Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tvättmaskin är en teknisk apparat som används för att tvätta kläder.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tvättmaskin är en teknisk apparat som används för att tvätta kläder."— Presentationens avskrift:

1 Tvättmaskin är en teknisk apparat som används för att tvätta kläder.
Den första moderna tvättmaskinen med en tunna som snurrar tvätten uppfanns av James King År 1858 uppfann Hamilton Smith den roterande tvättmaskinen uppfann William Blackstone en av de första lätthanterliga tvättmaskinerna och den första elektriska tvättmaskinen introducerades 1908.

2 Hur den funkar En tvättmaskin är försedd med en så kallad "trumma" där kläderna läggs i. Sedan fylls denna med vatten och snurrar fram och tillbaks. Vattnet värms upp till den temperatur som ställs in och dessutom tillförs tvättmedel i vattnet. Efter ett tag töms maskinen och sedan fylls den på nytt med kallt vatten utan tvättmedel, detta för att skölja bort tvättmedlet. Vid den sista sköljningen tillsätts även sköljmedel. Efter ytterligare ett tag töms vattnet ut igen och trumman börjar snurrar i hög fart för att på så sätt pressa ut vattnet från kläderna, detta kallas centrifugering.

3 Hur man bygger en tvättmaskin
How It's Made - ''Washing Machines'' (Recorded Oct 5, 2008, SCIHD, MPEG-1)_vcd.mpg – YouTube

4 Tvättmaskinens delar Tvättmaskinen drivs av en Vattenet kommer in och ut ur tvättmaskinen genom När tvättmaskinen snurrar snabbt plast slangar. pressas vattnet ut genom trummans elektrisk motor. hål.

5 Nu och då


Ladda ner ppt "Tvättmaskin är en teknisk apparat som används för att tvätta kläder."

Liknande presentationer


Google-annonser