Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Alexander den store.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Alexander den store."— Presentationens avskrift:

1 Alexander den store

2 Lite snabb fakta Alexander den store föddes 356 år f kr i Pella.
Han var kung i Makedonien. Han blev bara 33 år och dog av en febersjukdom. Han var en stark kung som krigade mycket.

3 Alexander var en stor krigar kung
Alexander var en stor krigar kung när han började kriga hade han man, när han och när han dog hade han hela man. Hans mannar va dåtidens främsta armé. Han tog över armen från sin pappa kung Filip den andre. Alexanders fotsoldater kallades för hoplit, deras vapen var ett träspjut som var fem meter långt och hade en 50 cm lång knivskarp metallblad i spetsen. Deras skydd som dom använde var hjälm, kyller, benskenor och en Sköld som var 60 cm i diameter, som hängde i en axelrem. Så utrustade var dom.

4 En liten bild

5 Alexander den store Alexander den store föddes 356 år fkr i Pella. Han blev kung för Makedonien 336 år fkr. Han dog år 323 f kr bara som 33 åring, det var en feber sjukdom som gjorde att han dog, detta hände i Babylon. Han grundade ett fler tal städer under sin år som kung för hans stridståg. Hans mest kända är Alexandria i Egypten.

6 Alexander den stores häst
Alexander den stores häst hette Bukefalos Alexander den store köpte Bukefalos 343 år fkr. Bukefalos var en stor häst i jämförelse med de andra hästarna på den tiden. En bild på Bukefalos

7 Här är en lite bild på Alexander den store och Bukefalos

8 Alexander den stores stridsformation
Alexander den stores stridståg var 16 rader och 16 st i varje rad. Alltså 256 man som var ca 1,8 m från varandra, alla soldater var mycket tränade. Eftersom alla var så tätt på varandra hade soldaterna skölden i ryggen på varandra för att skydda de framför sig.

9 Hur så Alexander den store ut?
Alexander den store var under 170 cm lång endå var han en mycket vältränad kille. Han hår var ungefär till axlarna. Han hade murkt och vågigt hår. Han var ljus hyvad.

10 Såhär långt gick Alexander den store och hans fälttåg.
Alexander den stores stridståg gjorde att den grekiska kulturen spred sig hela vägen till Indien och mycket mer.

11 Källor och sånt Källor: mastare/alexander-den-store/ Jaa nu tackar vi för oss Av: Herman Strömblad och Erik Gustavsson


Ladda ner ppt "Alexander den store."

Liknande presentationer


Google-annonser