”Undervisningen är helt gratis ”

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Advertisements

Nulägesanalys genom frågor
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Språket - ett hjälpmedel eller ett hinder?
Gratis program för video analyser
Barnanpassad utredning
- Kroppens kontrollcentrum -
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Hälsa och Kondition.
Ta reda på hur ditt liv ser ut just nu
Förskoleklassen på Södermalms skola
DET HÄR BEHÖVER VI FÖR ATT MÅ BRA:
Syftet med en personlig handlingsplan
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting
ERGONOMI Vad är det?.
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Idrottsfysiologi, tränings och tävlingslära 2
18 mars * Fika * Vad? * Varför? * Hur? * Väcka intresse * Motivera * Diskutera * Skapa flippgrupp.
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS” Karim Daho Januari 2007.
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Vem bestämmer, du eller chefen?.
Askersunds kommun
KVINNLIG SJÄLVSÄKERHET
VARFÖR IDROTT I SKOLAN ? * Du ska få träna upp din fysiska, psykiska och sociala förmåga * Ämnet ska ge dig kunskaper om en hälsosam livsstil. *
Och bedömningen av laborationen Vad ska vi lära oss?
Kapitel 2 Livsstilens betydelse för hälsan.
Tema Kär och galen.
 Från idé till slutprodukt  100 gymnasiepoäng  Programmålen styr  Enskilt eller i grupp  Om projektarbetet på Elevportalen (under Aktiviteter)
Att övertyga ! Disposition och mall.
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Nycklarna till framgångsrik stresshantering. Anmäld dig redan idag om du …: … känner att du provat allt och vill ha ”nycklar” som verkligen fungerar …
Personligt 2012 En undersökning bland eleverna i skolår 7, 9
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt
Sociala och kulturella fenomen Livsstilar och kroppsideal
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Flexibelt lärande Den studerande i centrum Tingsryds Lärcenter.
Hur man lär sig saker på bästa sätt!
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
HÄLSA Föreläsning om HÄLSA Av och med Stefan Lindström
Kommunal vuxenutbildning grundläggande nivå gymnasial nivå (Svenska för invandrare) (Särskild utbildning för vuxna) Olika organisationer i olika kommuner!
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar.
MOTIVATION.
- Kroppens kontrollcentrum -
VARFÖR IDROTT OCH HÄLSA?
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
Vilka är vi och vem är jag?
Identitet Vad formar oss till oss?.
Fysisk aktivitet, kost och hälsa
Hälsa och Kondition.
Sammanställning av enkätsvar ang
/Manal, Melissa, Nicole och Michelle
Förändring – hot eller möjlighet?
Passion för livet utvecklas och stödjs av Region Jönköpings län
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Vuxenutbildningen i Kristianstads kommun
En aktiv livsstil.
Hälsa, motion och träning
ATT BLI EN IDROTTARE.
BETYG Hur? Vad? Varför?. Varför? För att riksdagen har bestämt det! (Men det finns fler anledningar…)
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
V AD HÄNDER EFTER SFI?. S TUDIE - OCH YRKESVÄGLEDNING Hos mig kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Komvuxutredningen (U 2017:01)
Presentationens avskrift:

”Undervisningen är helt gratis ”     . Komvux är en förkortning av kommunal vuxenutbildning och riktar sig enbart till vuxna. Undervisningen bedrivs i huvudsak på två enheter - Swedenborg Center och Nils Ericson Center ”Undervisningen är helt gratis ” Läroböcker betalar endast de över 20 år som läser kurser på gymnasienivå. Du studerar på den nivå som passar just Dig i varje ämne. Du bestämmer själv om Du vill studera på dagtid, kvällstid, heltid, deltid eller på distans. Du kan läsa kurser på gymnasial nivå och grundläggande nivå samtidigt.     

”MOTION OCH FÖRENINGSLIV”   Varför inte prova på ”MOTION OCH FÖRENINGSLIV” Ledare Theodor Ahrenberg

  Prova på Kursbeskrivning MOTION OCH FÖRENINGSLIV Målet för kursen är att ge eleverna möjlighet att pröva skilda motionsformer på lokal nivå. Eleverna skall fördjupa sina kunskaper inom området motion och få förutsättningar att självständigt kunna reflektera över och analysera vägar och metoder för att nå hälsa och välbefinnande. Eleverna ska också få en grundläggande kunskap om förutsättningar för föreningslivet på lokal nivå samt kunskap om det ideella ledarskapets betydelse i samhället. Kursen skall ge grundläggande kunskaper om ledarskap inom ungdomsidrott. Vi använder oss inte av skriftliga tentamina. Betygssättning sker på den sammantagna helheten det vill säga både redovisning och aktivitet.    

Varför är motion så viktigt?   Människor är skapade för rörelse och aktivitet. En god motion ger en bra kondition. En god kondition ökar syresättningen till hjärnan. En god syresättning i hjärnan, ökar väsentligt inlärandet.  Hur når vi fram till en god motion och kondition? Första åtgärd måste bli att se mig omkring till en förening som på sin agenda har motion för en amatör. Nästa åtgärd blir då att övertyga mig själv om vikten att verkligen gå in för att motionera, d.v.s. ”ATT RÖRA PÅ SIG” ingenting händer om jag inte själv vill och tar initiativ. JAG MÅSTE VILJA! En bra drivkraft för att genomföra aktiviteten är att bli medlem i en förening som på sin lista har just det jag vill ha.  Vi behöver alla motion!  Kroppen är byggd för rörelse. Anmäl dig till utbildningen: Motion och Föreningsliv.

MOTION OCH FÖRENINGSLIV   MOTION OCH FÖRENINGSLIV   Vi behöver alla motion.  Kroppen är byggd för rörelse. Hjärta och lungor måste arbeta, annars kommer du att känna dig trött och slö, du får dålig kondition. Ät inte mer än din kropp förbrukar. Gör du det går du upp i vikt. Att hålla kroppen i trim behöver inte ta så lång tid. Du hinner ändå med både skolan och dina vardagliga sysslor. Gå eller cykla. Vara aktiv på idrotten, alla muskler skall användas. Idrotta på fritiden, någon sportgren passar säkert dig. Det finns många bra exempel på sysselsättningar som aktiverar kroppen och ger fin motion. Anmäl dig till utbildningen: Motion och Föreningsliv.