Big Bang - Evolution.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Atomer, molekyler och kemiska reaktioner
Advertisements

Solen är vår närmaste stjärna. 
Solen Solen är en stjärna..
Solen är större än jorden.
Kolets kretslopp Det finns kol i nästan allting som vi äter och dricker. Kol är en viktig byggsten i allt levande och eftersom allt levande föds, växer,
En planet föds..
Av Jennifer Karlsson rymden.
Jordens och livets utveckling
Jordens processer som formar jordytan
Rymden.
Evolution -evolutionsläran förklarar hur livet uppstod och hur det levande hela tiden förändras.
Neptunus är en blå planet. Och den har ingen fast mark.
Jorden och livets skapelse
Universum
Jordens och livets utveckling, Del 1, från Big Bang – första livet
Solsystemet Sid
Om Jordklotets historia
Om Jordklotets historia
Jorden.
Uppbyggande/nedbrytande krafter Jordens processer som formar jordytan
Solen är vår närmaste stjärna.
Innehåll Kunskapen om livet Tro & Vetande
Vulkaner Jordens ventiler.
Vattnets kretslopp.
Geografi Om Jordklotet.
David Christensson Rymden.
Rymden Bilder: Clipart
Rymden Albin Andersson.
Olle Björnram Rymden.
En av de första städerna var Ur
En Resa i Universum.
Rymden.
RYMDEN AV: ADAM SAARANEN BILDER: CLIP ART.
Astronomi Hästhuvudnebulosan Neil Armstrong – rymdresenär.
Rymden.
Hållbar utveckling Vårt hem jorden Vårt hem jorden.
Universum Högstadiet Mellanstadiet
En rymdresa med Galaxen 2
Universum Vad är det?.
Tema Rymden EvaBritt Hammarlund, Vikbolandsskolan, Vikbolandet –
Rymden Av: Mollie.
Solsystemets himlakroppar
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Universums födelse och undergång
Av Emmyjansson Planet fakta.
Rymden Chaninat.
AV: Izabelle Molin Madenskolan 2014
Rymden av Noah Rasmussen 4c.
Varför ska vi plantera ett träd, gärna flera?
Stjärnor, solsystem, planeter, supernovor och svarta hål
Stjärnor Stjärnor uppträder ofta i grupper
RYMDEN Elin Wester.
Solen I vårt solsystem finns solen i centrum, en stor och varm stjärna som alla planeter kretsar kring, eftersom solen har så stark dragningskraft. Solen.
Planeten Jorden.
Först fanns all materia som bygger upp universum samlat i en liten punkt. Mindre än en knappnålsspets. Plötsligt expanderade den utåt till en enormt mycket.
Planet fakta.
Rymden – vårt solsystem
Rymden Av Nicolina 4B.
Vulkaner.
Big bang ca 13,7 miljarder år sedan
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Jordens, djurens och människans utveckling
Hur ser universum ut? När vi tittar upp på himlen en natt så kan vi med blotta ögat se ett antal små prickar & ofta en större prick, månen. Den del av.
Livets utveckling Livets uppkomst.
Klassens gemensamma power point. Olika världsbilder: ”geocentrisk världsbild” och ”heliocentrisk världsbild ” Geocentrisk världsbild är när jorden är.
Astronomi.
Vår jord Geografi åk 4.
Olika världsbilder: ”geocentrisk världsbild” och ”heliocentrisk världsbild” Geocentrisk världsbild är när jorden är i mitten och allt snurrar runt den.
Solsystemet Sid
Jordens processer som formar jordytan
Presentationens avskrift:

Big Bang - Evolution

Vad behövs, för att liv ska kunna utvecklas? Vatten Atmosfär Gravitation Lagom med värme Ljus (Fotosyntes) Syre/ annan gas ??

Kom vattnet med meteoritnedslag? I dag täcker oceanerna omkring två tredjedelar av jordens yta. Så har det dock inte alltid varit. De första cirka 500 miljoner åren efter jordens födelse var jordens yta antagligen ett hav av rödglödande lava, som bombarderades av meteorer från rymden. Meteorer innehåller omkring en halv procent vatten, och de stora mängderna sten uppslukades av de flytande lavamassorna. Vattnet fördes med lavan till de talrika vulkanerna. När vulkaner har sitt utbrott, är det inte bara lava som strömmar upp ur jordens inre. Tillsammans med flytande magma slungar jorden ut ett otal olika gaser genom sprickor och kratrar, däribland vattenånga. I jordens tidiga barndom var temperaturen så hög att vatten endast kunde existera som ånga. Efterhand som temperaturen blev lägre, började vattenångan att falla i form av regn, som under många miljoner år samlades till oceaner. Det hittills äldsta tecknet på vatten är 3,8 miljarder år gammalt. Vissa forskare menar dock att det har funnits vatten på jorden flera hundra miljoner år tidigare. Kom vattnet med meteoritnedslag?

Finns det vatten på andra planeter? http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/kan-finnas-vatten-pa-markurius

Det kommer nu också rapporter om att rymdsonden Dawn funnit tecken på vatten på asteroiden Vesta (läs mer om senaste nytt om Dawn HÄR). Genom att kartlägga Vestas yta har forskarna skapat en bild av fördelningen av väte på asteroiden.

Atmosfär? En av Saturnus månar: Titan ”Jordliknande planet” http://www.youtube.com/watch?v=pL4LTFBO10Q

Liv i rymden - finns det? Är jorden den enda planeten med liv i universum? Att det är så är knappast troligt. Men trots en hel del ansträngningar, har forskarna ännu inte lyckats bevisa att det finns liv någon annanstans än på jorden. Vad vi vet är att liv kan existera i långt märkligare former än vi kunde föreställa oss för bara några årtionden sedan, här på vår egen planet. Det mesta tyder på att liv kan uppstå och existera under många olika förutsättningar. Så troligen är vi långt ifrån ensamma…

Ensamma i universum 2011-03-01 Stephen Hawking varnar för kontakt med ET. De som sett fram mot ett möte med ET inom det närmaste ska kanske inte hoppas för mycket. Dr Howard Smith, astrofysiker och professor emeritus vid Harvard­-universitetet, slår nämligen fast att vi med största sannolikhet är ensamma i universum och finns det till äventyrs andra livsformer därute, kommer de att förbli omöjliga att kontakta. Han får dock mothugg av bland andra Stephen Hawking, som dock menar att vi av säkerhetsskäl bör undvika att söka kontakt.