Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Organisation och beslutsfattande på fakulteten för konst och humaniora

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Organisation och beslutsfattande på fakulteten för konst och humaniora"— Presentationens avskrift:

1 Organisation och beslutsfattande på fakulteten för konst och humaniora
Uppdaterad

2 Fakulteten för konst och humaniora

3 Fakultetens ledningsstruktur
Fakultetsstyrelsen är fakultetens högsta beslutande organ Dekan är fakultetens chef Prodekan är dekans ställföreträdare, ansvarar för t ex lärar-utbildningsfrågor och konstnärlig verksamhet Vicedekan för utbildning ansvarar för utbildningsfrågor Vicedekan för forskning ansvarar för forskningsfrågor Kanslichefen leder fakultetskansliet Biträdande kanslichef Fakultetens ledningsråd består av dekaner, kanslichef och prefekter

4 Beredande organ Dekan har inrättat följande beredande organ som bereder ärenden till fakultetsstyrelse, dekan och prefekt: Anställningsnämnd – bereder anställning av lärare och utnämning till oavlönad docent. Utbildningsråd på forskarnivå – bereder övergripande frågor på forskarnivå, t ex allmänna studieplaner. Handledarkollegier - bereder ärenden för utbildning på forskarnivå, t.ex. forskar- studerandes individuella studieplaner. Forskningsråd – bereder ärenden som rör forskning, t ex fördelning av forskningsmedel. Utbildningsråd - bereder ärenden på grundnivå och avancerad nivå, t.ex. examensrättigheter och revidering av utbildningsplaner. Kursplaneutskott – bereder revidering av befintliga och nya kursplaner.

5 Fakultetskansliet leds av en kanslichef och kansliet består av fakultetens samlade administration med följande funktioner: Ekonomi Forskningsadministration IKT-pedagogiskt stöd Internationalisering Ledningsstöd Samverkan Utbildningsadministration och studievägledning. Kommunikation och HR-avdelning administreras på universitetsnivå. För utbildning på forskarnivå finns en studierektor.

6 Beslutsfattande Universitetet har en linjeorganisation, det vill säga, en hierarkiskt uppbyggd organisationsform där varje medarbetare endast har en enda direkt överordnad chef. Universitetsstyrelsen är organisationens högsta beslutande organ som i en arbetsordning anger universitetets organisationsplan och beslutsordning. På fakulteten fattas beslut på tre nivåer: fakultetsstyrelse dekan prefekt. I en besluts- och delegationsordning beskrivs vad fakultetsstyrelse, dekan och prefekt får fatta beslut om.

7 Fakultetsstyrelsen fattar beslut om övergripande frågor såsom:
fakultetens budget och verksamhetsplan strategier och mål för verksamheten övergripande styrdokument men också ärenden såsom utnämning till docent fastställande av utbildningsplaner examensrättigheter.

8 Dekan fattar beslut om anställning av lärare
fakultetens inre organisation, t.ex. vilka beredande organ som ska finnas allt som rör doktorander och utbildning på forskarnivå men också ärenden såsom nya kursplaner att avsluta kurs.

9 Prefekt fattar beslut om
institutionens verksamhetsplanering och ansvarar för institutionens budget tidsbegränsade anställningar revidering av befintliga kursplaner kursutbud. Dekan har delegerat arbetsmiljöansvaret till prefekt. Medel för konferenser söks via prefektstödet hos prefekt.

10 Läs mer om vår fakultet på intranätet
Information om organisationsstruktur och beredande organ finns på vårt intranät, Medarbetare:

11 Intranätet Medarbetare
Logga alltid in på Medarbetare! Då får du ett personaliserat informationsflöde. Vissa medarbetargrupper är obligatoriska, t ex fakultetens Nyhetsbrev. På fakultetens Medarbetarsida finns all information om fakulteten: Här hittar du all slags information om olika handläggningsrutiner, hur man söker medel, styrdokument, med mera I fakultetens Nyhetsbrev läggs information ut om vad som händer på fakulteten. Varje institution har en egen hemsida med uppgifter om personal, prefektbeslut, examinatorslistor och andra viktiga dokument.

12 Var hittar jag protokoll och handlingar till fakultetsstyrelsen?
F&Q På intranätet Medarbetare finns information om fastställda styrdokument och fattade beslut: På sidan Beslut hittar du fakultetsstyrelsens dagordningar och protokoll dagordningar och protokoll till dekanens beslutsmöte besluts- och delegationsordningar styrdokument, t.ex. fakultetens verksamhetsplan. Handlingar till fakultetsstyrelsens sammanträden hittar du på din dators server: S:\fkh\Gemensam\Handlingar till fakultetsstyrelse

13 Hur gör jag när en kursplan ska revideras?
F&Q Hur gör jag när en kursplan ska revideras? En lärare eller ett lärarlag reviderar en kursplan. Den reviderade kursplanen skickas till kursplaneutskottets administratör. Information om vem det är finns på Medarbetare: Kursplaneutskottet bereder kursplanen. Kursplaneutskottets administratör skickar den beredda kursplanen för fastställande till antingen prefekt – om det gäller revidering av befintlig kursplan eller dekan – om det gäller en ny kursplan. Kursplanen fastställs i Kursinfo efter beslut av prefekt eller dekan. Kursansvarig får meddelande om att kursplanen är fastställd. När kursplanen är färdigberedd skickas den av administratören vidare till prefekt för beslut om det gäller revidering av befintlig kursplan och till dekan om det gäller en ny kursplan.

14 Hur söker jag medel på fakulteten?
F&Q Hur söker jag medel på fakulteten? På fakultetens Medarbetarsida, under huvudmenyn till vänster, under Forskning, hittar du uppgifter om att söka medel fördelning av individuell forskningstid rutiner för externa forskningsansökningar.

15 Vem hjälper mig med utformning av en kurs och lärplattformen MyMoodle?
F&Q Fakultetens IKT-grupp hjälper dig med: Kursdesign, upplägg och utveckling av onlinekurser för nätbaserat lärande. Utformning av en kurs och hur lärplattformen MyMoodle kan stödja dina pedagogiska idéer. På Medarbetare finns kontaktuppgifter till våra IKT-pedagoger :

16


Ladda ner ppt "Organisation och beslutsfattande på fakulteten för konst och humaniora"

Liknande presentationer


Google-annonser