Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Solen Solen är en stjärna..

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Solen Solen är en stjärna.."— Presentationens avskrift:

1 Solen Solen är en stjärna.

2 Den är för varm för att utforska och den är cirka 6000 grader på ytan.

3 Den har massa svarta fläckar som kallas solfläckar.

4 Utan solen skulle det inte finnas något liv.

5 min – vän - jag - måste - ju - skriva - upp - nio - planeter - Merkurius Venus Jorden (Tellus) Mars Jupiter Saturnus Uranus Neptunus Pluto

6 Merkurius – är närmast solen.
Jorden – är egentligen Tellus. Jorden är närmare än Jupiter för Jupiter börjar på ju. Pluto – är dvärgplanet.

7 Är en fjärde del så stor jorden.
Månen har olika faser. Är en fjärde del så stor jorden. Har massa kratrar. Apollo var det första rymdskepp på Månen. Idag är månen så här (30 maj 2013)

8 Tellus är den enda planeten där vi vet att det finns liv på.
1977 hittade man mörka ringar runt Uranus. Rymdsonder har landat på mars. Saturnus har många månar , kanske 39? Merkurius är den snabbaste planeten runt solen. Venus har massa moln. Jupiter har många månar. Neptunus största MÅNE heter Triton.

9 Frågor och svar Vad är Big Bang? Svar: Big Bang var en jätte stor smäll. Vad är Vintergatan? Svar: Vintergatan är våran galax som är gjord av stjärnor. Vad är en stjärn bild? Svar: för länge sedan trodde man att stjärnbilder var gudar.

10 Mars 2013 Det här vet vi om rymden planeter, universum (mars 2013) Rymden växer och växer hela tiden. Dom har nästan hittat liv på Mars. För de har hittat kallt vatten på Mars. (DEXTER) Vi kan namn på planeter Tellus, Mars, Jupiter och Pluto. Vi undrar om någon hade åkt upp till rymden och tagit Pluto vad hade hänt? Hur många planeter finns det i vårt solsystem? Nu vet vi att det finns 9 planeter. (maj 2013) Hur varmt är det på solen? Nu vet vi att solen är 6000 grader. (maj 2013) Finns det liv på andra planeter? (Cazper) Nu vet jag att det nästan finns liv på Mars. (MAJ 2013) vi har lärt oss mycket om rymden.

11 Samarbete. Lyssna på varandra. Man ska vara med när den andra skriver.

12 Vi har haft jätte bra samarbete

13

14 Skaparna är: Cazper och Dexter, Maj 2013


Ladda ner ppt "Solen Solen är en stjärna.."

Liknande presentationer


Google-annonser