Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lektion 2: Människans ursprung

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lektion 2: Människans ursprung"— Presentationens avskrift:

1 Lektion 2: Människans ursprung
Två möjliga versioner: Skapade av gud för ungefär 6000 år sedan eller utvecklade från ”förmänniskor” under miljontals år.

2 Människans ursprung Mycket omtvistat bland historiker
Vi vet att för ungefär 30 miljoner år sedan började människorna och aporna utvecklas åt olika håll. För 9 miljoner år sedan var käkbenen mycket olika för apor & människoapor. När arter genomgår evolution brukar det handla om att de mest lämpade överlever, den som är snabbast, starkast eller smidigast.

3 Människans ursprung I människans fall handlade det framförallt om en utveckling av hjärnan. Abstrakt tänkande: Pincettgrepp, kommunikation, handel mm. Redskap: För ungefär 5 miljoner år sedan finns det bevis på att människoarterna kunde använda olika redskap. För ungefär 2 miljoner år sedan började människorna tillverka redskap och förbättra sina redskap till att ha vissa attribut.

4 Verktyg Att människan lärde sig att göra redskap& verktyg är det första stora genombrottet för männskligheten. Hur tror ni att man kom på att bygga verktyg och hur förändrade det livet för människorna?

5 Elden Det nästa stora genombrottet var elden som människorna lärde sig att behärska för ungefär år sedan men man lärde sig att skapa eld tog mycket längre än så. Hur stötte stenåldersmänniskan på eld och hur tror ni att livet förändrades genom tillgång till elden?

6 Människorna sprider på sig
De första människorna härstammar troligen från östra Afrika. Därifrån spred de sig först österut till Asien och sedan så småningom även norrut till Europa, längre österut till Amerika och Australien.


Ladda ner ppt "Lektion 2: Människans ursprung"

Liknande presentationer


Google-annonser