Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vattnets kretslopp.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vattnets kretslopp."— Presentationens avskrift:

1 Vattnets kretslopp

2 Vattnets-former Vatten har många olika former: regn, snö, is, hagel och ånga m.m. Det kan vara: hårt, mjukt och rinnande. Det kan också koka och smälta. När vattnet kommer i 100 c börjar det koka och om vattnet är is så smälter det i 0 c eller högre temperatur. När vattnet fryser så är det ungefär -0 c eller läger temperatur.

3 Vad är avdunstning? Solen värmer vattnet på jordens yta och vattnet i hav och sjöar stiger upp i himmelen och bildar vattenånga. Det kallas avdunstning!

4 Vad är kondens? Kondens är när vattnet blir Vatten-ånga och bildar molnen som svävar på vår himmel Molnen är vatten ånga och när det blir kallt så klumpar de ihop sig och bildar sedan vattendroppar. Sedan regnar det ner, när dropparna blir för tunga.

5 Samma vatten Det är en naturlig process att regnet avdunstar & bildar vattenånga som blir moln. När solen värmer upp marken bildas detta. Men det kommer en tid när vattnet måste tillbaka. Då bildas regn moln. Det hela är naturens egna skapelse. Så det är alltid samma vatten vi dricker & badar i. Det är också samma vatten som dina barn & barnbarn kommer att dricka i framtiden! Dinosaurier har en gång i tiden också druckit av det vattnet vi dricker eller badar i nu.

6 Grundvatten Grundvatten är regnvatten som har färdats en lång resa. Det har också rengjorts av naturens eget reningsverk. Alltså, det har silats av stenar, sand, m.m. och blivit rent. Om man borrar ner i marken 3-5 m då kanske kan man se grundvattnet.

7 Vi som har gjort det här bildspelet heter: Elsa och Johanna!


Ladda ner ppt "Vattnets kretslopp."

Liknande presentationer


Google-annonser