Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Revolution Vad är en revolution?.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Revolution Vad är en revolution?."— Presentationens avskrift:

1 Revolution Vad är en revolution?

2 Re voltere Betyder på latin: omvälvning, ett helt varv runt Ordet revolution används nuförtiden när något förändras mycket, som till exempel politiska eller ekonomiska system. Ofta när system för pengar och politik förändras mycket så händer det i samband med att många människor protesterar och bråkar, då kan det bli krig och våldsamheter.

3 Men revolution betyder inte krig!
Det finns många revolutioner (förändringar) i vår historia som inte varit våldsamma alls. En av de största revolutionerna i människans historia var när människor började använda eld, och det är så länge sedan att man kan fundera över om de som levde då verkligen var människor…

4 Denna bild fann jag på www. ungafakta. se
Denna bild fann jag på . Den varelse som lärde sig hantera eld är han med spjutet… (den sortens människa kallas homo erectus och levde för miljoner år sedan….)

5 Nästa stora revolution i vår historia...
…var då vi började odla! Det hände för ca år sedan.

6 Innan dess… …hade alla människor alltid fått all mat från att:
samla frön och nötter plocka bär och frukt äta blad, rötter, larver, maskar, insekter och snäckor fånga små och stora djur

7 Dessutom hade alla människor innan dess alltid flyttat hela tiden…
…eftersom de som samlar sin mat behöver gå dit där maten finns! Det finns fortfarande människor som lever så. De människor som flyttar hela tiden kallas för nomader. När människor började odla stannade de på samma ställe längre. Människor blev bofasta.

8 Bofasta människor bildar samhällen
Samhällen är många människor som bor tillsammans och försöker komma överens. Det kan vara svårt att komma överens, även för vuxna människor, då kan det hjälpa med lagar och regler. Några av de första reglerna som vi känner till är ”Hammurabis lagar”. Hammurabi var en kung som levde för flera tusen år sedan.

9 Andra regler som vi känner till är…
Den gyllene regeln De tio budorden De fem pelarna Alla dessa är regler inom religioner, religioner är också ett sätt för människor i samhällen att försöka samarbeta. Den enda regel som alla religioner är överens om är den gyllene regeln.

10 Behandla andra som du själv vill bli behandlad!
Den gyllene regeln är… Behandla andra som du själv vill bli behandlad!

11 =)


Ladda ner ppt "Revolution Vad är en revolution?."

Liknande presentationer


Google-annonser