal och dialoger, muntliga och skriftliga instruktioner och beskrivningar. Sånger, sagor, filmer, brevvänner. De veckor eleverna har läxa i engelska kommer det vara från tisdag till fredag. Vi vill gärna tipsa om som är en bra sida för eleverna att träna glosor på. NO, Teknik Under hösten kommer vi i biologin att jobba med arbetsområdet kroppen (hälsa) och med väder och energikällor (Energijägarna). Vi kommer även arbeta med naturen och samhället med fokus på hållbar utveckling. Under våren kommer vi bl. a. att jobba med NTA Rörelse och konstruktion. SO Vi kommer under hösten arbeta med Norden i geografi. Vi kommer även ha religion och samhällskunskap. Under vårterminen kommer vi fortsätta med samhällskunskap inför höstens riksdagsval samt historia där vi ska arbeta med stormaktstiden. Elevens val Vi har i vårt arbetslag (4-6) valt att fokusera på kärnämnena under elevens val-tiden. Eleverna kan då välja att arbeta med något de vill få klart eller något de enligt sin IUP behöver träna extra på alternativt arbeta med kompletterande material i de olika kärnämnena. Vid en del tillfällen kommer vi lägga in arbetsområden vi vill lägga extra tid på. Vad händer i år 5

5 Läxor. Vi kommer att ha läxa i engelska ungefär varannan vecka, från
Läxor Vi kommer att ha läxa i engelska ungefär varannan vecka, från tisdag till fredag. I övrigt kommer vi dra ner på den traditionella läxan till förmån för ”flipped classroom” Meningen med denna metod är att eleverna ska kunna få en introduktion till ett arbetsområde och sedan komma med frågor som vi kan arbeta vidare med under lektionstid. I mellan åt kommer vi även lägga in andra läxor, ex läsperioder eller en problemlösningsuppgift.

6 Utvecklingssamtal Vecka 39 kommer samtalen att sätta igång. Det finns en lista nu under föräldramötet, där ni kan välja tid. Sen förra läsåret har vi utvecklingssamtal under dagarna då elever och lärare finns på plats. Samtalen är begränsade till 30 min.

7 Föräldrasamråd Föräldrasamrådsrepresentanter blev Lotta Ramqvist Iderbring och Dennis Wiksborg Första mötet 23 september kl Klassföräldrar blev Veronica Lundmark och Sara Bergåker

8 KRAM

9 Framtidens mat

10 Övrigt Nu har alla klasser på skolan en egen blogg. Välkomna att besöka oss på Vi kommer skriva månadsbrev, vilka ni kommer hitta på bloggen. Bloggen kommer vara vårt forum vad gäller den mesta information vi lämnar till er. Det går bra att göra inställningar så ni får en avisering när bloggen uppdaterats. Sjukanmälan gör ni på före kl 7.45. Projekt: Framtidens mat, Comenius, KRAM, Äventyrspedagogik Kom ihåg att det är stängningsdag den 18/9.


Ladda ner ppt "År 5 Välkomna! Föräldramöte ht-2013."

Liknande presentationer


Google-annonser