Förslag till fortsatt arbete med kunskapsuppdraget Rektorsträff 2011-12-20.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Rektor /förskolechef Att jobba som ledare i en mål och resultatstyrd verksamhet - korstrycket mellan stat, kommun och medborgare Rektorsprogrammet Fagerudd.
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
Carina Bergqvist Torvallaskolan
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Kommunikationsplan för Förskolechef
Utvecklingsdagar för rektorer och förskolechefer Storhogna 5-6/9
Exempel utifrån ett antal målområden
Nya Elementar!.
Framtidens skola Maria Stockhaus. Våra värderingar ” Med kunskap växer varje människa och med ökad bildning stärks hela samhället. Kunskap är egenmakt.
Läroplansträff grundskola + gymnasium Välkomna!
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
1 Medarbetarenkät 2011 • 573 svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
”Vi är bäst på att utnyttja de möjligheter den nya världen ger!” Strategi för framgång! Vi lyfter blicken! Bejakar förändring! Går på expeditioner!
Pedagogiskt ledarskap
Undervisningens kvalitet är nyckeln till förbättrade kunskapsresultat
Tema Feedback och hållbar utveckling Välkomna!
En schweizerkniv i Järfälla kommun
Världens bästa skola Linda Norberg.
Kvalitetsarbete Lindängehus förskola.
Hur stärker vi rektors pedagogiska ledarskap
Läroplansträff Välkomna!.
Läroplansarbete Träff med Ö-team Mål med dagen Öka förståelsen för det arbete vi gör med rektorer/förskolechefer och läroplanspiloter Öka.
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
Läroplansträff förskolan
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
Nätverk No/Tk 25/ Välkomna!.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Hej och välkomna!.
Lokal Pedagogisk Planering
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Pedagogiskt ledarskap och kvalitetsarbete i förskolan - en beskrivning av hur vi jobbar i Ånge kommun Framtidens förskola Lars Thorin.
Kick Off 16 september 2014 Kl 8.30 Ankomstfika med macka
Läroplansnätverk förskola
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Årsrapport Vad har vi gjort? Utveckling och perspektiv på Våga Visas metod. Goda exempel från utvärderingen.
- Introduktion av införande av Lgr 11
Läroplansträff fritidshem
BFL i Lilla Edet - 2 år 27 oktober 2014.
Kunskapande för framtiden - att ELEVEN ser sin egen kunskapsutveckling och sin lärandeprocess SIGTUNABOXEN
Det reflekterande samtalets inre liv
Läroplansträff fritidshem
Entreprenörskap + Studie- och yrkesvägledning
Ny skollag – reviderad läroplan för förskolan
Falu modellen Strategiskt kvalitetsarbete på alla nivåer; pedagog, förskolchef och huvudman.
Matematiksatsning Orsa kommun. Berörda skolor Bergetskolan Digerbergets skola Kyrkbyns skola Samtliga skolor är f-6-skolor Projektet berör åk.
KVALITETSREDOVISNING En dokumentation över kvalitetsarbete.
Nätverk kursplanepiloter
Läroplansnätverk förskolan
Läroplansträff Välkomna!.
Bedömning för lärande En beskrivning av hur bedömning kan förstärka elevernas lärande Sammanfattning Christian Lundahls bok Bedömning för lärande 2011.
Bättre skola Södra Berget Sundsvall Lars Thorin
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Rektor/förskolechefens roll i införandet av ny läroplan
Läroplansnätverk förskola 27/ Välkomna!. Dagordning Återblick från förra träffens arbete med språklig begreppsförståelse Kort genomgång av dagens.
Läroplansnätverk förskolan Välkomna!. Dagordning Examinationsuppgift i grupperna, vad har ni lärt er under detta första år i nätverket? Sker.
Förskolechefsträff Välkomna. Dagens arbete Kenth inleder med lite ekonomi Arbetsgång för barn i behov av stöd Implementering av läroplanerna.
Läroplansträff Välkomna.
Nämndplan 2015.
Läroplansnätverk skola Välkomna!. Dagordning Nyckelpersonernas uppdrag Kort återblick från studiedagen om bedömning den 20/8 Ca 9.30 fika Bedömning.
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Begreppet undervisning Utbildning: Den verksamhet inom vilken undervisning sker utifrån bestämda mål Undervisning: Sådana målstyrda processer som under.
Hur stärker vi rektors pedagogiska ledarskap
Begreppet undervisning
Arbetsgång Yrkesmässa Leksand
Presentationens avskrift:

Förslag till fortsatt arbete med kunskapsuppdraget Rektorsträff

Vad ska vi fortsätta med? Läroplansnätverken både i skola och förskola Fördjupa kunskaperna i rektorsgruppen Ta fram mer stödmaterial för det pedagogiska ledarskapet Ta fram mer stödmateriaI och inspirationsmaterial för lärare t ex bedömning för lärande, arbete som inte är läroboksstyrt

Vad har inte fungerat/fått genomslagskraft ännu? Arbetet har inte fortplantats i alla klassrum Arbetssätten är fortfarande för mycket läroboksstyrda Vi har svårt att få in förändrade arbetssätt i LPP arbetet. Fortfarande är det väldigt traditionellt…. Bedömning av rätt saker är fortfarande svårt Lärarna har för få redskap för att kunna jobba med bedömning för lärande

Vilka nya inslag behöver vi? Ämneslärarnätverk med samma upplägg som läroplansnätverken. Har vi ekonomi och resurser för det? Jag leder gärna om ni får loss pedagogerna…….. Studiedag kring bedömning. Förslag Christian Lundahl Arbeta mer med att göra saker som vi återrapporterar mellan varje träff Jobba mer med kopplingen till kapitel 1 och 2. Hur ser ett sådant lärande ut i praktiken?

Vilka nya inslag behöver vi? Mer bedömningsmatriser för rektorer t ex matris för undervisningens kvalité ( utifrån kompetensprofil för lärare/förskollärare) Även en matris för bedömning för lärande behöver tas fram för bedömning av era pedagoger Mer bedömning av elevarbeten för att hitta enhetliga bedömningsnivåer i kommunen. Att rektorer/förskolechefer är tydligare med vilken typ av undervisning och lärande som är acceptabelt ute i våra klassrum/lärmiljöer. Ställ krav på era medarbetare på en undervisning som stöds i läroplanen!

Frågeställningar inför 2012 och framåt Nätverk för fritidshem? Kjell-Åke leder? Nätverk för förskoleklass? Särskolans personal måste få tid att sätta sig in i det nya tydligare kunskapsuppdraget. Stöd för det? Hur kommer gymnasiet i gång med arbetet att utveckla lärande och undervisning? Hur börjar vi forma våra inre organisationer utifrån behörighetskrav? Arbetet är tufft och måste börja nu….