Arbetsordning, LTH.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Region Värmland Kunskapsutveckling i Socialtjänsten REGIONALA STÖDSTRUKTURER i ett större sammanhang.
Advertisements

Processkarta över en övergripande löneöversynsprocess
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Säters förskolor fastställd vt.2009 ( rev.ht. 2010)
Serviceprogram (RSP) Välkomna Jämtlands län - att längta till och växa i.
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Myndighetsutredningen
Jämställdhetspolicy- Vad planerar vi på institutionen?
Högskoleförberedelse
Exempel på beslutsprocess gällande programutbud Bilaga 4.
1 Processer kring kurs UD-projektet 2004 Version 4.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Arbetsuppgifter för GA och PA Joakim Lilliesköld.
Folkhälsa i Gävleborg - gemensamma utgångspunkter
Budgetarbete - enhetschef
Sveriges lantbruksuniversitet GUR ska föreslå förändringar av anslagsfördelning och dimensionering av utbildningen på grundläggande och avancerad.
Möte beträffande kvalitetsgranskning
Kvalitetsarbetet och redovisningen
Välkommen till ESF:s seminarium
1 Förordning 1997:702 Vem? Varje kommun, kommunal förskola, fritidshem, skola Kommun: skolformerna, förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg Andra huvudmäns.
L U L E Å T E K N I S K A U N I V E R S I T E T Den nya grundutbildningsstrategi för de tekniska utbildningarna vid Luleå tekniska universitet Motiven.
Så här jobbar vi hos oss med arbetsmiljö och miljö!
Årscykel – utbildning på grund- och avancerad nivå
miljömål.se Miljömålens syfte: - Strukturerat miljöarbete
Önskemål om omplacering Ärendet föredras för Au/Au:s delegater Ärendet bereds inom förvaltningen Ärendet återförs till Au/ Au:s delegater Beslut Omplaceringsprocess.
Landstingsfullmäktiges program för mål, uppföljning och insyn för verksamhet som utförs av privata vårdgivare Syfte med programmet är att lyfta frågorna.
Lund Tekniska Högskola 2012 Forskning Forskarutbildning Grundutbildning.
ST inom FK Arbetsplatsfacket
En partsgemensam överenskommelse i Uppsala utifrån avsikterna i HÖK 05
Vad händer med resursfördelningsmodellen och administrativa stödet?
Hur styrs SLU och särskilt utbildningen?
LTH – Forskningsnämnder och forskningsberedning Anders Axelsson, Rektor LTH Utbildningsdag 11 april 2012.
Utbildningsdag16 jan 2009 Förutsättningar och utgångspunkter Anders Axelsson och Ingrid Svensson.
Beredd att undervisa? Elisabeth Nilsson, GU fysik LTH
Balanced Scorecard Processen steg för steg
Förenkla för företagen Företagsträffar Hösten , 9 och 11 november, Malmö.
I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I Kvalitetsredovisningar i dagsläget Ett led i den.
Hur kan vi förstå begreppet?
Kvalitetsarbetet vid BTH
Lunds universitet / Lärarutbildningsprojektet / Projektledning LU / Gemensam ämneslärarutbildning Högskolan Kristianstad Lunds universitet Lägesrapport.
Kvalitetsutveckling för kvalitetssäkring!. Internationella utvecklingstrender Utökat kvalitetsansvar för lärosätena Från kvalitetssäkring till kvalitetsutveckling.
Organisation Styrelse Dekanat DM Nämnd kansli * DM Nämnd kansli * EF Nämnd kansli * EF Nämnd kansli * IL Nämnd kansli* IL Nämnd kansli* KB Nämnd kansli*
Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar 2016.
Förslag till nytt Reglemente för Barn- och utbildningsnämnden.
Myh.se Kvalitetsarbete konst-och kulturutbildningar Utvecklingsarbete Steg 1 utarbeta en strategi för kvalitetsarbetet Arbetsmetod: diskussion med konstnärliga.
Mål i Södertälje Miljökontorets mål för människors hälsa.
Strategier för kvalitet och praktiskt arbete som ger resultat Åsa Bergenheim Karlstads universitet.
Utbildningsnämnden (UN) – beredande o rådgivande till rektor UNs uppdrag: bevaka och aktivt delta i utvecklingen av ho ̈ gre utbildning nationellt.
HUR KVALITETSSÄKRAS LÄRARUTBILDNINGARNA I EN NY ORGANISATION OCH HUR LÄNKAS DE IN I UNIVERSITETETS NYA KVALITETSSÄKRINGSSYSTEM? HEARING 18/5 OCH 19/5 BRITT-MARIE.
REGERINGENS BESLUT I PRÖVNINGEN AV VATTENFÖRVALTNINGENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDSPROGRAM.
Så styrs Nacka. Öppenhet och mångfald Bild människor Ex. bild finns på äldre som pratar med yngre på bibliotek.
Vad vet ni om Vård och Omsorgscollege?
NY ORGANISATION FÖR LÄRARUTBILDNINGEN
MÅL OCH MÅLOMRÅDEN.
Uppstart arbetsgrupper
Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar
Exempel på beslutsprocess gällande programutbud
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar
Organisation och beslutsfattande på fakulteten för konst och humaniora
Struktur för styrning och ledning i Göteborgs Stad
Introduktion till processen för balanserad styrning
Organisation och beslutsfattande på fakulteten för konst och humaniora
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Organisation och beslutsfattande på fakulteten för konst och humaniora
Jeanette Nordin, programansvarig uppdragsstrateg
Ny arbetsordning för universitetet
Handledarutbildning Steg 2.
Digitalisering av kvalitetsledning och kvalitetsuppföljning
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Presentationens avskrift:

