Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och."— Presentationens avskrift:

1 Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och bön har ökat från 35% till 45%. 2009 startade sv k upp en bönesida. Utnämnd till ”Europas bästa kommunikationssatsning 2009” Över böner översatt på 16 språk!

2 Skapa plattformar för bön …

3 ”Jag har ställt en dörr öppen…” … till människor i din närhet
Gud verkar … ex Inte alla är öppna men några få… Börja be för någon i din närhet … Ta din tro naturligt och dela naturligt! Våga lyssna in en ”tanke” Våga erbjuda bön. Slappna av och lita på att Gud leder Till nästa gång …

4 Våga tänka nytt … Bönhuset flyttar in i skolan (Norrflärke)
Kvällsretreat (Umeå) Caféer (Stickcafé) Älgmässa Allsångskryss (Hörby) Pannkakskyrkan

5 Våga lägga ned verksamhet som haft sin tid!
”Ju äldre en församling/förening blir desto större är risken att man gör för mycket. Man lägger till saker hela tiden utan att ta bort! En överfylld kalender splittrar och gör slut på energin. Man behöver ibland rensa bort verksamhet som överlevt sig själv”

6 BÖN- ”I bön fick flera samma tankar…”
PRÖVNING ”Tog en funderare och undersökte … vad kan vi lära av andra” ETT STEG ”Tog mod till oss och ringde…” ÖPPEN DÖRR- ”Öppna armar” -en dörr som man tog för givet att den var stängd, var öppen! Våga pröva, våga misslyckas!

7 Viljan till förändring
Krismedvetenhet ”Att må dåligt kan vara en bra början” ”Vänta inte med förändringarna till blixten slår ner – börja när du hör mullret” Maxwell Priset för förändring

8 Vad bromsar förändring?
Gamla hjulspår Ingen tid för reflexioner Konflikträdsla Överdriven hänsyn till personer eller grupper i föreningen Bra idéer och aktiviteter

9 Hur kan vi skapa ett positivt klimat för förändring?
Bön Delaktighet – motivera och inspirera! Tydlighet och öppenhet i information Omsorg om människor Stressa inte, men låt inte processen rinna ut i sanden! ”Vi gör det på prov!” Möjlighet till omprövning.

10 Det börjar med bön. Vilka dörrar har Gud öppnat? (En böneperiod)
Hur talar Gud? Bibeln Bönen En tanke Profetiskt/Kunskapens ord Människor Situationer Naturen Drömmar Inre frid Ibland är Gud tyst! Vi är tillsammans Kristi kropp. Våga tro att Gud kan tala genom dig!

11 ”Jag har ställt en dörr öppen…” -i en vardagsvandring med dig
”… han som har kallat er till gemenskap med sin Son Jesus Kristus.” 1 Kor 1:9 ”Bönen är inte en handling. Den är en plats. Den är ett inre rum – det allra innersta rummet – för den innerligaste av kärleksrelationer” Maria Kychen

12 Andliga övningar för stressiga vardagar
Bönepromenader Ögonblicksböner/suckar/vardagsbön Jesusbönen ”Herre Jesus Kristus, förbarma dig över mig” Be Psaltaren Bönevän/telefonbön Bibelsamtal Till nästa gång …

13 Samtalsfrågor: Vad har betytt mest för dig i din egen trosvandring? Finns det gemensamma drag? Vad är ni glada för i er förening? Vilka möjligheter ger det att nå ut till nya människor?


Ladda ner ppt "Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och."

Liknande presentationer


Google-annonser