Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Water is life! Av Alex H och Alex C.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Water is life! Av Alex H och Alex C."— Presentationens avskrift:

1 Water is life! Av Alex H och Alex C

2 Spara vatten För att spara vatten så kan man tänka på att inte duscha för länge. Man kan också tänka på att inte låta kranen stå på när man t. ex borstar tänderna.

3 Det börjar med att solen värmer upp vattnet
Det börjar med att solen värmer upp vattnet. Sedan blir vattnet varmt och avdunstar upp och bildas till Moln molnen flyger högre och högre upp. När det kommit högt upp regnar det ner och det regnar i havet eller på marken det som hamnar på marken . Det kallas grundvatten. Grundvattnet har silas genom sand under jorden. Grundvatten är så rent så att man kan dricka det. växterna kan suga åt sig regnet. Sen åker det ut i havet. Vattnets kretslopp

4 Hållbar utveckling Hållbar utveckling är något som ska hålla länge
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är något som ska hålla länge. Om alla återvinner rätt så kommer saker hålla mycket längre.

5 Vattnets väg till rent dricksvatten
När vi använder mycket vatten till exempel när vi diskar duschar eller spolar toaletten så rinner det genom avloppsrören till ett reningsverk. Där silas det igenom sand. Vattnet åker igenom många bassänger. Sen åker det ut till klar älven men det är ändå inte tillräckligt rent för att dricka . Sen kommer det till sörmons reningsvärk och renas en gång till . Tillslut Kommer vattnet till vattentornet där släps det ut till våra hus. vattentornet. Där åker det ut till husen.

6 Hur miljögifter påverkar sjöar
Om vi släpper ut förmycket miljögifter i sjöarna så kommer många fiskar att dö. En del fiskar kan bli giftiga. Ifall mäniskan äter fisk som är giftig så kan mäniskan bli väldigt sjuk .Fåglar som badar i sjön kan bli sjuka och dö. Barn kan inte bada i sjöarna som är giftiga. Vi kan inte äta lika mycket fisk och vi får en sämre miljö.


Ladda ner ppt "Water is life! Av Alex H och Alex C."

Liknande presentationer


Google-annonser