Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Av Loke BOB IS GOIN TO SPACE.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Av Loke BOB IS GOIN TO SPACE."— Presentationens avskrift:

1 Av Loke BOB IS GOIN TO SPACE

2 solsystemet Alla planeter har namn efter mäktiga gudar.
Planeterna går i en omlopps bana runt solen på grund av solens dragnings kraft. Kort sagt du kan inte gå på solen för det första du smälter och för det andra dragning kraften är för stark. Det finns 8-planetr i vårat solsystem. Planeter lyser inte utan solen sänder ljus som dom reflekterar.

3 Merkurius Merkurius har fått sitt namn från den romerska budbäraren Mercurius för att den rör sig så snabbt runt solen. På dagen är det 430* varmt på Merkurius. På natten är det – 180* kallt på Merkurius. Merkurius har en kärna av järn och saknar atmosfär. Merkurius kan man se från jorden i horisonten vid gryningen och skymningen. Merkurius är den minsta planeten i vårat solsystem lite större en vår måne men lite tyngre. Merkurius snurrar runt solen i en hastiget på 48 km/sekunden.

4 Venus Venus är ett klot av sten.
Venus har en tjock atmosfär och många moln. Det regnar och åskar mycket på Venus. Det är plus 460 grader under molnen. 1 dygn på Venus är 243 dygn.

5 Jorden-Tellus Jorden är ett klot av sten och jord.
Jorden har ett hårt skal av sten och berg. Jorden innehåller magma eller lava. Jorden har en atmosfär med syre och vatten. Ett dygn på jorden är 24 timmar. 365 dygn är ett jord år. Jorden är den tredje planeten. Jorden lutar och det är därför vi har årstider. Det är +58 grader vid ekvatorn. Det är -88 grader vid syd polen. Jorden är den enda planeten med liv på. Jorden eller Tellus är döpt efter jord gudinnan.

6 Jupiter Jupiter är en gas planet.
Jupiter är den största planeten i vårat sol system. Jupiter är den femte planeten från solen. 1 år på Jupiter är 12 jord år. Jupiter rör sej långsamt runt solen. Jupiter har 63 månar dom 4 största heter lo Ganymedes callisto och europa. På ytan av Jupiter är det -110 grader men i kärnan är . det grader. I atmosfären finns det väte och helium


Ladda ner ppt "Av Loke BOB IS GOIN TO SPACE."

Liknande presentationer


Google-annonser