1997 Ulrika Holm, kommunikationsdirektör,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Region Värmland Kunskapsutveckling i Socialtjänsten REGIONALA STÖDSTRUKTURER i ett större sammanhang.
Advertisements

Uppföljning som verktyg Magnus Lagercrantz För ett samhälle där alla kan delta på lika villkor oavsett funktionsförmåga.
Heart to Change – att leda förändringsarbete
© BTC i Karlstad AB 2013 Övningsföretag Affärsträning när den är som bäst!
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Äldre i välfärden.
IPad grundkurs.
Varför är det viktigt att mäta?
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Mall organisationsbild
Nya tider för kollektivtrafiken Välkomna! …till en dag om kollektivtrafiken i Dalarna i dag och i morgon. Buss Egen bil Tåg Taxi Integration Samordning.
Aktör / Struktur.
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Viktiga utgångspunkter
Vad innebär val av vårdenhet?
Tjänstens tillgänglighet Interaktion
Block 4: Att driva företag
Så skapar du en spänstigare It-infrastruktur! Per Bergman, IT-arkitekt
Bilder från rapporten: Skolbarns hälsa och levnadsvanor i Norrbotten 2008/2009 Annika Nordstrand utredare folkhälsa Norrbottens läns landsting
Trygghetsstiftelsen, TSn Starta-eget-stöd 2011 Projektledare: Stig Holmer och May-Britt Bergström
ERGONOMI Vad är det?.
VÄLKOMMEN ! Du kommer nu att få delta i ett parapsykologiskt experiment.. Luta dig bakåt i stolen och klicka med musen när vi kan börja.
Nätverk i Sveriges HR Förening. Vad är ett nätverk? ” Ett nätverk är en grupp som har en gemensam bas och ett gemensamt mål eller en gemensam idé, med.
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
MaB: Andragradsekvationer
Sektorn för Socialtjänst
Välkomna till en dag om eArkiv
Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......??? Hur har du KUNNAT överleva?
Sveriges 4H – lära genom att göra. Sveriges 4H Internationell organisation: 80 länder 100 år gammal organisation medlemmar i Sverige bred verksamhet.
Öppen diskussion angående stöd för PDL Av: Thomas Engdahl.
SOA >> Fast Forward Daniel Akenine, Teknikchef Microsoft AB.
Fakta om undersökningen
Vi blir Region Jönköpings län
Önskemål om omplacering Ärendet föredras för Au/Au:s delegater Ärendet bereds inom förvaltningen Ärendet återförs till Au/ Au:s delegater Beslut Omplaceringsprocess.
Din kompetens – vår möjlighet. Övergripande visionärt mål Målet är att hos landstinget som arbetsgivare höja kunskapen om personer med funktionsnedsättning.
Den magiska dörren.
Forskningspåverkan i praktiken. Vad gör SKL?  Alla kommuner, landsting och regioner medlemmar  Intressebevakning  Medlemsstöd  Utvecklingsfrågor.
Regionstyrelseuppdraget enligt kommunallagen
Volymavtalen ur ett Kommersiellt Perspektiv. Arvid Welin.
Viktigt när du upphandlar molntjänster
E-introduktion Karin Ingvarsson. Bakgrund - E-lärande i Jönköpings kommun  En handlingsplan för e-lärande togs fram för Jönköpings kommun under 2006.
Kort presentation av vad vi gör
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF:s Företagarcoacher.
Barn- och utbildningsberedningen _________________________________________________________________________________ Lapplands Gymnasium B-O Ström.
Intervjumetod: Fältperiod: Målgrupp: Antal respondenter:
Ett system är perfekt designat för att nå precis det resultat det alltid givit…Gäller det förbättringsarbete också?
NOVELL En novell är en kort berättelse. Det kan vara en djupdykning i en persons tankar under en kort tid, eller en spännande återgivning av en enda händelse,
Visma Spcs Anette Citron & Petter Åkesson.
Li Jansson Arbetsmarknadsekonom/Branschansvarig Näringslivets syn på kommunernas roll i kompetensförsörjningen.
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Språkhistoria 3.
Min friggebod Skiss i 3D Miljö/omgivning Vad den ska användas till Material Motivera materialval Jämför med ett annat material, varför är ditt val bättre?
Uppföljning av införandet av nya läkemedel 2011 till 2015.
Rektorn och styrkedjan Stockholm Januari -16 Lars Werner.
Betalning av avgifter på personalparkeringar i Region Östergötland
Wordcloud –Digitalisering 18 oktober
36 % 56 % Källa: IDC Visste ni….det finns studier som visar att en anställd lägger 36% av sin arbetstid på att leta efter och sammanställa information,
-Rutten en viktig bisak
ASPEKTER PÅ CIO-ROLLEN-1
Vårljus Stockholmskommunernas egen barn- och ungdomsverksamhet.
Tjänstepension från din statliga anställning
Arbetslöshet och utanförskap
Lägga in ny medlem Ta bort medlem
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
Praktiskt och tider kring varumärkesbytet
Enkät i gymnasieskolan 2015
InfraKollnätverk 25 januari 2019
Hjälpmedelsförskrivning
Kvalitetsanalys – förskola och skola i Nacka år 2017
Presentationens avskrift:

1997 Ulrika Holm, kommunikationsdirektör,

2003

2008

2013

Roller i webbutvecklingen Kommunikationsdirektör – övergripande ansvar, systemägare, prioriterar löpande satsningar. Webbsamordnare - daglig support med fokus på de avdelningsansvariga, administrerar rättigheter etc. Webbutvecklingsgrupp – avdelningsansvariga, ska fånga upp verksamheternas behov, ansvarar för riktlinjer följs. Sidansvariga – informationsägare, samordnas av avdelningsansvariga,.

Öppna standarder För 25 år sedan sa högsta chefen till mig: ”Vi köper IBM! Att köpa IBM är aldrig fel!” Detta var (givetvis) strax innan IBM rasade i marknadsandelar på servermarknaden gentemot kommuner och landsting.

Öppna standarder - forts För tre år sedan beslutade regionstyrelsen inom Region Gotland att regionen skulle gå över till en Microsoftplattform. Inom ett år efter beslutet hade skolan valt att köpa Macintosh på hela gymnasiet och iPad inom hela grundskolan. Samtidigt ökades andelen smartphones mycket snabbt i regionen. Hälften med operativet Android, hälften med IOS. Andelen Microsoftmobiler =0%

Öppna standarder - forts Likheter mellan de två händelserna: Chefer på hög nivå klev in och tog beslut om IT- inriktning Inriktning valdes som framstod som de facto- standard. Detta eftersom företagen som stod bakom under en lång period totalt dominerade marknaden Besluten kom strax före radikala förändringar på marknaden som radikalt minskade denna dominans.

Öppna standarder - forts Trots ovan nämnda händelser har Region Gotlands IT- plattform lyckats bibehålla en annan inriktning: Baseras på lösningar som är öppna för integration med andra delar av IT-arkitekturen Breda möjligheter till integration har prioriterats framför att välja en leverantör Leverantörsspecifika integrationer – av karaktären att lev A säger sig själv snabbt, enkelt och billigt kunna knyta ihop sitt system med ett från leverantör B genom att själv skapa integrationen - har konsekvent valts bort