Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

 Eftersom Nikolas är humanist och Edina muslim kommer dom inte ha ett ’’vanligt’’ religiöst bröllop och måste tänka på vissa grejer innan dom ingår äktenskapet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: " Eftersom Nikolas är humanist och Edina muslim kommer dom inte ha ett ’’vanligt’’ religiöst bröllop och måste tänka på vissa grejer innan dom ingår äktenskapet."— Presentationens avskrift:

1

2  Eftersom Nikolas är humanist och Edina muslim kommer dom inte ha ett ’’vanligt’’ religiöst bröllop och måste tänka på vissa grejer innan dom ingår äktenskapet. Vad kommer Edinas föräldrar att säga om planen om att ingå ett äktenskap med Nikolas? Edina vet att hennes föräldrar kommer att va emot detta eftersom dom är troende muslimer och det är fel inom islam att ingå äktenskap med någon som inte har samma religion och inte tror på samma sak om man är kvinna.

3  Edina är inte lika troende som hennes föräldrar så hon bryr sig inte så mycket om vad dom tycker, hon har tidigare haft pojkvänner som inte varit muslimer trots att hennes föräldrar inte tycker om det. Hon kommer nog att ha en massa konflikter med föräldrarna och hon inser att de kan finnas konsekvenser men hon bryr sig inte så mycket när hon älskar Nikolas så mycket. När det gäller att ha sex innan äktenskapet eller inte så är det förbjudet inom Islam att ha sex innan äktenskap. Eftersom Edina inte är så troende bortser hon det och väljer själv att bestämma när hon ska ha sex. Så här står de på en hemsida som tolkar islam: ´´Islam tolererar inga för - eller utom äktenskapliga förbindelser, mannen och kvinnan kan träffas i sällskap med andra muslimer eller i familjen och diskutera och lära känna andra, detta kan pågå så länge parterna önskar, dvs. tills de anser att de kan ingå äktenskapet eller tills de inser att de inte alls passar ihop´´. (http://www.islamguiden.com/familj1.shtml)http://www.islamguiden.com/familj1.shtml

4  Edina och Nikolas har bestämt sig för att gifta sig borgligt och så här sker en borglig ceremoni: En borgerlig vigsel är precis som ett kyrkobröllop rättsligt bindande fast utan några religiösa inslag. Många par som har olika religioner eller som inte är religiösa väljer att gifta sig borgerligt. Vill man ha ett moraliskt och juridiskt avtal mellan varandra kan en borgerlig vigsel vara ett alternativ. En borgerlig vigselceremoni kan som sagt se ut precis som man vill. Man kan välja att ha en väldigt enkel ceremoni med bara de närmsta vännerna, eller så kan man välja att bara vara ensamma eller så gör man helt enkelt en jättestor fest av det hela. Det bara ens egna begränsningar som stoppar en från att göra som man vill.

5  Väljer man en borgerlig vigsel är vigselförrättaren en person som länsstyrelsen har utsett för respektive kommun. Det kan vara borgmästare, kommunalråd, rektorer eller kaptener. Om man vill gifta sig borgligt ska man vända sig till kommunkontoret eller tingsrätten i den ort ni vill gifta er i och beställ tid. De som vill gifta sig ska begära hindersprövning, denna är till för att undersöka att inga hinder för äktenskapet finns. Hindersprövningsintyget gäller sedan i 4 månader och måste ges till vigselförrättaren. Innan man ingår ett äktenskap borgligt måste båda parterna vara minst 18år och en av partnern måste ha svensk medborgarskap. Två vittnen ska närvara vid vigseln. Har inte brudparet egna vittnen kallas istället två kommunala tjänstemän.

6


Ladda ner ppt " Eftersom Nikolas är humanist och Edina muslim kommer dom inte ha ett ’’vanligt’’ religiöst bröllop och måste tänka på vissa grejer innan dom ingår äktenskapet."

Liknande presentationer


Google-annonser