Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lotusblomman är en näckrosväxt

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lotusblomman är en näckrosväxt"— Presentationens avskrift:

1 Lotusblomman är en näckrosväxt
I religionen Buddhismen anses lotusblomman som helig den & ska symbolisera människans upplysning i mörkret. Den tillhör näckrosväxterna som finns och växer i dyn så reser den sig vackert och underbart mot himmelen. Människans väg till upplysning och framsteg.

2 Fakta text ;) Lotusblomman har samma liknelse och funktion som tara inom buddhism. De olika färgerna lotusblomman symboliserar de olika Buddhornas kroppar, se den åttafaldiga vägen.

3 Den åttafaaldigavägen
För att nå Nirvana måste man följa den åttafaldiga vägen. Dom åtta stegen för att nå Nirvana är dessa: 1. Rätt instinkt eller förståelse. 2. Rätt beslut. Dom två första stegen betyder att man har insett vad det är i ens liv som skapar lidande och vågar ändra på det. 3. Rätt tal. 4. Rätt handlande. 5. Rätt levnadsätt. Att säga rätt saker och att handla rätt så man inte skadar andra. 6. Rätt strävan. Att inte njuta för mycket av livet. 8. Rätt koncentration och meditation. Man måste vara uppmärksam på det som händer omkring sig och inuti sig själv. Gjord av Aamos o Frida.

4 Lotusblomman i Egypten
De tidiga Egypterna använde den blå lotusen som symbol för livets sanna ursprung. Den blå lotusens form är den samma som Nilen och dess bifloder när man ser den från ovan. De tidiga I det Egypten var den blå lotusen den vackraste blomman av alla. Den blå lotusen hade en gudomlig doft som de gamla Egypterna ansåg var den samma doft som Nilen .

5 Lotusblomman i Egypten 2
Egypterna gjorde en dryck av den blå lotusen som de använde till olika sjukdomar. Den blå lotusen kan man använda när man bakar bröd. Först låter man fröna torka i solen och maler dem sedan till mjöl och lägger mjölk då man bakar. Man åt även roten cassava ( kallad Afrikas potatis och skall inte ätas rå.) men den blå lotusens rot hade en söt smak, den är rund och ungefär lika stor som ett äpple.

6 Blå lotusen! Andra användningsområden för den blå lotusen var för begravnings ceremonier. Man la flera lotusblommor på kroppen i sarkofagen. Lotusen avbildades i guld och dyrkades man gjorde amuletter som hade olika betydelser och lotusen fanns då med. Bilder från det tidiga Egypten och pyramiderna visar att blommorna också användes för att lägga på de döda kropparna för att ta bort liklukten. Den blå lotusen har haft viktiga symboliska betydelser inte bara för Egypten utan även Kina, Japan, Indien, buddhistiska traditioner, Grekerna och en rad andra kulturer runt om i världen.

7 Gjord av!!!!!!! David o Nathalie!!!

8 THE END! 


Ladda ner ppt "Lotusblomman är en näckrosväxt"

Liknande presentationer


Google-annonser