Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hur kan jag vara viss om min tro?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hur kan jag vara viss om min tro?"— Presentationens avskrift:

1 Hur kan jag vara viss om min tro?

2 Det Gud lovar Din Kristna tro grundar sej inte bara på känslorna. De kan skifta lika fort som vinden. Grunden är Jesus och han är evig och allsmäktig.

3 Löften av Jesus. Uppenbarelseboken 3:20 Se, jag står vid dörren och
klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig.

4 Löften av Jesus. Matteus 28:20
Så har inte heller Människosonen kommit för att bli tjänad utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många.”

5 Löften av Jesus. Johannes 10:28-29
28 Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. 29 Vad min Fader har gett mig är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Faders hand.

6 Tro är 1 Hebréerbrevet 11:1 Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser.

7 Tro är 2 Hebréerbrevet 11:6 Utan tro kan ingen finna nåd hos honom. Ty den som vill nalkas Gud måste tro att han finns och att han lönar dem som söker honom.

8 Tro är 3 Heb 11:7 I tro byggde Noa, en ark, sedan han hade fått en uppenbarelse om det som ännu inte kunde ses. Därmed fick han själv del i den rättfärdighet som kommer av tro. (Parafras) 1 Kor 2:9 Vi förkunnar, som det står i skriften, vad inget öga sett och inget öra hört och ingen människa anat, det som Gud har berett åt dem som älskar honom.

9 Vad Gud har gjort Gav oss sin ende son:
Joh 3:16 Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.

10 Vad Gud har gjort Tog våra synder på sej.
Jesaja 53:6 Vi gick alla vilse som får, var och en tog sin egen väg, men Herren lät vår skuld drabba honom. 1 Pet.brev 2:24 Våra synder bar han i sin egen kropp upp på träpålen, för att vi skulle dö bort från synden och leva för rättfärdigheten. Genom hans sår har ni blivit botade.

11 Vad Gud fortsätter att göra.
Förvandling innifrån! Joh 7:38 Den som tror på mig, ur hans inre skall flyta strömmar av levande vatten, som skriften säger.” 2 Kor 5:17 Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit.

12 Vad Gud fortsätter att göra.
Likhet med Kristus Galaterbrevet 5:22 Men andens frukter är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, 23 ödmjukhet och självbehärskning.

13 Vad Gud fortsätter att göra.
Visa sin nåd till folket genom oss. Kolosserbrevet 3:12 Som Guds utvalda, heliga och älskade skall ni alltså klä er i innerlig medkänsla, vänlighet, ödmjukhet, mildhet och tålamod.

14 Gud fortsätter att verka
När församlingen höll samman... Apg 2:46 De höll samman och möttes varje dag troget i templet, och i hemmen bröt de brödet och höll måltid med varandra i jublande, uppriktig glädje. 47 De prisade Gud och var omtyckta av hela folket. Och Herren lät var dag nya människor bli frälsta och förena sig med dem. Verkade Gud.


Ladda ner ppt "Hur kan jag vara viss om min tro?"

Liknande presentationer


Google-annonser