Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?"— Presentationens avskrift:

1 Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ? Det var inte lätt att veta men när Bibbi tog fram ett äpple, så var gissningarna många – koka äpple, krossa äpple, göra äpplepaj, göra äpplefärg, måla, snurra den. Men var skulle vi sätta äpplet? Vi diskuterade var äpplet skulle sitta och barnen hade många idéer. Vi satte ett äpple i maskinen och började att veva – äpplet skalades, kärnades ur och skivades, ”wow”, sa barnen. Barnen tyckte att vi även skulle pröva att skala en gurka och en banan. Barnen fick en uppgift av Bibbi. De skulle ta med sig var sitt äpple, som de ska få skala i maskinen, jämföra hur långa skalen blir och sedan göra ett diagram.

2 Denna veckan skulle vi även mäta hur många ”äpplen långa” vi var. Bibbi var två äpplen lång. Vi plockade ner äpplen från ett av träden på gården. Barnen fick samarbeta två och två.

3 Barnen fick fyra förslag om vad vi skulle laga för att bjuda på vår ”Drop- in” bjudning. Flest röstade på liten Äpplekaka. VAD SKA VI GÖRA ? Barnens reflektioner: Äpplepaj, tog vatten med äpple, delade äpple, sen var det socker, delade dem i mitten, en kniv, man skulle ta socker på äpplet och smaka, Barnens reflektioner: Man skulle ta mjöl, vispa, fyra ägg, en visp och en skål, mycket socker, fyra socker, ser ut som ett däck. Barnens reflektioner: Hälla i den i formen, kanel på äpple, men vi har ingen ugn, in i köket.


Ladda ner ppt "Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?"

Liknande presentationer


Google-annonser