Arbetsordning, LTH

Programledning Programledningen ansvarar för utvecklingen av ett eller flera utbildningsprogram. Ett Näringslivsråd med uppgift att lägga avnämar- och alumnperspektiv på programmets verksamhet är knutet till ett eller flera program.

Programledningar Huvuduppgifter: utarbeta förslag till utbildningsplan föreslå kursplaner för UN samt ge förslag till fördelning av programram på kurser och programgemensamma ändamål ansvara för programutveckling och att programmet kvalitetssäkras följa upp och analysera produktion och prestationer inom programmet samt uppfyllandet av programmålen.

Programledningar Huvuduppgifter: samverka med övriga programledningar och med aktuella institutioner i samverkan med masterföreståndare utarbeta utbildningsplanen för masterprogrammen arbeta för en god studiesocial miljö

Skolor Arkitektutbildningen och Industridesignutbildningen är organiserade i form av skolor. Även utbildningarna vid Campus Helsingborg organiseras som en skola som företräds av en skolchef.

Utbildningsnämnd LTH har fem utbildningsnämnder. Huvuduppgifter: ansvara för uppbyggnad och uppföljning av utbildningsprogram utarbeta en strategi för de ämnesområden och grundutbildningsprogram som nämnden har ansvar bevaka måluppfyllelse och kvaliteten i programmen fastställa utbildningsplan för aktuella utbildningsprogram och programgemensamma avslutningar fastställa underlag för fördelning av ekonomisk planeringsram i enlighet med de förutsättningar SLTH meddelat föreslå inrättande och nedläggning av utbildningsprogram.

Utbildningsnämnd Huvuduppgifter: i samverkan med forskningsnämnderna bevaka utbildningens forskningsanknytning verka för att ämnesområden inom nämnden sprids över flera program verka för samordning mellan program samtidigt som de olika programmens särart bibehålls. bevaka och följa upp studenternas fysiska och psykosociala arbetsmiljö

Utbildningsberedning Utbildningsberedningen (UBB) är ledningens beredningsorgan för utbildningsfrågor. Huvuduppgifter: ansvara för uppföljning av arbetet i utbildningsnämnderna samt av det formella kvalitetsarbetet på LTH-nivå avseende utbildning bereda övergripande uppgifter som strategier, policys ta fram förslag/underlag inom sitt ansvarsområde som överlämnas till LTHs presidium för hantering genomföra övergripande och långsiktiga analyser av utbildningen och dess förutsättningar årligen se över verksamhetsplan för utbildningsnämnd och programledningar årligen analysera och lämna förslag till programramar och total dimensionering

Exempel - Programledning Diskutera mål för program Se över kursutbud och programmets upplägg i relation till mål Förankra idéerna med UN och institutioner (lärare/studierektorer/prefekter) Bestämma om det krävs att nya kurser utformas Bestämma om det krävs att kurser stryks Lämna förslag till UN

Exempel Kurs föreslås av institution Programledningen analyserar om denna kurs är lämplig inom ramen för programmet Programledningen kommer fram till att den inte passar in UN kan genom en diskussion komma fram till att man anser att det vore en god idé att kursen finns på programmet. Ärendet kan då tas upp igen i programledningen Programledningen har dock specialkompetensen för programmet

Kvalitetssäkring Uppföljning av kursutvärderingar är väsentlig Programmen bör genomföra en analys av sina kurser Dialog med institution UN kan se på institutionernas hela utbud och programmens hela utbud