Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Det industriella genombrottet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Det industriella genombrottet"— Presentationens avskrift:

1 Det industriella genombrottet

2 jordbruket fram till mitten av 1700-talet försörjde sig de flesta på jordbruk. I början hade man sina odlings ”rutor” lite här och där, man delade på det mesta. Sen uppfanns ett nytt sätt att odla på så bönderna fick större del att odla på och vissa fick inget alls, så dom fick söka sig till staden och söka nya jobb.

3 kommunikationen Sverige utvecklade järnvägar och andra fordon så det var lättare att exportera och importera varor från fler länder. Pga det här drog Sverige in mer pengar.

4 Frihandel I början var det svårt att starta eget företag. Men sen kom politiker med en liberal idé till regeringen om att Sverige skulle bli ett friare land så det blev enklare att starta egna företag.

5 Rika svenskar Folk hade behov av svenska varor t.ex trä och malm. För att utveckla och bygga nya saker behövde man järn och trä; det Sverige var som rikast på. Rika människor ville satsa på sina företag och kunde anställa mycket folk eftersom jordbruket hade förändrats och då var det många arbetslösa.

6 James Watt James Watt är en av alla viktiga personer under det industriella genombrottet. Det var han som förbättrade ångmaskinen. Ångmaskinen var viktig för att man kunde omvandla trä till träplankor, den driver även maskinerna. Den drivs av kol

7 Frågor Vilka är som 4 viktigaste orsakerna till sveriges industriella genombrott? vad var det för idé politikerna tog upp? Vad uppfann/förbättrade James Watt? Varför var ångmaskinen så viktig?


Ladda ner ppt "Det industriella genombrottet"

Liknande presentationer


Google-annonser