MISSIONSKYRKAN Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Advertisements

Kristendomen i Sverige
Vem bestämmer - du eller chefen?
Välkommen till trettondags Gudstjänst.
”Jag har ställt en dörr öppen…”
Välkommen till bön för Sverige Nationaldagen 6 juni.
KRISTENDOMEN Vad tänker du på när du hör ordet kristendom?
Anna Kesselfors, Sunnerbyskolan F-6, Sorunda –
Katolska kyrkan Läs sidorna
Tisdagquiz! Med musikinslag.
Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.
Vad är meningen med kristendomen?
Ett samtalsdokument inte konstitutionstext
Alla kan påverka!.
Sverige – en stormakt på 1600-talet
FOLKRÖRELSER På 1800-talet.
Tidig kristendom i Rom.
I Solna kyrka, Råsundavägen Lördagen den 22 December kl
Franska Revolutionen Med Elin och Filippa.
Bygg upp min kyrka! Jesus Kristus är grunden Vi är Guds medarbetare
Kristendomens Historia
Kristendomen Del 2 Cecilia Larsson vt 2014.
Muhammed Profeten Muhammed föddes omkring år 570. Man tror att han dog omkring år 632 i Medina nuvarande Saudiarabien. Han är grundaren av Islams historia.
Tidig kristendom i Rom.
- Från tvång till religionsfrihet
Mission → Uppdrag Diakoni → Tjänande Kyrkan i världen – varför internationell mission och diakoni?
2 saker religioner håller på med:
Av Emelie, Svarre, Nathalie och Wiktor B
Evangeliska fosterlandsstiftelsen
Metodistkyrkan.
Kristendomens riter.
Kristendom.
- Från tvång till religionsfrihet
Franska Revolutionen Med Elin och Filippa.
Teleborgskyrkan Johannas prao. Teleborgskyrkan Tillhör Svenska kyrkan Tillhör Svenska kyrkan Flera olika yrken t.ex. präst, diakon, kyrkomusiker och församlingspedagog.
Jesus liv Jesus föds för cirka 2000 år sedan
Grej of the day The King.
Världens största religion
Kristendomen Del 1 Cecilia Larsson vt 2014.
Esperanda Santana Lopez
- Om skillnaderna inom kristendomen
KRISTENDOMEN.
Kristendomen Rehab & Anna.
Hur är vi?? Hur gör vi?? Varför gör vi?? 1. Församlingen Var samlas man? Vad gör man där? Varför gör man som man gör där? Vilka gör vad?
Högtider Islam firar sina högtider 11 dagar innan jul. Under högtiderna så äter man mycket god mat. Det mesta man äter är sötsaker och torkad frukt.
AV: Nell, Hugo och Rebecka
Abrahamitiska religioner
Religion, Kristendomen
Krinstendomen.
Begrepp.
Av: Linus, Clara och Agnes!
Frihetstiden
Jesusrörelsen.
Utkik Historia: s , Frihetstiden
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Industriella revolutionen
 Kristendom, Islam, Hinduism, Buddhism, Judendom.
Kristendomen Länk. Jesus När en lite pojke vid romartiden föddes så fick han namnet Jesus. Jesus var född i Betlehem som var i Palestina. Vid den tiden.
ISLAM källakälla. Namn: Flag av Alash Av: Kira. Islam i Samhället Islam är den andra största religionen i världen efter Kristendomen med 1.7 billioner.
Kyrkan Medeltiden åk 4 del 3.
Kristendom.
Kristendomen blir en Världsreligion
Islam – Vad tänker du på?.
Att vara kristen – vad är det?
Jesaja 54:2-3 1 Tessalonikebrevet 1:1-8
REFORMATIONEN OCH MARTIN LUTHER
Kristendomen.
Medeltiden –den mörka tiden?
Hur har kristendomen utvecklats i Sverige?
Jesus uppståndelse från det döda
Presentationens avskrift:

MISSIONSKYRKAN Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige och utlandet, dom vill ha en personlig relation med Jesus. Missionskyrkan betyder att man vill sprida kristendomen. År 2003 var det kyrkan bytte namn till evangeliskkyrkan och 2011 gick dom till equmeniakyrkan tillsammans med svenska baptistsamfundet och metodistkyrkan i Sverige. Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige och utlandet, dom vill ha en personlig relation med Jesus. Missionskyrkan betyder att man vill sprida kristendomen. År 2003 var det kyrkan bytte namn till evangeliskkyrkan och 2011 gick dom till equmeniakyrkan tillsammans med svenska baptistsamfundet och metodistkyrkan i Sverige.

VEM SKAPADE MISSIONSKYRKAN. Det var en präst som hette Paul Petter Waldenström. Han föddes 1838 och dog Han gillade inte att icke troende jobbade i kyrkan, och tyckte också att det var dåligt att man inte fick be sina böner varsomhelst så skapade han en frikyrka som han kallade svenska missionsförbundet. Målet var att sprida kristendomen och att få en mer personlig relation med Jesus. Det var en präst som hette Paul Petter Waldenström. Han föddes 1838 och dog Han gillade inte att icke troende jobbade i kyrkan, och tyckte också att det var dåligt att man inte fick be sina böner varsomhelst så skapade han en frikyrka som han kallade svenska missionsförbundet. Målet var att sprida kristendomen och att få en mer personlig relation med Jesus.

MISSIONSKYRKANS REGLER 1: man måste vara troende. 1: man måste vara troende. 2: man måste följa bibelns regler. 2: man måste följa bibelns regler. 3: man får be sina böner vart man vill 3: man får be sina böner vart man vill 4: öppen för teologiska frågor exempelvis bibeln tolkningar och synen på dopet. 4: öppen för teologiska frågor exempelvis bibeln tolkningar och synen på dopet..5: ”det är kyrkor så till vida att Jesus Kristus är närvarande genom hans ord och ande, och samlar och vägleder dem, och att dem erkänner att alla troende och endast troende är medlemmar i kyrkan”- vilket betyder att även om man har olika åsikter så är man välkommen ändå.5: ”det är kyrkor så till vida att Jesus Kristus är närvarande genom hans ord och ande, och samlar och vägleder dem, och att dem erkänner att alla troende och endast troende är medlemmar i kyrkan”- vilket betyder att även om man har olika åsikter så är man välkommen ändå

MER FAKTA 2009 hade dom medlemmar. Det gjorde dom till de tredje största samfundet 2009 hade dom medlemmar. Det gjorde dom till de tredje största samfundet En känd politiker som är medlem i missionskyrkan är Lars Leijonborg. En känd politiker som är medlem i missionskyrkan är Lars Leijonborg. Svenska missionskyrkan hade innan sammanslagningen 700 församlingar Svenska missionskyrkan hade innan sammanslagningen 700 församlingar Det fans två missionsskolor i Sverige, en i Skåne och en i Värmland Det fans två missionsskolor i Sverige, en i Skåne och en i Värmland 1950-talet var det som mest medlemmar talet var det som mest medlemmar.