Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Jesus uppståndelse från det döda

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Jesus uppståndelse från det döda"— Presentationens avskrift:

1 Jesus uppståndelse från det döda
Markusevangeliet 16:1-11 Söndag 1 april Motala Baptistförsamling

2 Jesus uppståndelse bevisar att det är sant
Kristendom vilar på uppståndelsen ”Men om Kristus inte har uppstått, då är er tro meningslös och ni är fortfarande kvar i era synder.” 1 Kor 15:7 Jesus uppståndelse är vårt vittnesbörd ”Andra skadade frågade vad jag gjorde och jag sade att jag pratade med den högste läkaren och då frågade de. Hur ber man? Jag vet inte hur man gör. Be för mig också.” (Alexandra, 82 år, skadad vid terrorattacken 7 april 2017)

3 Det måste förkunnas för alla
Jesus uppståndelse är hopp för alla människor  ”Om inte Jesus uppstått från det döda hade jag inte kunnat be för honom. Det hade varit en totalt meningslös bön. Jesus uppståndelse är drivkraften för mission ”Jesus död på korset och uppståndelsen från det döda måste vara det primära i kristen förkunnelse och vittnesbörd.”

4 Det går inte att vara neutral inför påståendet
Vad gör vi med detta vittnesbörd? ”Det som hände med Maria Magdalena då hennes hjärta blev övertygat att Jesus uppstått från det döda förändrade hela världen.” Den uppståndne Kristus övertygar ”De skulle snart själva gå ut med vittnesbördet om att Jesus Kristus blev korsfäst och begraven, men att Gud uppväckte honom från det döda. Ingenting kunde stoppa denna enorma Jesus rörelse.”

5 Vad innebär detta? Det som förändrat världen är att Jesus uppstod från det döda. Detta är vårt vittnesbörd till världen som är förlorad utan detta hopp. Vi kan vara frimodiga för Jesus blev inte kvar i graven. Jesus är uppstånden.


Ladda ner ppt "Jesus uppståndelse från det döda"

Liknande presentationer


Google-annonser