MÄVA Akutmottagningen NÄL

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
…..och nu Dirigenter finns!!
Advertisements

Leg sjukgymnast, medicine doktor
Kvalitetsprojekt för handledning av läkarkandidater i Termin 8
Tyresö – en del av Storstockholm
Samordnad vårdplanering och informationsöverföring Sörmland
Trygg hemgång - Munkedal
Lönar det sig med utbildning?
Vårdprevention- ett långsiktigt förbättringsarbete
Bidrar en integrerad vårdmodell till personcentrerad vård ? sjuksköterskors erfarenheter från en onkologisk klinik Anki Delin Eriksson.
Emma, 78 år.
Utskrivningsprocess Inlagd på sjukhus Initiering av hemgång
Akuta Hembesök av läkare Region Skåne
Bil. 1. Grafisk presentation av händelsekedjan
modell för bättre kommunikation mellan vårdpersonal
BAS+PULS= VITALA PARAMETRAR
Webbkollen Hemma Berit Hassel Utvecklingsledare Region Värmland.
Spaning….
PRIMÄRVÅRDEN.
ViSam Vårdplanering och informationsöverföring i en samlad modell
Patientsäkerhetsläget i Sverige
Sjukskrivningsmiljarden
Information om rehabiliteringsgarantin (till vänster i menyn rehabiliteringsgarantin) -Överenskommelsen -Frågor och svar om.
35 % är urinvägsinfektioner
Patientsäkerhetsronder
Vilka hinder finns här i vårt sjukhusupptagningsområde för att erbjuda god strokevård och rehabilitering? Kalix, Övertorneå, Överkalix, Haparanda Sluten.
Teamarbete och delegerat ansvar ger LEAN på MAVA
Kan man förbättra omhändertagandet på akuten?
Mäta för att leda Introduktion skapa förutsättningar att förstå sammanhang, identifiera förbättringsarbeten och följa dess effekter på resultat.
NPÖ –användning i Örebro
Vårmöte 2014 NU-sjukvården NÄL.
Vad ska vi göra /vilka aktiviteter ska vi göra här och nu för att förbättra strokevården och rehabiliteringen ? Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Arjeplog kommun.
Växjö 1 Gustav, Petra, Christer, Pernilla, Elisabeth
Distriktssköterska Annelie Bobeck-Axling
Preventivt arbetssätt Mål/ målområde Åstadkomma förbättringar Påverkansanalys – Bättre liv för sjuka äldre Bättre liv för sjuka äldre 2013 Bättre liv för.
Informationsöverföring mellan kommun och landsting - en tryggare väg för Linnea.
Ändra till startrubrik
Medicinsk Vårdplan.
Hur går behandlingen till? Bedömning av barnläkare
Team Fyren Luleå kommun
Lokal Strokeprocess i Hässleholm
Rutiner kring inskrivningsmeddelande i Meddix
Nova Ward Introduktion
Carema Verksamhet i Sverige, Norge och Finland Grundat 1996
Herman & Brita Utskrivningsprocessen Gislaved.
BUM. BUM Barnhusmodellen – en integrerad mottagning Barnmed Barnhab Barnpsyk.
Patientsäkerhetsronder ”Executive Walk Rounds” – EWR.
Projektledare Jan-Erik Wounsch Ambulanscentrum NU-sjukvården
Ortopedavd 6 Karlskoga lasarett Vårt arbetssätt
Psykiatriskt samsjuklighetsteam Piteå. Bakgrund Våren 2009 gjordes en översyn av klinikens missbruks & beroendevård, där framkom att patienter med samsjuklighet.
Närvårdsamverkan
Handbok för förskrivning av personliga hjälpmedel
Herman & Brita Uppföljningsmöte Utskrivningsprocessen
Vad är god strokevård och rehabilitering ? Piteå, Älvsbyn, Arjeplog, Arvidsjaur Sluten vården, Primärvården, Kommuner Hög kompetens i hela vårdkedjan Tidig.
1 Teamet för personer med FlerfunktionshinderOrupssjukhusetSUS.
Resultat: Antalet personcentrerade genomförandeplaner i verksamheten har ökat från 62% till 100%.. Våra kollegor har, med hjälp av ”verktygen”, fått ökad.
Blekingesjukhuset Karlskrona-Karlshamn Landstinget Blekinge: invånare. 2 Sjukhus, Karlshamn och Karlskrona. 6 mil mellan sjukhusen Akutmottagning.
Hand i hand för tryggare utskrivningar Ett samverkansprojekt mellan Region och Norrköpings kommun Geriatriska kliniken ViN, Sigbritt och Susanne.
Säker knä- och höftprotesprocess. Syftet med förbättringsarbetet Att förbättra och standardisera omhändertagandet av de personer som har tecken på knä-
Minska vårdrelaterade urinvägsinfektioner
Ljungskile 27 april 2016.
Direktlinje Trombolys Blekinge
Vårdlotsens syfte Underlätta samverkan mellan kommun och slutenvård
Patientfall På akuten Elin är en 80-årig kvinna som kommer till akuten. Hon har insjuknat 6 timmar tidigare med buksmärtor, diarréer och kräkningar  
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
Arbetsgrupp start juni 2017
Omställningen av hälso- och sjukvården
Oplanerad mottagning med IT stöd ger kraftiga förbättringar i telefontillgänglighet, produktivitet, kvalitet och arbetsmiljö Presentation av oss, Varför.
Samarbetsformer för SoL och Hälso- och sjukvård (ordinärt boende och hemtjänst) Hur hittar vi samverkan/ samarbetsformer mellan SoL och Hälso- och sjukvårdsorganisationen.
Årskontroll hypertoni
Minska vårdrelaterade urinvägsinfektioner
Presentationens avskrift:

