Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad säger Bibeln om pengar, givande & generositet?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad säger Bibeln om pengar, givande & generositet?"— Presentationens avskrift:

1 Vad säger Bibeln om pengar, givande & generositet?

2 Gud är en generös Gud

3 ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.” (Joh 3:16)

4 ”Allt det goda vi får, varje fullkomlig gåva, kommer från ovan, från himlaljusens Fader, hos vilken ingen förändring sker och ingen växling mellan ljus och mörker.” (Jak 1:17)

5 Gud är en generös Gud Gud vill att vi ska vara generösa

6 ”Dela ditt bröd med den hungrige, ge hemlösa stackare husrum, ser du en naken så klä honom, vänd inte dina egna ryggen!” (Gud i Jes 58:7) ”Ge åt den som ber dig, och vänd inte ryggen åt den som vill låna av dig.” (Jesus i Matt 5:42)

7 I Gamla Testamentet gav man 10% av allt till prästerna, de fattiga, invandrarna, de föräldralösa och änkorna... ” Vart tredje år skall du ta allt tionde av årets skörd till städerna och lägga upp det där. Leviterna, som till skillnad från dig inte har fått någon andel eller egendom, liksom invandrarna, de faderlösa och änkorna som bor i dina städer, skall då få komma och äta sig mätta. Då skall Herren, din Gud, välsigna dig i allt vad du företar dig.” (5 Mos 14:28-29)

8 Gud är en generös Gud Gud vill att vi ska vara generösa Gud välsignar när vi ger

9 ”Ge, så skall ni få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat skall ni få i er mantel. Med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er.” (Jesus i Luk 6:38)

10 ” Kom ihåg: den som sår snålt får en snål skörd, och den som sår rikligt får en riklig skörd.”
(Paulus i 2 Kor 9:6)

11 Gud är en generös Gud Gud vill att vi ska vara generösa Gud välsignar när vi ger Skryt inte om vad du ger!

12 ” Var noga med att inte utföra era fromma gärningar i människornas åsyn, för att de skall lägga märke till er. Annars har ni ingen lön att vänta hos er fader i himlen. När du ger allmosor, låt då inte stöta i basun för dig, som hycklarna gör i synagogorna och på gatorna för att människorna skall prisa dem. Sannerligen, de har redan fått ut sin lön. Nej, när du ger allmosor, låt då inte vänstra handen veta vad den högra gör. Ge din allmosa i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig. ” (Matt 6:1-4)

13 Gud är en generös Gud Gud vill att vi ska vara generösa Gud välsignar när vi ger Skryt inte om vad du ger! Inställningen är det viktiga, inte hur mycket man ger

14 ” Han tittade upp och såg hur de rika lade sina gåvor i tempelkistan
” Han tittade upp och såg hur de rika lade sina gåvor i tempelkistan. Men han såg också en fattig änka lägga ner två kopparslantar, och då sade han: "Sannerligen, den där fattiga änkan gav mer än alla de andra. De tog av sitt överflöd och lade det bland gåvorna, men hon gav i sin fattigdom allt vad hon hade att leva på.” (Luk 21:1-4)

15 Ge med glädje, frivilligt och utan tvång!
” Var och en skall ge som han har beslutat i sitt hjärta, inte med olust eller av tvång, ty Gud älskar en glad givare.” (Paulus i 2 Kor 9:7)

16 Frågor? Vad eller vilka tycker du det är viktigast att ge till?
Har du varit med om att Gud välsignat dig lite extra när du gett någon gång? Hur ska man bemöta tiggande? Tycker du att ”tiondet” är en bra princip? Finns det några motiv eller någon inställning man ska passa sig för när man ger?


Ladda ner ppt "Vad säger Bibeln om pengar, givande & generositet?"

Liknande presentationer


Google-annonser