Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Betalning av avgifter på personalparkeringar i Region Östergötland

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Betalning av avgifter på personalparkeringar i Region Östergötland"— Presentationens avskrift:

1 Betalning av avgifter på personalparkeringar i Region Östergötland

2 Start den 15 september Från och med den 15 september tas parkeringsavgifter ut på följande personalparkeringar i Region Östergötland: Universitetssjukhuset i Linköping Vrinnevisjukhuset i Norrköping Finspångs vårdcentrum Lasarettet i Motala Regionhuset Vårdcentralen Lambohov Vårdcentralen Ekholmen Vårdcentralen Lyckorna Cityhälsan söder

3 Parkeringsavgifter Parkeringsavgiften betalas:
per timme med en maxtaxa per dygn eller genom att köpa en 30-dagarsbiljett i förväg som gäller för parkering 30 dagar i följd på vald parkering. Personalparkering gäller vid mån av plats, även vid köp av 30-dagarsbiljett.

4 Olika sätt att betala Du kan välja att betala parkeringsavgiften genom att: ansluta dig till parkeringssystemet SwappAccess. Sedan sköts din parkeringsbetalning automatiskt eller köpa en parkeringsbiljett i betalautomater på parkeringsområdet (gäller vid US, ViN, LiM och Finspång)

5 Om SwappAccess Region Östergötland använder ett parkeringssystem som heter SwappAccess på samtliga avgiftsbelagda personalparkeringar. Systemet används av flera organisationer och företag men Region Östergötland har ett eget avtal och en egen kundportal (webbsida) för sina tjänster.

6 Kom igång med betalningen
För att komma igång med SwappAccess behöver du: Registrera ett användarkonto i SwappAccess och ansluta registreringsnumret på din bil/bilar, ett betalkort som avgiften dras ifrån och ditt e-tjänstekort eller LiU-kort. Välja vilket abonnemang du vill ha. Exempelvis en 30-dagarsbiljett på US eller personaltaxa timme/dygn på Vårdcentralen Lyckorna.

7 Parkera med SwappAccess vid US i Linköping (parkering med bom)
När du har anslutit dig till SwappAccess behöver du inte göra något när du parkerar på personalparkeringen vid US. Parkera med 30-dagarsbiljett Använd ditt e-tjänstekort eller LiU-kort för att öppna bommarna vid in-och utfart. Bomsystemet känner av att du ha en giltig 30-dagasrbiljett för US. Parkera med tim- och dygnstaxa Använd ditt e-tjänstekort eller LiU-kort för att öppna bommarna vid in-och utfart. När bilen lämnar parkeringsområdet dras kostnaden direkt från det betalkort du har registrerat i SwappAccess.

8 Parkera med SwappAccess på övriga parkeringar (utan bom)
På parkeringsplatser utan bom gör du på olika sätt när du parkerar beroende på om du har köpt en 30-dagarsbiljett eller valt personaltaxa per timme/dygn. Parkera med 30-dagarsbiljett: När du har köpt en 30-dagarsbiljett gör du ingenting när du parkerar. Parkeringsvakten ser i sin handdator att din bil har en giltig 30-dagarsbiljett för området. Parkera med tim-och dygnstaxa: När du betalar per timme eller dygn använder du en app som du laddar ner till din smartphone. Starta och stoppa parkeringstiden i appen. Avgiften dras direkt från det bankkort du har registrerat i SwappAcess. Parkeringar utan bom: Vrinnevisjukhuset i Norrköping, Finspångs vårdcentrum, Lasarettet i Motala, Regionhuset, Vårdcentralen Lambohov , Vårdcentralen Ekholmen, Vårdcentralen Lyckorna , Cityhälsan söder

9 Parkeringsappen RegPark
Till SwappAccess finns en app för Region Östergötlands personalparkeringar. Appen heter RegPark. Alla som har ett SwappAccess-konto kan använda appen för att logga in i sitt konto i SwappAccess och bland annat administrera sina uppgifter eller köpa och ändra abonnemang via sin smartphone. Betalfuktionen i appen används dock endast när du parkerar med tim- eller dygnstaxa på parkeringsplatser utan bom. Appen RegPark laddas ner kostnadsfritt till Iphone och Android via Appstore och Google Play.

10 Registrera ditt konto innan den 15 september
Den 4 september öppnas kundportalen där du kan gå in och starta upp ditt konto i SwappAccess. Här lägger du också till ett abonnemang för att få personaltaxa per timme/dygn eller köper en 30-dagarsbiljett. Du når kundportalen via (obs! från och med den 4 september) Vid registreringen anger du personuppgifter, registreringsnumret på din/dina bilar och ansluter ett bankkort. Du behöver också ha tillgång till ditt e-tjänstekort eller LiU-kort.

11 Mer information Mer information finns på Du når också sidan via intranätet Lisa, sök på personalparkering i A-Ö. I början av september publiceras instruktioner för att registrera användarkonto i SwappAccess, köpa abonnemang och ladda ner parkeringsappen. Den 4 september öppnar SwappAcess kundportal där du kan registrera ditt konto. Du når portalen via webbadressen ovan och via intranätet Lisa. Från den 11 september finns personal på plats på parkeringsområdena vid US, LiM, ViN och i Finspång för att svara på frågor om systemet och hjälpa till med registreringen i SwappAccess på plats. Den 4 september öppnar Securitas kundtjänst för frågor och support kring personalparkering.

12 Secutritas kundtjänst för personalparkering
Öppnar den 4 september. Telefon: E-post: Öppet alla dagar 06-22


Ladda ner ppt "Betalning av avgifter på personalparkeringar i Region Östergötland"

Liknande presentationer


Google-annonser