Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kristendomen Länk. Jesus När en lite pojke vid romartiden föddes så fick han namnet Jesus. Jesus var född i Betlehem som var i Palestina. Vid den tiden.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kristendomen Länk. Jesus När en lite pojke vid romartiden föddes så fick han namnet Jesus. Jesus var född i Betlehem som var i Palestina. Vid den tiden."— Presentationens avskrift:

1 Kristendomen Länk

2 Jesus När en lite pojke vid romartiden föddes så fick han namnet Jesus. Jesus var född i Betlehem som var i Palestina. Vid den tiden när Jesus blev vuxen så gick han runt och förklarade till människor i Palestina om att gud ville att människor skulle vara mot varandra. Jesus blev snabbt känd och många började skriva ner hans budskap och dom budskapen spreds runt över hela medelhavet. Jesus är så viktig för kristendomen inte bara för att han är en profet och en lärare, folk tror också att han är guds son och dvs att han är gudomlig. Dom budskapen som folk skrev ner från Jesus gjorde så att många tänkte om och ändrade sin livsstil och sen senare efter några 100år så fanns det en helt ny religion i världen. Länk

3 Moses Moses var en profet i många olika religioner. Moses blev mest nämnd i det gamla testamentet i bibeln, för att ha befriat Israels folk från Egyptens slaveri och som ledare under uttåget i Egypten. Moses var född vid ca 1300 eller 1200 f.kr, han dog senare vid Nebo, Moab. Moses dog strax innan han överlät ledarskapet till Josua. Moses blev 120 år gammal men ändå så fick han aldrig komma in i det heliga landet.

4 Bibeln Bibeln är dom kristnas heliga skrift. Bibeln består av två delar, den första är ”gamla testamentet” och den andra är ”nya testamentet”. I det gamla testamentet berättas det om den historiska bakgrunden för dom kristnas tro. Det gamla testamentet skrevs egentligen på hebreiska och den innehåller 39 böcker. I den nya testamentet så utvecklar man förklaringen och berättar vad kristnas tro innebär. Det nya testamentet är den viktigaste och mest betydelsefulla delen i bibeln för kristna. Det nya testamentet gjordes ursprungligen på grekiska och innehåller 27 böcker.

5 Tempelberget Tempelberget är en viktig plats i Jerusalem gamla stan. Tempelberget är en helig plats för många olika religioner som Judendomen, Islam och Kristendomen. I mitten på berget så finns en klippa och det sägs att vara den plats som Abraham enligt första moseboken nästan offrade Isak. Isak var den andre av den tredje Israelitiska patriarkerna, som var nämnd i det gamla testamentet. Isak var son till Abraham. Abraham var enligt judisk, kristen och islamsk tro var Hebréernas stamfader och grundläggare över monoteistiska abrahmitskiska religionerna. Abraham fick många söner med mång olika fruar och en av hans söner var Isak och det var han Abraham försökte offra. Länk

6 Julafton Påsk Julafton är det kristna firar för att det var då Jesus föddes. Man firar julen den 25 december på Juldags morgonen, det är också många som firat den 24 december på julafton. Advent Advent är när väntar på att fira att Jesus föddes. Fyra veckor innan julen på varje söndag så tänder man ett ljus i adventsstaken. Påsken firar man för att Jesus blev förråd, fängslad, korsfästes och sen så kom han upp från dom döda. För kristna går det en vecka innan långfredagen i sorg och senare på långfredagen så firade man för att Jesus hade kommit till liv igen. Kristi himmelsfärdsdag Man tror att efter Jesus kom tillbaka så vandrade han i fyrtio dagar. Han gjorde det för att visa att det finns evigt Länk

7 Kristna i samhället I dag så är dom flesta människor kristna men dom mesta kristna i samhället brukar inte gör så mycket kristet som att gå i kyrkan. Det finns många kristna som inte går i kyrkan men som ändå är kristna och firar kristna högtider. Att gå på dop är kristet och det är när man döper barn och doppar huvet i heligt vatten eller tar helig vatten på barnets huvud.


Ladda ner ppt "Kristendomen Länk. Jesus När en lite pojke vid romartiden föddes så fick han namnet Jesus. Jesus var född i Betlehem som var i Palestina. Vid den tiden."

Liknande presentationer


Google-annonser