MÄVA Akutmottagningen NÄL Vid försämring kontaktas avdelningen för konsultation. Vid eventuell inläggning kommer patienten direkt till MÄVA Vi vill undvika att patienten går via akuten Kontroller Stabilisering Intagningsprover Dokumentation Kommunkontakt Inskrivningsteam MÄVA 9-10 varje dag TEAM-möte med läkare, USK, SSK, arbetster, sjukgymn, kurator Vårdgrupp Medicinsk rond 13:00 varje dag Utskrivningsteam Vårdplanering Utskrivningssamtal Genomgång av mediciner och pärmen ”Din Vård” Kontaktpunkt för kommun och primärvård

Inskrivningsteam På avdelningen möts patienten av en sjuksköterska, får en säng samt mat och dryck om tillståndet så tillåter Kontroller som t ex puls, blodtryck etc tas Prover tas utifrån en standardordination Patienten får träffa avdelningsläkare som undersöker och ordinerar eventuell behandling Sjuksköterskan startar behandling och stabiliserar patienten Vård-/ behandlingsplan samt dokumentation påbörjas Övriga vårdgivare kontaktas för att underlätta patientens väg hem Patienten placeras i en av avdelningens vårdgrupper

Vårdgrupp En vårdgrupp består av en sjuksköterska och en undersköterska Avdelningen är indelad i fyra vårdgrupper som ansvarar för 6-8 patienter vardera Projektarbeten pågår för att ta fram standardiserade planer utifrån sökord som - nutrition elimination tryck fallrisk vårdrelaterade infektioner mm

Teammöte Teammöte hålls på avdelningen varje dag mellan kl 9-10 Där deltar läkare, sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och kurator Syftet är att varje profession ska bidra med sitt kunnande om patienten för att få en optimal vårdprocess Vårt mål är att hela vårdkedjan, kommun – primärvård – länssjukvård, ska fungera på bästa sätt för varje enskild patient

Medicinsk rond Kl 13 varje dag samlas läkare, sjuksköterska och undersköterska för en medicinsk bedömning av patienten. Då har alla yrkeskategorier bildat sig en uppfattning om patientens status, prov- och röntgensvar har hunnit komma vilket gör bedömningen säkrare. Målet för oss är att patienterna ska kunna skrivas ut på förmiddagen då andra vårdgivare har lättare för att ta emot patienten i hemmet.

Utskrivningsteam I utskrivningsteamet ingår förutom vår utskrivningssköterska även medlemmar från kommunen Utskrivningssköterskan ansvara för att en vårdplanering görs om det behövs. Hon har också ansvaret för den fortsatta kontakten med kommun och primärvård Utskrivningssjuksköterskan har ett samtal med patienten innan hemgång, där den samlade dokumentationen i pärmen ”Din Vård” gås igenom

Medicinsk äldrevård – vi jobbar tillsammans Primärvård Kommun Länssjukvård