Regeringsuppdraget Länsstyrelsernas tillsyn: Granskning av handläggning och dokumentation Granskning av anmälningar Särskild tillsyn av alla HVB Tillsyn.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Sedan den 1 juni 2013 har den nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och.
Advertisements

Brukarfokus i biståndshandläggning
Terminologifrågor i InfoVU-projektet Termkonferensen 2003 Ulla Gerdin Socialstyrelsen.
Om stöd till anhöriga.
Granskning av utredningar av vuxna från 18 år med missbruksproblem
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
Maria Björklund - Lena Landén Jonas - Mikael Thörn
Missbruksutredning SOU 2011:35 Gerhard Larsson.
Socialstyrelsens tillsyn
Nordiska Kommunala Chefsrevisorskonferensen augusti 2012
Sedan den 1 juni 2013 har den nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och.
Systematisk dokumentation inom socialtjänsten
Samordnad individuell plan
Samverkan mot våld Myndighetssamverkan mellan länets kommuner, Norrbottens läns landsting, Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten. Länssamordnare Marianne.
Nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården
Lotusmodellen.
Kompetensfrågorna en del av kvaliteten
Hur gör vi tandvården (mer) hälsoinriktad?
LEDNINGSFUNKTIONER I PRAKTIKEN
1 Vad sägs i Socialstyrelsens tillsynsutredningar om missbruks- och beroendevården och vad visar Kunskap till praktiks uppföljning? Remisskonferens 2011.
Uppsökande och förebyggande arbete
Länsgemensam ledning i samverkan
Sedan den 1 juni 2013 har den då nybildade myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst.
Föreskrifter/ allm råd Systematiskt kvalitetsarbete SN ska ha rutiner för att upptäcka och åtgärda missförhållanden i fam hemmet eller HVB inleda.
19 november 2014 Varför SIP ? 19 november
Återföring till beredningarna Bemötande 11 mars 2009 Handläggning av patientnämndsärenden. Revisionsrapport 2009 Elisabeth Holmgren Landstingsdirektör.
Modell för Utveckling av ledningssystem
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Anhörigstödets verksamhet Nacka kommun
Socialtjänstens utrednings- och behandlingsinsatser
Missbruksuppdraget.
Barn som anhöriga Barn känner på sig allvaret, fantasier kan vara otäckare än sanningen Barn behöver information och stöd Ofta handlar det om att stödja.
SIKTA- Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Landstinget Dalarnas beroendevård
Stärkt stöd och skydd för b o u Stärka stödet och skyddet för barn och ungdomar som far eller riskerar att fara illa Barnrättsperspektivet stärks Barn.
Integrerad Missbruks Mottagning Ludvika Smedjebacken
Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen
Vägledning Vägledning. 1. Bakgrund 2. Praktisk vägledning 3. Respektive parts ansvar Vägledningens delar.
Gemensamma riktlinjer för kommunerna och regionen i
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Värmland Missbruks- och beroendevård för Värmlänningen!
SOCIALTJÄNSTEN – Bokslut T2: 2009 VERKSAMHETSRESULTAT INSATTA RESURSER OK -Fortsatt hög andel nöjda kunder inom socialtjänsten -Fortsatt hög andel nöjda.
Vad är god strokevård och rehabilitering ? Piteå, Älvsbyn, Arjeplog, Arvidsjaur Sluten vården, Primärvården, Kommuner Hög kompetens i hela vårdkedjan Tidig.
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Palliativ vård och samordning
Socialstyrelsens arbete på äldreområdet Lars-Erik Holm SPF-konferens, Stockholm, 25 april 2012.
Tillsynens syfte Tillsynen ska bidra till en säker vård och omsorg av god kvalitet och arbeta på ett sådant sätt som bäst gagnar vård- och omsorgstagarna.
Läkarundersökning inför placering av barn och unga
Samarbete i teamet och ett rehabiliterande synsätt i myndighetsutövningen IngaLill Karlström, Östersunds kommun. E-post:
Lex Sarah Gäller för: Äldreomsorgen Individ- och familjeomsorgen Funktionshinderomsorgen All verksamhet som omfattas av SoL, LSS samt socialförsäkringsbalken.
Rapport OM MISSFÖRHÅLLANDE ELLER RISK FÖR MISSFÖRHÅLLANDE ENLIGT LEX SARAH 14 kap.3 § SoL 24b § LSS Gäller hela socialtjänsten samt all verksamhet vid.
Kvalitetsarbete och lex Sarah. Kvalitetsarbete Insatser inom Socialtjänsten, LSS och Hälso- och sjukvårdslagen ska vara av god kvalitet. -Vad är god kvalitet?
Välkommen!. Sen sommaren 2012 finns en övergripande överenskommelse BUS Gotland för arbetet med barn och unga i behov av särskilt.
Kvalitetsarbete.
Välkommen till Baskurs ”Riskbruk, missbruk och beroende”
Strategi för patient- och brukarmedverkan
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Övergripande uppföljningar 2017
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en.
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Överenskommelse Missbruks- och beroendevård - Bakgrund
Det goda livet i Västra Götaland Handlingsplan för psykisk hälsa
BoU-överenskommelsen i sitt sammanhang
Välfärdsberedningen
Barn och ungdomspsykiatriska kliniken
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
Sammanfattning.
Presentationens avskrift:

Regeringsuppdraget Länsstyrelsernas tillsyn: Granskning av handläggning och dokumentation Granskning av anmälningar Särskild tillsyn av alla HVB Tillsyn av öppenvårdsverksamheter Kartläggning av implementeringen av de nationella riktlinjerna i kommunerna

200X-XX-XX Sven Svensson Regeringsuppdraget 2 Obligatoriskt i alla uppdrag -Hur uppmärksammas barns och anhörigas/ närståendes situation? -Finns brister i samverkan som innebär att personer med missbruk eller beroende inte får sina vårdbehov tillgodosedda? - Jämställdhetsaspekten

Nyckelfrågor för tillsynen: Är brukaren delaktig i planering och uppföljning och har möjlighet att påverka behandlingen? Bedrivs vården med god kvalitet när det gäller personalens kompetens, system för kvalitetssäkring, dokumentation samt metoder? Finns rutiner för att förebygga, upptäcka och åtgärda missförhållanden i verksamheten?

Johan Lodin Nyckelfrågor Får brukaren sina behov av hälso- och sjukvård tillgodosedda under placeringen? Hur uppmärksammas barn och närståendes situation? Finns brister i samverkan som innebär att personer med missbruk eller beroende inte får sina vårdbehov tillgodosedda?

Johan Lodin Gransknings- områden: * Kvalitet * Säkerhet * Delaktighet * Hälsa

200X-XX-XX Sven Svensson Tillsyn handläggning och dokumentation Nyckelfrågor om utredningar -Tillgodoses klientens rätts- säkerhet i socialtjänstens handläggning och dokumentation? -Tillgodoses klientens rätt till individuellt anpassade insatser? -Finns riktlinjer för handläggning av ärenden och i vilken omfattning styr dessa valet av insats? - Erbjuds klienten delaktighet och möjlighet att komma till tals?

200X-XX-XX Sven Svensson Tillsyn anmälningar Nyckelfrågor om anmälningar Handlägger socialtjänsten anmälningar från anhöriga och andra om att personer behöver hjälp för sitt missbruk i enlighet med gällande lagstiftning? Är socialtjänstens ställningstagande att inleda utredning tillräckligt underbyggt?