Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Leva livet alla åldrar tillsammans: Vi är en internationell rörelse som vill spegla Guds rike med vår livsstil, låta familjen vara den grundläggande.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Leva livet alla åldrar tillsammans: Vi är en internationell rörelse som vill spegla Guds rike med vår livsstil, låta familjen vara den grundläggande."— Presentationens avskrift:

1

2

3 Leva livet alla åldrar tillsammans: Vi är en internationell rörelse som vill spegla Guds rike med vår livsstil, låta familjen vara den grundläggande gemenskapen och förena generationerna. Vi vill betjäna, nå, utrusta och mobilisera alla generationer in i sin kallelse att lära känna och få egna erfarenheter av Gud samt att glädja Honom och göra Honom känd.

4 1. Komma nära Gud och glädja Hans hjärta 2. Lärjungaträning i vardagslivet 3. Barns andliga kapacitet 4. Förena generationerna 5. Teamledarskap 6. Nå ut!

5 Vi delar ofta upp åldrarna var för sig i olika aktiviteter så att möten över generationsgränserna sällan blir av. Hur kan vi som församling bli en plats där alla generationer möts och får ett utbyte av varandra? Är det något att sträva efter?

6 1. Är det något att sträva efter? 2. Är det möjligt? 3. Hur kan vi bli det?

7 Om X = En församling för alla åldrar Vad är då A, B och C?

8 X = En församling för alla åldrar A =

9 Gamla testamentet: Joel 2:16 – en helig sammankomst Jos 8:35 – lagen lästes upp Neh 12:43 – offer offrades och alla gladde sig Nya testamentet: Joh 4:53 – kom till tro, alla i hans hus Apg 10:2 – from och gudfruktig, alla i hans hus Apg 11:14 – rädda dig och alla i ditt hus Apg 18:8 – hela hans familj kom till tro

10 Resultatet – baksidan – av tonårsverksamheten är att den har utvecklats till en isolerad ö, en egen församling i församlingen.

11 4. Vi skall berätta för kommande släkten om Herrens ära och hans makt och om de under han gjort. 7. De skulle sätta sin lit till Gud och aldrig glömma hans gärningar utan hålla hans bud

12 Överge mig inte när jag blir gammal och grå, inte förrän jag fått förkunna om dina gärningar för nya släkten

13 ”Säg israeliterna att Herren, deras fäders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud, har sänt dig till dem. Detta skall vara mitt namn för all framtid; med det namnet skall jag åkallas från släkte till släkte. ”

14 X = En församling för alla åldrar A = Det behövs en vision och förståelse för det B =

15 Det skall komma en tid då jag utgjuter min ande över alla. Era söner och döttrar skall profetera, era gamla män skall ha drömmar, era unga män se syner.

16 Barnen söner döttrar Unga män Gamla män Fäder

17 X = En församling för alla åldrar A = Det behövs en vision och förståelse för det B = Olika generationer har olika saker de bidrar med C =

18 X = En församling för alla åldrar A = Det behövs en vision och förståelse för det B = Olika generationer har olika saker de bidrar med C = Hur vi kan gå tillväga för att komma dit

19  Familjen är generationernas knutpunkt

20 Kanske kan man något tillspetsat säga att familjen har lagt ut sitt ansvar på entreprenad till kyrkan som i sin tur lagt ute det på ungdomsverksamheten och den unge pastorn.

21 För tillfället fungerar oftast kyrkan som ett ställe att reparera det som gått snett, för att föräldrar inte haft tillräcklig kunskap, istället för att hjälpa dessa föräldrar till att kunna fostra och lära sina barn.

22  Familjen är generationernas knutpunkt  Nåd med varandras kulturer  Det finns ett pris att betala

23  Församlingsledningen ansvariga för barn och unga – ej barnledarna  Fadderverksamhet  Mentorer  Mötesplatser för alla  Gudstjänster

24  Tempot  Samma djup – enklare presenterat  Språket  Kreativt  DELAKTIGHET - interaktivt

25  Församlingsledningen ansvariga för barn och unga – ej barnledarna  Fadderverksamhet  Mentorer  Mötesplatser för alla  Gudstjänster  Rikta er utåt!

26

27  Var ett exempel  Visionera om det  Bli en grupp som vill åt samma håll  Dra lärdom av andra – gör studiebesök  BE!!!


Ladda ner ppt "Leva livet alla åldrar tillsammans: Vi är en internationell rörelse som vill spegla Guds rike med vår livsstil, låta familjen vara den grundläggande."

Liknande presentationer


Google-annonser