Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Christofer Columbus 1451-1506.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Christofer Columbus 1451-1506."— Presentationens avskrift:

1 Christofer Columbus

2 Kan vi jämföra deras handlingssätt med något som förekommer idag?
Vi fraktar fortfarande varor med båt. Nu är handeln oftast rättvis. Men det förekommer fortfarande orättvisa. Resorna går fortare.

3 Vilka länder/världsdelar var inblandade?
De inblandade länderna var Spanien, Bahamas, Kuba, Små och Stora Antillerna, Jamaica, Nordamerika och Sydamerika samt Mexico.

4 Vad upptäckte Columbus och vad var hans mål?
Resan tog lång tid och hans män ville vända om. Han trodde han kommit fram till Indien. Men landet han kommit till blev en besvikelse. Han gjorde urbefolkningen till slavar. Han reste tillbaka till Spanien för att berätta om landet han ”hittat”. Han gjorde en resa till. Hans mål: Att hitta rikedomar och den snabbaste vägen till Indien.

5 Vilka positiva/negativa effekter fick deras resor för dem själva och de människor de mötte?
Positivt: Columbus och hans män lärde sig mycket av urbefolkningen. T.ex. att göra vapen, laga nya maträtter och vilka djur i den nya miljön som var farliga. Vissa lärde sig nya språk och framförallt så hittade de ett helt nytt land. Negativt Många spanjorer dog och blev sjuka under resan dit. Spanien förlorade mycket pengar på resan och de hittade heller inga nya rikedomar i form av t.ex guld. Urbefolkningen blev nästan utrotad av spanjorerna. Triangelhandeln med slavar från Afrika startade när urbefolkningen dödats.

6 Källor http://sv.wikipedia.org/wiki/Christofer_Columbus
Boken ”Levande Historia”


Ladda ner ppt "Christofer Columbus 1451-1506."

Liknande presentationer


Google-annonser