Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

I Solna kyrka, Råsundavägen Lördagen den 22 December kl

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "I Solna kyrka, Råsundavägen Lördagen den 22 December kl"— Presentationens avskrift:

1 I Solna kyrka, Råsundavägen Lördagen den 22 December kl. 19.00
Ni inbjudes att med Er närvaro hedra vigselakten mellan Daniella Baranes & Olga Dobrev I Solna kyrka, Råsundavägen Lördagen den 22 December kl Samt att därefter intaga middag på Restaurang Café Opera. Osa: Senast 1 December Klädsel: Dress to impress Tel

2 Vad innebär äktenskap för oss?
Att vi två blir ett Att hjälpa varandra i vått och torrt Dela med sig av allt som händer

3 Vad säger vår religion om vårt äktenskap?
Det är förbjudet att gifta sig om man är homosexuell. Det är en synd. Äktenskap ska ske mellan man och kvinna och inte mellan kvinna och kvinna eller man och man.

4 Vilka val ställs vi inför?
Vi ställs inför valet att gifta oss homosexuellt. Från början var vi båda heterosexuella men när vi möttes fick vi båda en känsla av att vi har fel sexuell läggning. Vi väljer att gifta oss, även om de är emot vår religion (kristendomen). Vi känner att vi älskar varandra och det är det som betyder mest för oss.

5 Hur påverkas vi av det som står i bibeln?
Bibelns texter påverkar inte oss särskilt mycket. Vi är troende och försöker följa vår religion (kristendomen) så gott det går. Men att vi är bisexuella går inte att göra något åt. Vi bryter mot religionen och brottas med inre känslor om hur vi kommer att straffas efter döden. Det tar kål på oss men vi står fast vid att vi är bisexuella och kan inte ändra på det. Vi älskar varandra och kärleken är starkast för oss.

6 Får man gifta sig i kyrkan?
Eftersom de är tillåtet att få gifta sig homosexuellt här i Sverige så känns de mycket bättre och lättare för oss att gifta oss här. Det kommer inte kännas fel att gifta sig här än om vi skulle gifta oss i ett annat land där det är striktare regler inom religionen.

7

8 Vad krävs det för att vi ska gifta oss?
För att vi skulle kunna gifta oss så krävdes de att åtminstone en av oss är medlem i svenska kyrkan. Vi behövde även ansöka om hinderprövning som vi gjorde hos Skatteverket. Intyget vi fick av dom var att det inte fanns några hinder för oss att gifta oss. Vi behövde även boka kyrkan i tid så att vi skulle få det datumet vi ville gifta oss på.

9 Hur går ceremonin till? Vårt bröllop kommer gå till genom att vi gifter oss i kyrkan eftersom de är lagligt här i Sverige. Vi är båda kristna och därför ska en präst viga oss vid altaret. Vi vill att de ska bli ett fint och elegant bröllop , inte för stort. Våra symboliska handlingar är våra ringar vi ska ge varandra framme vid altaret, ringarna är en symbol för att man tillhör varandra, man är ett tillsammans.

10 SLUT


Ladda ner ppt "I Solna kyrka, Råsundavägen Lördagen den 22 December kl"

Liknande presentationer


Google-annonser