Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

HJÄRNAN.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "HJÄRNAN."— Presentationens avskrift:

1 HJÄRNAN

2 Vad vill du lära dig om hjärnan
Vad vill du lära dig om hjärnan? Hjärnan: Ett intresseområde som blev ett litet ”Tema”. Jag vill lära mig om allting i hjärnan. Att hur man skakar på sina fötter och hjärnan. Vi riktar in oss på våra olika sinnen och experimenterar kring det och tar reda på fakta tillsammans.

3 Vad vet du om hjärnan? Barnens förkunskaper kring området.
Man kan tänka. Man kan tänka på bokstäver vilka dom heter. Om man har hjärna vet man var man går. Man kan tänka vad det ska bli för mat. Man kan veta var man går. Jag vet ingenting om hjärnan. Man kan tänka på vad man vill ha för färg på regnbågen. Om man ska cykla, om man inte har nån hjärna, kan man inte cykla dit man ska cykla. För att tänka. Om man vill räkna. Man kan inte styra sin kropp utan hjärna. Om man har ingen hjärna kan man inte veta hur man går hem. Hjärnan är där uppe. Jag använder hjärnan för att veta vilken apelsin jag ska ta. Om du skakar hjärnan skakar händerna.

4 Luktsinnet. Vi har jobbat i smågrupper där man i ett samarbete skulle lukta på en burk och komma fram till vad det var i burken. ”Man använder hjärnan för att känna att det luktar något. ”

5 Smaksinnet. Vi har jobbat i smågrupper där man i ett samarbete skulle smaka på innehållet i en burk. Är det: Surt, sött, beskt eller salt? Var på tungan känns det?

6 Synsinnet. Vilka kläder har barnen bytt med varandra?
Vi har tittat på synvillor på Hjärnkontoret.

7 Hörselsinnet. Vi har använt hörselsinnet och i smågrupper letat efter en äggklocka som tickar. Det är något i burkarna som låter när man skakar dem. Vad är det i burken?

8 Känselsinnet. Vi har lekt Blindbock.
Vi har gjort känselövningar. Under huden har man tusentals små sinnesceller. Vi har lekt Blindbock.

9 Vad har vi lärt oss om hjärnan.
Om Synsinnet. Att man kan se. Om Luktsinnet Om Hörselsinnet. Att man hör bra. Det är därför man har öron. Att tänka med hjärnan Om Känselsinnet, att det kittlas. Sinnesceller. Om Smaksinnet. Kanelen var jättegod, citronen och det kändes här på tungan. Om man har nåt fel på sinnet kan man inte känna saker. Hjärnan är kungen i hela kroppen Signaler kommer upp i hjärnan så att man säger till kroppen vad den ska göra. Om man har en hjärna vet man vad man gör och går. Om man inte har nån hjärna vet man inte vart man ska gå. Om man inte har nån hjärna glömmer man bort vad man heter.


Ladda ner ppt "HJÄRNAN."

Liknande presentationer


Google-annonser