Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bön صلاة Sannerligen, om någon säger till berget här: Upp och kasta dig i havet! och inte tvivlar i sitt hjärta utan tror att det skall gå som han säger,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bön صلاة Sannerligen, om någon säger till berget här: Upp och kasta dig i havet! och inte tvivlar i sitt hjärta utan tror att det skall gå som han säger,"— Presentationens avskrift:

1 Bön صلاة Sannerligen, om någon säger till berget här: Upp och kasta dig i havet! och inte tvivlar i sitt hjärta utan tror att det skall gå som han säger, då blir det så. Därför säger jag er: tro att ni skall få allt det ni ber om i er bön, då blir det så. Mark 11:23-24

2 Bordsbönen صلاة قبل الأكل - صلاة بعد الأكل

3 Med bordsbönen tackar vi Gud för de gåvor som ligger framför oss
Med bordsbönen tackar vi Gud för de gåvor som ligger framför oss. Vi visar att måltiden inte är självklar, utan att den är Guds värdefulla gåva till oss. När vi visar respekt för maten, visar vi därmed att vi är varsamma om hela skapelsen. När vi tackar Gud för hans gåvor, välsignar vi dem samtidigt så att de kommer att skänka oss allt gott. Förslag till bordsböner: I Jesu namn till bords vi går, välsigna Gud den mat vi får. Amen. Mat på bordet idag igen. Tack vår Herre som ger oss den! Amen.

4 Aftonbönen صلاة المساء
Vi avslutar dagen med aftonbönen, tänker igenom det som hänt under dagen och tackar Gud. Aftonbönen kan ha en helt individuell form, den kan innehålla endast några får ord eller bli början på ett längre samtal med Gud.

5 Välsignelsen Under välsignelsen är vi särskilt nära Gud. Den som välsignar ställer den han välsignar under Guds kärlek och beskydd. Välsignelsen sker ofta i samband med någon form av beröring. Om det inte är möjligt, t ex under gudstjänsten, lyfter den som välsignar (oftast en präst) sina händer över församlingen och välsignar den.

6 Namnsdagen På vår namnsdag tänker vi på det helgon vi är uppkallade efter. Det helgonet är också vårt skyddshelgon. På vår namnsdag ber vi helgonet ta oss under sitt beskydd. Abraham 18 december Anna 9 december Eva 24 december

7 Korstecknet Med korstecknet bekänner vi oss till den treenige Guden. När vi gör korstecknet, säger vi: ”i Faderns och Sonens och den helige Andes namn” Med det menar vi: Gud ger oss sin helige Ande. Vi visar att vi tror på frälsning genom Kristi lidande på korset, hans död och uppståndelse.


Ladda ner ppt "Bön صلاة Sannerligen, om någon säger till berget här: Upp och kasta dig i havet! och inte tvivlar i sitt hjärta utan tror att det skall gå som han säger,"

Liknande presentationer


Google-annonser