Kaffebryggaren Vem uppfan kaffebryggaren? Jo, 1802 kom fransmannen Descroisilles en apotekare i Rouen med kaffebryggaren. Vem uppfan espressobryggaren?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Egypten.
Advertisements

Politiska ideologier Socialism Ekologism.
Planering om Ämnesområdet Afrika år 6
Lotusblomman är en näckrosväxt
Geografi Henrik Carlsson.
Sumererna i södra Mesopotamien
Marknadsekonomi eller planekonomi?
Tekniska System - Elvispen
Fysikinstitutionen presenterar:
Tvätt och rengöring.
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Tema: Uppfinning Av Thomas Mesumbe.
Islam.
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Människans äldsta historia
Värme och väder del 2.
Människans tidiga historia
Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?
Judendomen.
Hur kom Bibeln till? Torsdagen den 14 januari Kvällens ämne:
Energi Energi är partiklar som rör sig. Ju högre fart, desto mer energi. Energi är också värme. Ju högre värme, desto mer energi. I en atombomb finns mycket.
DEL 1: DE FÖRSTA HÖGKULTURERNA
Världens 7 underverk.
Innehåll Vem var Muhammad? Vad är Islam? Islams 5 grundpelare
Rena ämnen och blandningar
Islam.
Bild: Jönköping energi och Upptech Text: Maria Sparf, Upptech
PortugalEngland Vin80120 Kläde10090 Antal timmar som går åt för att producera en enhet av varan. England har en ABSOLUT FÖRDEL att tillverka kläde. Handel.
Värme och väder del 1.
Industriella revolutionen del 2
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Kemins grunder 1 Kemi förr och nu.
TRE SAMFUND PÅ GEMENSAM RESA … större än vårt hjärta…
Något att tänka på inför alla sommarfester.. Varning för sprit Eftersom det finns varningstexter på exempelvis cigaretter & snus borde liknande varningstexter.
KEPS att lära sig ur flera perspektiv
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Gitarrens historia del 1
Industriella revolutionen
Industriella revolutionen
Tvättmaskin är en teknisk apparat som används för att tvätta kläder.
Måltider Vi är över 300 anställda som varje dag lagar portioner luncher till skolor, förskolor och äldreboenden i Kungsbacka kommun. Vi serverar.
Av: Jossan, Ellen, Nicklas, Gustav
Cornflakes historia.
En vanlig dag
Kolonialism s
Till för omkring 200 år sedan var det flesta människor bönder. Människornas liv styrdes av solen. De började arbeta vid soluppgången och tog paus när.
Blodet Blodtransport.
Religion, Kristendomen
Av: Linus, Clara och Agnes!
Den industriella revolutionen
Historia Här kommer en sammanfattning av industrialismen i Sverige på 1700 och 1800-talet. På 1700-talet började industrin växa upp i Europa. På 1860-talet.
Naturlandskap och kulturlandskap.
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
Grupp : Arvid och gänget
Industriella revolutionen
 a) Elevsvar 1 (E)  ”Vi blev mer bofasta eftersom vi skulle skörda maten som vi sått var vi tvungna att stanna kvar där eller komma tillbaks.”  Kommentar:
Kristendomen Länk. Jesus När en lite pojke vid romartiden föddes så fick han namnet Jesus. Jesus var född i Betlehem som var i Palestina. Vid den tiden.
Skyttegrav = Gropar som soldater försvarar sig i Öst och västfronten = ”öst och väst om Tyskland” Trippelentanten = Frankrike, Ryssland, Storbritannien.
1700-tal Industriella revolutionen kom med industrier, folk flytta från landsbygd till stad.
Mellankrigstiden.
tal Kaffehus öppnas i Europa Kaffet kommer till sverige
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck Vill du ha mer…
Lektion 2: Människans ursprung
Så här är vi vana att se en pyramid.
Fikaförsäljning Tunahallen P-99
Persiska imperiet 700 f.Kr.
LOKOMOTIVET!!!.
En undersökning av kaffedrickande som social interaktion
DET BLIR VARMARE PÅ JORDEN VARFÖR? VAD SPELAR DET FÖR ROLL?
Presentationens avskrift:

Kaffebryggaren Vem uppfan kaffebryggaren? Jo, 1802 kom fransmannen Descroisilles en apotekare i Rouen med kaffebryggaren. Vem uppfan espressobryggaren? Espressobryggaren uppfans 1946 av italieraren Achilles Gaigga.

Kaffebryggarens historia De tidigare egyptierna var de första kända människor att använda kaffe om det kaffebönor sitt ursprung i Afrika och spred sig snabbt till närliggande länder som Saudiarabien och Egypten. Den första metoden för beredningen var att rosta bönorna på en öppen eld och sedan lägga i kokande vatten för konsumtion. Historien lär oss att kaffet betraktades som en typ av vin, som användes för att byten och handel med. Jäsa i ett liknande sätt med druvor, kaffe var en källa till energi och värme för de flesta men vissa drack det för att de älskade smaken alltför mycket. En herre som kallas Herr. Laurens uppfann den första kaffekoknings maskinen 1818 som ständigt har ändrats därefter för att ta oss till kaffemaskinen vi ser idag. Godkändes av både män och kvinnor, kaffemaskinen genom åren har blivit en pålitlig och lättanvänd produkt. SLUT!

Framtidens kaffebryggare. I fram tiden är en kaffebryggare du bara behöver en liten kubb med kaffepulver i. När du har lagt den i kaffebryggaren så sköter den jobbet sen.

Gjord av Anastasia.Å och Sandra.A 9B